“Nu bezoekers toelaten in woonzorgcentra is alle inspanningen tenietdoen”

Woonzorginnovator Triamant houdt bezoekverbod zelf aan en reageert op versoepelingen Nationale Veiligheidsraad

De Nationale Veiligheidsraad heeft de huidige coronamaatregelen verlengd tot 3 mei, maar er komen ook versoepelingen. Zo mogen bewoners van woonzorgcentra nu bezoek ontvangen van één vaste persoon. Maar Jo Robrechts - CEO van woonzorginnovatorTriamant én één van de eerste die opriep om ouderen massaal te testen - is het daar niet mee eens. Sterker nog: in de vier woon- en leefbuurten van Triamant houdt men het bezoekverbod aan tot minstens 3 mei. “Nu bezoekers toelaten in woonzorgcentra is alle inspanningen tenietdoen”, klinkt het.

“Deze beslissing van de Veiligheidsraad tot versoepeling is te voorbarig. We hebben corona bij het nekvel, maar nu lossen zou te vroeg zijn. Wie geen symptomen vertoont, kan het virus immers nog wel bij zich dragen.

Hoe kunnen we de bezoeken bovendien veilig laten verlopen? Er is nu al een tekort aan beschermingsmateriaal. En moet dat dan ook op anderhalve meter? Dat zal bijzonder hard zijn, niet alle bewoners gaan dat snappen en willen graag, begrijpelijk, een warme knuffel. Daarom hebben we beslist om het bezoekverbod in de vier woonzorgcomplexen van Triamant aan te houden minstens tot en met 3 mei.

Ik begrijp dat de eenzaamheid kan wegen, maar het verlies van een familielid des te meer. Dit gaat over mensenlevens en corona willen we buiten houden. We hebben eerst meer testen nodig. En tracing-technologie. Zodat we onze bijzonder kwetsbare groep ouderen maximaal kunnen beschermen.”

Jo Robrechts, CEO Triamant

Contacteer ons
Jo Robrechts CEO, Triamant
Jurgen D'Ours Bereal, communicatie
Jo Robrechts CEO, Triamant
Jurgen D'Ours Bereal, communicatie
Over Bereal

Credible real estate communication