Opening eerste KFC-restaurant van Vlaanderen zorgt meteen voor drukte in Wijnegem

’s werelds bekendste kip-restaurantketen Kentucky Fried Chicken (KFC) heeft in Wijnegem officieel de deuren geopend van z’n allereerste restaurant in Vlaanderen. Meteen ook het eerste met een zogeheten ‘drive-in’ in België, waarbij klanten vanuit hun wagen kunnen bestellen. De opening zorgde meteen voor enige drukte. Vele liefhebbers stonden al iets voor de middag aan te schuiven om de eerste lekkere kipgerechten te verorberen. 's Avonds nam de drukte nog toe. Benelux Food Group (BFG), de foodspecialist die KFC bij ons uitrolt, en Wijnegem Shopping zijn tevreden over de start en verwachten nog eerste drukke dagen. BFG plant in maart, april en mei een tweede, derde en vierde KFC-restaurant in Vlaanderen te openen, ditmaal in Turnhout, Hasselt en Gent.

Het Kempense Benelux Food Group (BFG) kondigde in mei aan dat het de komende jaren goed 40 KFC- restaurants wil openen over heel Vlaanderen en regio Brussel, alsook een 40-tal in Nederland. Dat nieuws zorgde meteen voor duizenden positieve reacties van fans en sollicitanten. Nu, amper zes maanden later, ontvangt het eerste Vlaamse KFC-restaurant de eerste liefhebbers van lekkere kipgerechten in Wijnegem Shopping.

“De voorbije weken heeft BFG samen met haar partners een geheel nieuwe KFC met een drive restaurant gebouwd. Tegelijk hebben we ruim 70 enthousiaste werkkrachten aangeworven en zijn ze de afgelopen maanden bij collega-franchisenemers in Nederland opgeleid. Onder hen ook een equipe van gekwalificeerde koks, die alle kipgerechten van A tot Z vers bereiden in onze keuken. De volledige KFC-familie is nu helemaal klaar om dagelijks klanten in Wijnegem met open armen te ontvangen en hen de uitstekende kwaliteit te bieden die ze steeds van KFC mogen verwachten.”

Mathé Heeren en Jan Peeters, Benelux Food Group 

Het nieuwe KFC-filiaal is gevestigd aan ingang 10 van Wijnegem Shopping, aan de zijde van de Krijgsbaan en beschikt over een zogenaamde drive-lane. Het restaurant heeft aan de binnenzijde 120 zitplaatsen. Ook hier kan je met behulp van kiosken door het menu scrollen en een keuze maken uit verse kipproducten. Met de auto kunnen gasten de kipproducten in de drive-lane bestellen.

7/7 open

De opening van het KFC-restaurant in Wijnegem zorgde dinsdag meteen voor enige drukte. Benelux Food Group verwacht dat in de komende dagen het nog een stukje drukker kan worden. Enkele dagen geleden lieten op social media in minder dan twee uur tijd dan ook meer dan 3.000 fans verstaan dat ze niet kunnen wachten om o.a. hun eerste Zinger Burgers, Boneless Crispy Strips, Hot Wings en Popcorn chicken te verorberen. 

“We zijn bijzonder enthousiast dat de Vlaamse fans eindelijk kennis kunnen maken met onze unieke kipproducten. Dagelijks bedienen we al 12 miljoen klanten in meer dan 135 landen. België was tot voor kort een van de laatste Europese landen waar KFC nog niet aanwezig was.”

Ben Lauritz, General Manager KFC Northern Europe

In Wijnegem kunnen de liefhebbers alvast zeven dagen op zeven terecht in het restaurant. Op weekdagen van 10 uur ’s ochtends tot 23 uur ’s avonds, in de weekends tot 1 uur ’s nachts. Dankzij haar locatie aan de buitenzijde, is het KFC ook na de openingsuren van het shopping center geopend, ook op zondag. Ook met oudejaar zal het restaurant geopend zijn.

Geheim recept

Het eerste officiële KFC-restaurant werd in 1952 geopend in de Verenigde Staten (VS) door Colonel Harland Sanders, die inmiddels - 67 jaar later - nog steeds het bekende uithangbord van de keten is. Zijn kipgerechten zijn door de jaren heen wereldberoemd geworden, dankzij het ‘Secret Recipe’. Zeker in de VS is dit geheime recept van 11 kruiden en specerijen al tientallen jaren een begrip. 

Benelux Food Group plant in maart, april en mei een tweede, derde en vierde KFC-restaurant in Vlaanderen te openen, ditmaal in Turnhout, Hasselt en Gent.
 

Over Benelux Food Group:

De Benelux Food Group (BFG) is een foodspecialist uit Turnhout. Het bedrijf werd opgericht door Mathé Heeren en Jan Peeters, ervaren ondernemers die ook activiteiten hebben in vastgoed (Heeren Group) en retail (Groep Peeters-Govers). BFG plant tot 2025 zeker 40 KFC-restaurants te openen in Vlaanderen en grootstedelijk Brussel. 

Benelux Food Group


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be