Nu te koop in België: buitenverblijf van Michael Douglas op Mallorca

Mallorca is nieuwe place-to-be voor Belgische happy few

Hollywoodster Michael Douglas verkoopt zijn landgoed in Mallorca en kijkt daarvoor onder andere naar enkele kapitaalkrachtige Belgen. Het is Azull, de marktleider in Spaans vastgoed, die de villa samen met Balearics Sotheby’s International Realty in ons land te koop stelt. Dat er naar ons land wordt gekeken voor potentiële kopers is geen toeval: Mallorca wordt langzaam maar zeker de nieuwe place-to-be voor de happy few in ons land.

                                                                         ***

Azull, de Belgische marktleider in Spaans vastgoed, sloot zopas een structurele samenwerking af met het prestigieuze Balearics Sotheby’s International Realty. Daardoor mag het nu als Belgische vastgoedmakelaar het exclusieve buitenverblijf van Michael Douglas aanbieden. En dat is niet van het minste, de foto’s spreken voor zich. Het enorme landgoed dateert uit het midden van de negentiende eeuw en is één van dé absolute vastgoedparels op het Balearische eiland. De exacte verkoopprijs wordt niet bekend gemaakt, maar loopt op in de tientallen miljoenen.

“Absolute topexperten zoals Sotheby’s beschouwen Mallorca als dé nieuwe trend op het vlak van vastgoedkoopjes. We weten dat een aantal Belgen op zoek is naar het soort panden zoals dat van Michael Douglas. We zullen hen de villa dan ook binnenkort in alle discretie aanbieden.”

Marleen De Vijt, CEO Azull

Kapitaalkrachtige Belg

Een buitenverblijf in Mallorca, het idee wint almaar aan populariteit bij de happy few in ons land. Mallorca heeft troeven die andere Spaanse eilanden niet hebben. Naast de zonnige temperaturen en de prachtige stranden valt er het hele jaar door wat te beleven. Vooral dan in hoofdstad Palma de Mallorca, waar de jetset dagelijks z’n weg vindt naar de befaamde winkelstraat Avinguda Jaume III met boetieks van Louis Vuitton en andere topmerken.

De vraag naar vakantiehuizen steeg het voorbije jaar in Mallorca niet toevallig met 6 procent. Dan gaat het niet enkel om de landelijke villa's, maar ook over de typische “paleizen” met prijzen tussen 1 miljoen en 8 miljoen euro in de hoofdstad. En stilaan ontdekt ook de kapitaalkrachtige Belg Mallorca. Voor 2017 schat marktleider Azull dat al vlug enkele tientallen Belgen zich een tweede verblijf op het eiland zullen aanschaffen, wat bijzonder véél is. Daar zitten heel wat investeerders tussen, maar ook méér en méér particulieren.

“Mallorca is één van de weinige regio’s waar je nog echt een investering met een hoog rendement kan realiseren. Het eiland staat vol met prachtige historische landgoederen die eenmaal opgeknapt na een paar jaar een veelvoud kunnen opleveren. De voorwaarde is wel dat je een hoog startkapitaal hebt.”

Marleen De Vijt, CEO Azull


Naar verwachting zullen de vastgoedprijzen in Mallorca dit jaar met 8 tot 10 procent stijgen. En ook voor de komende jaren zijn dat de verwachtingen, zo concludeert Azull samen met Balearics Sotheby’s International Realty.

Noot: de foto's hieronder zijn deze van de villa van Michael Douglas in Mallorca. 

Marleen De Vijt

Managing partner, Azull

Tobias Daneels

Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be