Nieuwe beurs voor nieuwbouwprojecten opent de deuren voor 1.500 spaarders en privé-investeerders

Realty lanceert allereerste ‘Immo Invest Days’ in Knokke-Heist

In Knokke-Heist opent dit najaar een gloednieuwe Belgische beurs voor nieuwbouwprojecten en vastgoedfondsen: ‘Immo Invest Days’. De organisatoren van de eerste editie van deze tweedaagse expo verwachten zeker 1.500 Belgische spaarders en privé-investeerders. Nooit eerder zochten zoveel Belgen hun financiële heil in vastgoed. Ruim de helft van het aantal nieuwbouwwoningen en -appartementen in ons land wordt dezer dagen gekocht om te verhuren. Tijdens ‘Immo Invest Days’ krijgen bezoekers in één keer een ruim overzicht van nieuwbouwprojecten en vastgoedfondsen in België.

Dat honderdduizenden spaarders en privé-investeerders hun zuurverdiende centen niet langer (alleen) in klassieke spaarproducten onderbrengen, is geen geheim. Steeds vaker zoeken zij hun financiële heil in vastgoed. Nieuw onderzoek van de Europese vereniging voor vastgoedbeleggers INREV leert dat in 2018 alleen al wereldwijd voor een recordbedrag van 161,7 miljard euro aan vastgoedinvesteringen is opgehaald. Ook de Belgen kiezen massaal voor het zogenaamde ‘betongoud’. Marktonderzoek toont aan dat liefst één op de vijf woningen of appartementen in ons land al wordt gekocht om te verhuren. Bij nieuwbouw gaat het zelfs om ruim de helft.

Om tegemoet te komen aan deze ongeziene honger naar vastgoedbeleggingen wordt op zaterdag 21 en zondag 22 september 2019 op het Albertstrand van Knokke-Heist de allereerste Belgische beurs voor nieuwbouwprojecten georganiseerd: ‘Immo Invest Days’. 

“Het gaat om de grootste uit zijn soort in België. Van over het hele land komen projectontwikkelaars en bouwpromotoren hun projecten en investeringsformules in detail voorstellen. Bezoekers krijgen in één keer een overzicht van nieuwbouwprojecten in ons land. Voor spaarders en privé-investeerders is dit een uitgelezen kans om rustig te bekijken of en hoe ze hun beleggingsportefeuille kunnen uitbreiden met vastgoed.” 

Catherine Degreef, organisator van ‘Immo Invest Days’

Trek naar de stad

Volgens experts is het trouwens geen verrassing dat zoveel Belgen momenteel interesse tonen in een vastgoedinvestering. De rentevoeten op kredieten staan dan ook historisch laag en de Europese Centrale Bank (ECB) verwacht dat ze tot medio 2020 nog op dit lage niveau zullen blijven.

“Vooral een nieuwbouwinvestering in een hoofd- of centrumstad wekt veel belangstelling. Reden daarvoor is dat we momenteel bij jong én oud een duidelijke, nieuwe trek naar de stad zien. En die blijft naar alle verwachting nog een tijd doorzetten - o.a. als gevolg van de zogeheten ‘betonstop’. Intussen tonen de verkoopcijfers aan dat de vastgoedprijzen in de steden zeker nog niet op hun limiet zitten. Naast een rendement op huur, kan een investeerder dus ook rekenen op een meerwaarde bij verkoop.”

Stefanie Vanden Broucke, algemeen directeur van projectontwikkelaar CAAAP

Volgens Vanden Broucke is een investering in nieuwbouw bovendien aantrekkelijk dankzij de uitstekende papieren op vlak van duurzaamheid die dit soort vastgoed kan voorleggen. Denk maar aan fel gereduceerde maandelijkse energiekosten in vergelijking met bestaand vastgoed. Daarnaast investeer je ook in een woning of appartement dat klaar is om in te pluggen op nieuwe ontwikkelingen die het klimaat nog ten goede kunnen komen.

Knokke-Heist volledig in teken vastgoed

Voor de eerste editie verwacht ‘Immo Invest Days’ - verspreid over twee dagen - alvast 1.500 bezoekers te mogen ontvangen. De beurs is open van 10 tot 18 uur en de toegang is gratis voor wie op voorhand inschrijft via www.immoinvestdays.be. Wie zich niet op voorhand inschrijft, betaalt ter plaatse 25 euro voor een toegangsticket. 

De Belgische beurs voor nieuwbouwprojecten en vastgoedfondsen zal trouwens hergebruik maken van de unieke infrastructuur van Realty, die op het Albertstrand wordt gebouwd. Realty is dé jaarlijkse top voor vastgoedprofessionals, die doorgaat op donderdag 19 en vrijdag 20 september én drijvende kracht is achter de beurs.

Gedurende vier dagen, van 19 tot en met 22 september, krijgt vastgoed dus een prominente plaats in Knokke-Heist.
 

Praktische informatie:

Immo Invest Days – www.immoinvestdays.be 

zaterdag 21 september: 10-18u, zondag 22 september: 10-18u

toegang: gratis, mits registratie via de website

toegang: grote publiek
 

Realty – www.realty-belgium.be

Donderdag 19 september: 8u30-24u00, Vrijdag 20 september: 8u30-18u

Toegang: enkel voor vastgoedprofessionals, ticket te kopen via de website

Catherine Degreef

Organisator ‘Immo Invest Days’, Head of Cluster for Easyfairs Events

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be