Nieuwe revalidatieweide van ‘Athletes for Hope’ krijgt steun van Antonissen Development Group

Paardentherapie van Marc Herremans helpt kinderen beter worden

De organisatie ‘Athletes for Hope’ van triatleet Marc Herremans wordt voortaan mee gesponsord door Antonissen Development Group. Dat maakte de Antwerpse projectontwikkelaar zonet bekend. Met de sponsoring zet de vastgoedexpert mee zijn schouders onder de recent aangelegde revalidatieweide in Wuustwezel van Athletes for Hope, waar kinderen met een beperking een paardentherapie kunnen volgen. “Met bedrijven zoals Antonissen Development Group krijgen we financiële steun zodat we de paarden perfect kunnen verzorgen, zodanig dat zij de therapie kunnen geven waar de kinderen beter van worden”, geeft Herremans aan.

In juni werd in Wuustwezel een nieuwe revalidatieweide geopend door Marc Herremans, één van onze meest bekende triatleten en motivatiesprekers. Hij zette dit jaar een revalidatieweide met 10 minipaardjes op waar dagelijks kinderen met een beperking terecht kunnen. Op die weide kunnen kinderen met een fysieke of mentale beperking in therapie gaan door met minipaardjes en pony’s te spelen en te wandelen.  

“Ik hoorde een paar jaar geleden een getuigenis van Marc en ik was daar echt door aangegrepen. Ik dacht toen al ‘hier moeten we iets mee doen’. Toen ik vernam dat Athletes for Hope een revalidatieweide had opgericht waar zij ook kinderen met een beperking willen helpen, was ik meteen overtuigd dat we ons daar als bedrijf moesten achter zetten. Kinderen zijn onze toekomst en geven ons het grootste geluk. Dus zij verdienen dat geluk ook.”

Sven Potvin, CEO Antonissen Development Group

Perfecte match

De begeleiding en coaching van beloftevolle atleten in combinatie met de ondersteuning van kinderen met een beperking, geeft dit project volgens de vastgoedexpert ook de juiste normen en waarden.

“Wij zijn als ontwikkelaar voortdurend bezig met de maatschappij en de toekomst. Maar we kunnen verder gaan in ons engagement door projecten zoals deze te steunen. Concreet worden wij voor drie jaar peter van het therapiepaardje Spirit. Een temperamentvolle merrie van drie jaar oud. Wij staan op die manier in voor alle kosten van Spirit en zorgen er zo mee voor dat de revalidatieweide kan blijven bestaan.”

Sven Potvin, CEO Antonissen Development Group

Ook Herremans gelooft in de samenwerking met Antonissen Development Group door de vele gesprekken die zij al met elkaar hadden.

“Als mensen of bedrijven zich engageren voor een project is dat mooi. Maar als je daarbij ook nog eens een band kan creëren en dezelfde filosofie hebt, dan haal ik daar persoonlijk nog meer voldoening uit. Met wederzijds respect is veel mogelijk. Dat is zo in de privésfeer maar ook in de professionele sfeer. Het volledige bedrijf staat achter onze organisatie en dat is veel waard. Het gaat dus verder dan gewoon de geldsom die je krijgt.”

Marc Herremans, Oprichter Athletes for Hope

Extra kosten

Het opzetten van zo’n weide gaat natuurlijk gepaard met extra kosten. Zo kost de verzorging van één paardje jaarlijks al snel veel geld, is er iemand aanwezig die twee dagen in de week instaat voor de verzorging van de paarden, het onderhouden van de stallen, etc. Gezien het voor de kinderen die er langskomen volledig gratis is, moeten zij hun inkomsten ergens halen. Daarom is het van belang dat bedrijven zoals Antonissen Development Group de nodige steun bieden.

“Er is geen enkele rem, of dat is toch de bedoeling. Iedereen is welkom en alle activiteiten worden gratis aangeboden. Maar dan hebben we natuurlijk financiële steun nodig. Met bedrijven zoals Antonissen Development Group krijgen we die steun zodat we de paarden perfect kunnen verzorgen, zodanig dat zij de therapie kunnen geven waar de kinderen beter van worden.”

Marc Herremans, Oprichter Athletes for Hope

Dat de projectontwikkelaar Antonissen Development Group begaan is met het milieu, dat weten we al langer. Zo snijden zij in hun projecten bijna geen open ruimtes aan maar focussen zij heel hard op reconversie. Daarnaast maken zij ook gebruik van de duurzaamste technieken. Maar het bedrijf wil nu graag een stapje verder gaan en iets terug doen voor de maatschappij.

Sven Potvin

CEO, Antonissen Development Group

Hannelore Schmid

Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be