Nieuw logistiek centrum Colis Privé opent officieel de deuren in Willebroek

Frans pakketbedrijf verwerkt 10.000 pakjes per dag op bedrijventerrein MG Park De Hulst

Amper zeven maanden nadat de Franse e-commerce speler Colis Privé heeft aangekondigd dat het naar de Belgische markt komt, is het vandaag al operationeel in een volledig nieuw gebouwd logistiek centrum in Willebroek. Projectontwikkelaar MG Real Estate heeft er voor hen een magazijn van liefst 9.032 vierkante meter neergezet in bedrijvenpark MG Park De Hulst. Het Franse pakketbedrijf rolt er zijn Belgische activiteiten uit en verwerkt er momenteel zo’n 10.000 pakjes per dag. Tegen 2023 moeten dat er een 40.000-tal worden. Bovendien zet Colis Privé ook grote stappen om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren. Zo wordt het gebouw volledig met warmtepompen verwarmd en rijdt 90 procent van de bezorgwagens volledig elektrisch. 

Colis Privé is een van de grootste pakjesbezorgers van Frankrijk. Jaarlijks brengt het bijna 63 miljoen pakjes aan huis vanuit vier grote hubs - Rijsel, Lyon, Orléans en Île-de-France. Het voorbije jaar is de Franse e-commercespeler begonnen met zijn internationale uitbreiding, met de oprichting van Colis Privé België. Het eerste wapenfeit: een nieuw gebouw in Willebroek. 

De projectontwikkelaar MG Real Estate heeft de voorbije maanden namelijk Colis Privé’s nieuwe logistieke centrum in bedrijvenpark MG Park De Hulst gebouwd. Het gaat om een gebouwencomplex met ruim 8.500 vierkante meter magazijn en 455 vierkante meter kantoren in Willebroek. Daar kwam 350 ton staal en 2.300 kubieke meter beton aan te pas. Een bouw waar met 110 arbeiders gedurende vijf maanden aan gewerkt is, gewapend met zeven bouwkranen. Bovendien wordt het gebouw volledig zonder fossiele brandstoffen verwarmd door het gebruik van warmtepompen.

“We zijn enorm tevreden met onze snelle ontwikkeling in België: onze 30 Belgische werknemers kunnen nu al aan de slag in het nieuwe magazijn, van waaruit zij dagelijks maar liefst 10.000 pakjes bij de klanten thuis kunnen bezorgen. Dankzij de sterke groei van de e-commerce, kunnen dat er tegen 2023 zelfs 40.000 per dag worden. De bouw van het nieuwe magazijn speelde dan ook een sleutelrol in onze ontwikkelingsstrategie. We zijn blij dat we met MG Real Estate een ideale partner hebben gevonden om onze groei in België te ondersteunen.” Bart Sasse, Algemeen Directeur Colis Privé International  

Strakke organisatie 

Voor de projectontwikkelaar is dit op het vlak van logistiek vastgoed een mooi visitekaartje.  

“Het gebouw mag dan wel zeer snel gebouwd zijn, degelijkheid en duurzaamheid zijn nog veel belangrijker. Het gaat in deze om een staalconstructie met betonnen gevelplinten, waardoor we zo snel te werk konden gaan. En misschien nog belangrijker was de uitgekiende en extreem georganiseerde planning van onze projectleiders. Zij hebben samen met de 110 arbeiders het onmogelijke mogelijk gemaakt: Colis Privé is vandaag al operationeel in België.” Ignace Tytgat, CEO van MG Real Estate

Vanuit het nieuwe sorteercentrum bedient het Franse pakketbedrijf zowel de Belgische als de Luxemburgse markt met 150 koeriers. Bovendien zal 90 procent van de pakjes met volledig elektrische wagens tot bij de klanten thuis worden bezorgd.

Het magazijn van Colis Privé in Willebroek is één van de laatste gebouwen van bedrijvenpark MG Park De Hulst. Met zo’n 500.000 vierkante meter gaat het overigens om het grootste bedrijvenpark van Vlaanderen. Na negen jaar bouwen zal de site tegen eind dit jaar volledig afgewerkt zijn, goed voor bijna 280.000 vierkante meter aan kantoren en magazijnen. Dankzij die ontwikkelingen zijn er in de regio zo’n 1.500 jobs bijgekomen, verdeeld over 12 bedrijven. 

Ignace Tytgat

CEO, MG Real Estate

Joachim Deman

Communicatie, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be