Nieuwe avontuurlijke zomerbar op Suikerpark in Veurne

ION stelt site toekomstige woonbuurt deze zomer ter beschikking als evenementenlocatie met café, bumperball, paintball en lasershooting

Het Suikerpark in Veurne wordt een hele zomer lang dé trekpleister voor avontuurlijke levensgenieters. Tot en met 1 oktober komt op de site van de toekomstige woonbuurt een zomerbar. Daar kan je niet alleen terecht voor heerlijke cocktails, mocktails en barbecues of een rustmoment inlassen tijdens een fietstocht, maar kan je je ook uitleven met bumperball, paintball en lasershooting. De zomerbar is een initiatief van eventbedrijf Vianima en ION, dat de duurzame wijk verder zal ontwikkelen.

Op vrijdag 1 juli opent zomerbar Vianima zijn deuren voor het grote publiek. Naast een hapje en een drankje kan je er ook terecht voor tal van leuke activiteiten, gaande van paintball tot lasershooting. Maar ook een teambuilding kan je er zonder problemen organiseren.

Fietsers

De West-Vlaamse projectontwikkelaar ION en de West-Vlaamse Intercommunale WVI stellen de site ter beschikking, de organisatie van de zomerbar ligt volledig in handen van eventbedrijf Vianima. De drie bezielers hebben reeds jaren ervaring in het vrijwilligersleven en willen deze zomer iets extra’s aanbieden aan de inwoners van Veurne en omstreken. Ook de vele fietsers op de Vive le Vélo-route of één van de vele andere leuke trajecten in de buurt kunnen dankzij de zomerbar een deugddoend rustmoment inlassen.

“Wij zijn enorm tevreden dat we op deze locatie onze zomerbar kunnen uitbaten. Met dit concept willen we verder gaan dan enkel en alleen een gewone bar. Naast heerlijke cocktails en barbecues kunnen mensen ook bij ons terecht voor heel wat avontuurlijke zaken zoals: paintball, lasershooting, bumperball en archery tag. Maar ook groepsactiviteiten, zoals teambuildings, kunnen er doorgaan. We willen de inwoners van Veurne - en eigenlijk iedereen die wil langskomen - een onvergetelijk moment en een heerlijk vakantiegevoel bezorgen.” Joppe Degrave, event manager Vianima

 

Biologisch afbreekbare verfkogels

Dat de bedenkers van Vianima voor de Suikerpark-site kiezen, hoeft niet te verbazen. Net als ION en WVI zetten de organisatoren van de bar voluit in op duurzaamheid. Zo gebruiken ze voor het paintballen biologisch afbreekbare verfkogels en proberen ze ook voor alle meubilair zoveel mogelijk gerecycleerde materialen te gebruiken.

Die duurzame mindset wordt ook doorgetrokken in de toekomstplannen van de site. Projectontwikkelaar ION onderzoekt er samen met WVI de aanleg van ​ een eigen, slim waternet voor de nieuwe wijk. Het gaat om het grootste project op het vlak van duurzaam waterbeheer van het land, dat in de eerste plaats rekening houdt met het aangrenzende natuurgebied. Daarnaast is er al werk gemaakt van een circulair en intelligent fietstracé en ligt er een warmtenet dat gevoed zal worden met industriële restwarmte.

Socio-culturele invulling

Projectontwikkelaar ION investeert in totaal 110 miljoen euro in een nieuw en bruisend stadsdeel. Er komt een centraal plein met kleine buurtwinkels, vele terrasjes en een uniek waterelement. Daarnaast komen er ook 450 appartementen en woningen en een bedrijfsgebouw voor jonge ondernemers.

“Suikerpark wordt een duurzaam stadsdeel in Veurne met zowel een residentieel deel als kantoorruimtes, winkels, horeca, etc. Maar alvorens de verdere werken starten, willen wij de site deze zomer graag een maatschappelijke invulling geven. Daarom wordt de Suikerpark-site vanaf 1 juli tot 1 oktober deels omgevormd tot een zomerbar waar van alles te beleven valt. De bar situeert zich tussen enkele dijken die als natuurlijke buffer zullen dienen. Op die manier blijven de eerste bewoners van Suikerpark van hinder gespaard en kunnen ze volop meegenieten. Begin volgend jaar wordt fase 1, die bestaat uit 140 huizen en appartementen, afgerond. Een aantal woningen is trouwens nog te koop.” Kristof Vanfleteren, co-CEO en mede-oprichter ION

Zomerbar Vianima is geopend van 1 juli tot 1 oktober. Specifieke openingsuren kunnen teruggevonden worden op de website van Vianima.

 

 

Joppe Degrave

Organisator, Vianima

Bram Van Hemelryck

Sr pr-consultant, Bereal

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be