Nieuwe woonbuurt in Mechelen krijgt nieuwe naam: 'Maarten'

De nieuwe woonbuurt op de voormalige site van het AZ Sint-Maarten campus Leopoldstraat in Mechelen krijgt een nieuwe naam: Maarten. Het project kreeg vorige week groen licht van de lokale overheden om van start te gaan. Na overleg met de buurt werd gekozen voor een nieuwe naam, nadat een eerder voorstel als beladen werd ervaren. Projectontwikkelaar Ciril ziet buurtbewoners en buren van diens projecten als belangrijke partners en besliste daarom een nieuwe naam te lanceren.

Ciril bevestigt dat het niet eerder op de hoogte was van de lokale bezwaren, maar de ontwikkelaar neemt de feedback uit de buurt ter harte.

 “We willen een ontwikkeling op maat van de stad brengen, en dus ook op maat van de buurtbewoners. We hebben daarom beslist om de naam te veranderen in ‘Maarten’. Deze nieuwe naam verwijst natuurlijk naar de voormalige functie van de site, waar campus AZ Sint-Maarten gevestigd was. Met 'Maarten' houden we een stukje van die geschiedenis in de buurt.” 

Thomas Bijnens van Ciril

Het nieuwe woonproject Maarten komt in het centrum van Mechelen te liggen, op 500 meter van de historische binnenstad. Maar tegelijk ligt het ook aan het rustige water van de Vaart en op vijf minuten van het station. Concreet komen er 74 appartementen en 21 woningen in een volledig nieuw binnengebied dat o.a. bestaat uit een verkeersvrije leefstraat en een nieuw wijkpark. In samenspraak met Stad Mechelen zal de nieuw ontwikkelde site ook plaats bieden aan een stadshotel en winkel- en kantoorruimte.

Thomas Bijnens

Marketing manager, Ciril

Koen Cypers

Communicatie, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be