Nieuw LifeCycles evenement brengt wereldtop in architectuur, project- en stadsontwikkeling naar Gent

Maar liefst 40 internationale toppers uit de architectuur, de stedenbouw en het vastgoed komen binnenkort samen op LifeCycles in Gent, een nieuw internationaal forum over de toekomst en kwaliteit van onze leefruimte, steden en gebouwen. Gespreid over drie dagen en drie podia, delen toparchitecten als Taro Okabe (Shigeru Ban), David Gianotten (OMA) en Eran Chen (ODA) hun ervaring en visie rond zes centrale thema’s. Daarnaast tekenen onder andere ook Tina Saaby (ex-stadsbouwmeester Kopenhagen) en professor James Ehrlich (Stanford University School) present. Die laatste is vooral bekend als de oprichter van Regen Villages, het bedrijf dat het allereerste volledig zelfvoorzienende dorp ter wereld bouwt in Almere.

David Gianotten van het iconische architectenbureau OMA, het award-winnende Chinese duo Lyndon Neri en Rossana Hu, leading lady van de Franse architectuurscene Lina Ghotmeh, Eran Chen - één van de meest invloedrijke architecten in New York, Arjan Dingste van het grensverleggende UN Studio en Taro Okabe - directeur van het Parijse kantoor van Pritzker winnaar Shigeru Ban… het is slechts een kleine greep uit het indrukwekkende pogramma van LifeCycles.

“Het zijn stuk voor stuk innovatie-experts die vorm geven aan onze toekomstige wereld, door esthetiek, technologie, techniek, menselijkheid en beleving op een duurzame manier te combineren. En door al die nieuwe ideeën en inzichten te delen, maken ze van LifeCycles een sterk platform voor debat, inspiratie en toekomstgericht denken.” Reggy Van den Branden, organisator LifeCycles

Het LifeCycles programma is opgebouwd rond 6 onderwerpen: de levenscyclussen van een stad, architectuur, bouw, omgeving, technologie en maatschappij.

“Elk van deze onderwerpen is vandaag heel sterk onderhevig aan verandering en innovatie. Bovendien zijn ze onlosmakelijk met elkaar verweven. Grote trends zoals urbanisatie bepalen niet alleen de functie en invulling van onze steden, maar ook de noden en vorm van onze gebouwen. Tegelijkertijd staan we voor grote uitdagingen op vlak van mobiliteit en duurzaamheid, leven we in een steeds meer geconnecteerde en data-gedreven maatschappij, evolueren we naar ‘smart cities’ en richt de bouwsector zich steeds meer op modulair, circulair en 3D-geprint bouwen. Al die topics zullen in deze drie dagen ruimschoots aan bod komen.” Reggy Van den Branden, organisator LifeCycles

Deze 'megatrends' worden tijdens het evenement met experts uit verschillende domeinen benaderd. Zo komen onder meer Tina Saaby - voorbije 10 jaar stadsbouwmeester van Kopenhagen, één van dé te volgen voorbeelden op vlak van stadsontwikkeling - en James Ehrlich, professor aan de Stanford University School, praten over best practices in het buitenland. En die laatste is niet van de minste. Professor Ehrlich is namelijk de oprichter van Regen Villages, het bedrijf dat het allereerste volledig zelfvoorzienende dorp ter wereld bouwt in Almere, vlakbij Amsterdam.

“De multidisciplinaire benadering kan enkel versterkend werken. Met dit event willen we voor de eerste keer de kruisbestuiving zoeken tussen alle betrokken partijen, van architect tot ingenieur, van onderzoeker tot ontwikkelaar, aannemer, overheid of investeerder. LifeCycles wordt een must om bij te wonen voor iedereen die begaan is met de kwaliteit en toekomst van onze gebouwen en omgeving.” Reggy Van den Branden, organisator LifeCycles

De eerste 25 sprekers zijn al bekend. Daarbij staan - naast heel wat internationale namen - ook enkele opvallende Belgen die actief zijn in het buitenland, zoals Gilles Retsin, Lowie Vermeersch en Kim Van Holsbeke, design director bij het wereldvermaarde Amerikaanse bureau Skidmore, Owings & Merrill. De komende weken zal het programma verder aangevuld worden met zowel Belgische als buitenlandse sprekers. 

De locatie van het evenement blijft nog even geheim, maar belooft net als de sprekerslijst eveneens indrukwekkend en relevant te worden. Het evenement krijgt de steun van brownfieldontwikkelaar Revive, en enkele vooraanstaande merken. Geïnteresseerden kunnen terecht op www.lifecycles.be voor meer info. Wie zich daar registreert, ontvangt updates over het event en kan als eerste toegang krijgen tot een beperkt aantal early bird tickets. De ticketverkoop gaat eind februari van start.

Reggy Van den Branden

Organisator LifeCycles

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be