Nieuw woonproject Zephyr zorgt voor verdere opwaardering van Oostendse binnenstad

Naam is ode aan kunstschilder Maurice Boel, projectlocatie straks ook te zien in nieuwe fictiereeks ‘Onder Vuur’

Steeds meer Belgen zijn vandaag op zoek naar een eigen stekje aan onze kust. Ook in Oostende, de Stad aan Zee, is de vraag groter dan het aanbod. Om hierop in te spelen, bouwt projectontwikkelaar Steenoven uit Roeselare in de Hofstraat ‘Zephyr’, een woonproject met 36 moderne appartementen. De naam van het project is een eerbetoon aan de bekende Oostendse kunstschilder Maurice Boel, wiens ouderlijk huis zich tegenover de projectsite bevond. Met de plannen van Steenoven gaat de opwaardering van de Oostendse binnenstad een nieuwe fase in. De werken starten na de zomer en zullen 3 jaar duren.

Het project omvat 36 appartementen met één of twee slaapkamers, verdeeld over zeven verdiepingen. De bewoonbare oppervlakte van de appartementen varieert van 64 tot 106 vierkante meter. Zephyr verrijst op de hoek van de Hofstraat, de Platformstraat en de Mariahofstraat. De projectlocatie zorgt er samen met de keuze voor grote ramen en goedgeplaatste patio’s voor dat alle appartementen genieten van veel daglicht. Alle appartementen hebben een ruim terras. De drie grootste appartementen op de bovenste verdieping beschikken zelfs over een zeer ruim leefterras van 27 tot liefst 56 vierkante meter.

Ondergrondse parking met autolift

Steenoven voorziet in het complex ook een twee verdiepingen tellende ondergrondse parking. De 21 parkeerplaatsen zijn met de wagen bereikbaar met een autolift. Alle appartementen beschikken ook over een ondergrondse berging en op het gelijkvloers is er een gemeenschappelijke fietsenstalling met plaats voor 68 fietsen.

“Zephyr bevindt zich op een toplocatie, pal in de historische binnenstad van Oostende. Je kan er genieten van het bruisende stadsleven, maar je bent toch slechts 150 meter verwijderd van het strand, de jachthaven en de beroemde Vistrap. De plannen werden getekend door het Kortrijkse architectenbureau Bureau W. Er werd gekozen voor een tijdloze en hedendaagse architectuur, met een gevel in metselwerk met accenten in architectonisch beton die het gebouw doet opvallen in het straatbeeld."

Christophe Pottiez, Project Developer Steenoven

Om dit nieuwe woonproject te realiseren, worden vijf panden afgebroken die al een aantal jaren leegstaan. Steenoven mikt met Zephyr zowel op mensen die op zoek zijn naar een eerste woonst als op tweedeverblijvers en investeerders. 

Topcast zakt af naar Hofstraat

“Met Zephyr willen we een eerbetoon brengen aan de bekende Oostendse kunstschilder Maurice Boel. Zijn ouderlijk huis bevond zich in de Hofstraat 8, pal tegenover onze projectsite, en heette Zéphyr. De kunstschilder werd in zijn beginjaren vooral beïnvloed door het expressionisme van Constant Permeke, maar daarna evolueerde hij naar een eigen, meer abstracte stijl. Onder meer zijn wereldberoemde collega-kunstschilder James Ensor was een fan van het eerste uur.”

Christophe Pottiez, Project Developer Steenoven

De projectlocatie figureert trouwens in de gloednieuwe fictiereeks ‘Onder Vuur’, die dit najaar te zien zal zijn op Eén. De dramaserie vertelt het verhaal van een groep Oostendse brandweermannen en -vrouwen die vechten voor het voortbestaan van hun kazerne. Productiehuis Geronimo zakte eind maart af naar de Hofstraat in Oostende voor opnames. Regisseur Joost Wynant kon een heuse topcast strikken voor deze reeks, met acteurs zoals Louis Talpe, Lynn Van Royen, Kim Van Oncen, Lien De Graeve, Ann Tuts en Sam Louwyck. 

Timing

Steenoven heeft de stedenbouwkundige vergunning voor Zephyr al in zijn bezit. De afbraakwerken starten in september. De eigenlijke bouwwerken volgen onmiddellijk daarna. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de bewoners in het najaar van 2024 hun intrek nemen in hun nieuwe woonst. 

Voor de realisatie van Zephyr werkt Steenoven samen met het Oostendse immokantoor Depoorter. Eerder realiseerden beide partners samen al het project Royal Midland in Raversijde. De prijzen voor een appartement in Zephyr starten vanaf 195.000 euro (excl. kosten). Meer info vind je op www.zephyr-oostende.be

 

Over Steenoven

Met bijna 30 jaar ervaring staat Steenoven bekend als een betrouwbare, solide projectontwikkelaar, gespecialiseerd in residentieel en commercieel vastgoed. Vanuit ons kantoor in Roeselare realiseren we hoofdzakelijk projecten in West- en Oost-Vlaanderen, maar we legden ook al de kiem voor toekomstige realisaties in Antwerpen en Brussel. Steenoven wil op een kwalitatieve en duurzame manier omgaan met beperkte ruimte. Daarom zetten we graag onze schouders onder kernversterkende vastgoedprojecten die ook in de toekomst hun waarde zullen behouden. Onze ontwikkelingen zijn dan ook gebouwd op een stevig fundament van vier pijlers: een uitstekende ligging, een boeiende mix van functies, tijdloze architectuur en een bewuste focus op leef- en werkkwaliteit.

Christophe Pottiez

Project Developer, Steenoven

Lieven Van den Bogaerd

Communicatie, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be