Nieuwbouwwijk in centrum Veltem-Beisem krijgt vorm

‘Veltem Village’ telt 31 duurzame, compacte woningen aan kruispunt Overstraat en Haachtstraat

In Veltem-Beisem zijn de eerste werken gestart aan een compleet nieuwe woonwijk in het centrum, vlak aan het kruispunt van de Overstraat en de Haachtstraat. In totaal komen er 31 duurzame en compacte woningen met elk een privé-tuin. Ontwikkelaar Abric verwacht eind 2020 de eerste bewoners in ‘Veltem Village’ te mogen ontvangen.

Sinds enkele jaren is er sprake van een nieuwe dorpswijk in het centrum van Veltem-Beisem, net tegenover het ING-kantoor in de Overstraat. Al die tijd bleef het terrein evenwel braak liggen, omdat de vorige grondeigenaars de vereiste vergunningen maar niet konden finaliseren. Maar nu heeft de Haachtse projectontwikkelaar Abric de gronden overgenomen en start de ontwikkelaar er eerstdaags met de bouw van 31 duurzame, compacte woningen.  

“Almaar meer gezinnen willen zich vestigen op de as tussen Brussel en Leuven. Als antwoord op die toenemende vraag naar extra huisvesting in deze regio zijn we gestart met de bouw van de nieuwe woonwijk 'Veltem Village' in het dorpscentrum van Veltem-Beisem. De toekomstige inwoners van de wijk wonen er op een boogscheut van verschillende diensten zoals scholen, sportfaciliteiten, openbaar vervoer en winkels.”

Ann Peeters , Algemeen Directeur Abric

Centrale locatie

Opvallend aan dit ambitieuze nieuwbouwproject is dat het in het centrum van de gemeente wordt gebouwd. 

“We kiezen ervoor om te bouwen op een terrein dat reeds bestemd was voor woningbouw. Dat is belangrijk met de bouwshift in het vooruitzicht. Zo worden er geen nieuwe verkavelingen buiten het centrum ontwikkeld en blijft het landelijke karakter van Veltem-Beisem behouden.” 

Ann Peeters , Algemeen Directeur Abric

Voor veel jonge gezinnen kan de locatie van de nieuwe woonwijk aantrekkelijk zijn. Ouders die tewerkgesteld zijn in Brussel of Leuven, maar toch in de groene rand willen wonen, vinden er volgens de ontwikkelaar zeker hun gading.

“De woonwijk ligt net buiten de drukke stadscentra en ook de nabijheid van allerlei faciliteiten zoals een apotheek, cafés en een sportzaal- en veld, banken, een bakker en scholen zijn een grote troef. Belangrijk is dat de nieuwe inwoners hier nog een echt dorpsgevoel kunnen ervaren.”

Ann Peeters,  Algemeen Directeur Abric

BEN-woningen

De 31 nieuwbouwwoningen, zowel halfopen als gesloten bebouwing met een oppervlakte tussen de 130 en 150m², worden allemaal Bijna Energie Neutraal gebouwd (BEN-woning). Met behulp van waterpompen worden deze woningen verwarmd waardoor er amper uitstoot is van CO². Daarnaast worden op elke woning zonnepanelen geïnstalleerd. De energie afkomstig van de zonnepanelen zorgt voor voldoende stroom zodat de warmtepompen optimaal kunnen werken en de woning op die manier van warmte voorzien wordt. 

Bovendien komen er aan de straatkant van de nieuwe site 31 parkeerplaatsen voor de bewoners en 15 voor bezoeker. De eerste werken van de nieuwe woonwijk zijn inmiddels van start gegaan. De eerste nieuwe bewoners zullen al eind 2020 in hun nieuwe woning kunnen trekken. De vanafprijs voor de woningen bedraagt 325.000 euro.

Ann Peeters

Algemeen Directeur, Abric

Tom Breuls

Communicatie, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be