North Sea Port krijgt in Gent nieuw bedrijvenpark van 27.000 vierkante meter

Oude asbestfabriek wordt nieuw bedrijvenpark ‘Hexaport’

Binnenkort verrijst er een nieuw bedrijvenpark van 27.000 vierkante meter in de North Sea Port in Gent. Het gaat om een reconversie van de Balmatt site - een voormalige producent van asbestproducten uit de jaren ’70 - aan de Langerbruggestraat, waar vastgoedontwikkelaar Hexagon enerzijds een gedeelte van de bestaande gebouwen renoveert en anderzijds ook na de sloop nieuwe bedrijfsgebouwen voorziet. Project Hexaport - de nieuwe naam voor de site - moet zo een nieuwe impuls geven aan het bedrijfsleven aan het Kanaal Gent-Terneuzen. 

Het nieuwe bedrijvenpark ligt aan de Langerbruggestraat, aan de oostoever van het Kanaal. Het maakt deel uit van project Hexaport: een site van 4,4 hectare met ook 17.000 m² bestaande bedrijfsgebouwen die vastgoedontwikkelaar Hexagon gaat renoveren.

“Dit reconversieproject is echt spek voor onze bek, het gaat om een historische site gelegen op een goede locatie: vooraan in de haven. De residentiële ontwikkelingen in Gent beginnen steeds meer naar het Noorden uit te breiden, dus is het dringend tijd dat de leegstaande bedrijfsgebouwen daar een opknapbeurt krijgen - én dat er ook nieuwe bedrijfsgebouwen bijkomen.”

Jelle Vandendriessche, CEO Hexagon

Concreet ontwikkelt de vastgoedspeler er in totaal 27.000 vierkante meter industriële gebouwen, bedoeld voor opslag, logistiek en productie. Het nieuwe gedeelte, zo’n 10.000 vierkante meter, ligt vlak naast de kantoren van de Scheepvaartpolitie en de parking van Honda.

Boost voor bedrijvigheid aan North Sea Port 

De Stad Gent ziet in de plannen vooral een groei aan werkgelegenheid en een tweede adem voor de bedrijvigheid aan de haven.

“Gent blijft jaar na jaar nieuwe inwoners aantrekken. Die moeten niet alleen ergens kunnen wonen, maar ook kunnen werken. De herontwikkeling van de Hexaport site past perfect binnen dat plaatje: de bedrijven die zich in de gebouwen vestigen, zorgen voor werkgelegenheid op een steenworp van de stad. Bovendien hebben zulke  projecten vaak een aanzuigeffect voor nog meer bedrijvigheid. Het is dus een goede zaak dat de Balmatt site in zijn oude glorie hersteld wordt.”

Sofie Bracke, Gents Schepen van Economie, Handel, Sport en Haven

De renovatiewerken zijn zopas van start gegaan. De werken voor het nieuwbouwgedeelte zullen deze zomer aanvatten. Als alles volgens plan verloopt zullen alle werken midden 2021 al afgerond zijn. De verkoop van de bedrijfsunits is eind 2019 van start gegaan.

Jelle Vandendriessche

CEO, Hexagon

Hannelore Schmid

Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be