Nieuw in België: koop eens een “boomloft” (incluis keuken, badkamer, sauna én wifi)

Een luxueuze boomhut kopen, incluis twee slaapkamers, een keuken, badkamer, warmtepomp en sauna? In het buitenland kenden ze het al, maar nu heeft deze nieuwe woonvorm voor het eerst ook zijn weg naar ons land gevonden. En ze hebben er een naam voor: treelofts. Dit moet dé nieuwste hype worden voor Vlamingen die op zoek zijn naar een originele, luxueuze vakantiewoning.
                                                                               ***

Het is Leuvenaar James Mennekens - de vroegere CEO van Center Parcs (Pierre & Vacances) - die de treelofts naar ons land heeft gehaald en er de komende maanden enkele tientallen zal bouwen. De eerste “treeloft” werd zopas neergepoot in Henegouwen, in het vakantiebos Your Nature. Het gaat om een huzarenstuk van 57 vierkante meter en een gewicht van meer dan één ton. Volledig in hout, op 3,5 meter hoogte, en helemaal in harmonie met de natuur. En ja, het lijkt misschien op een boomhut, maar met twee verdiepingen, evenveel terrassen en slaapkamers, een keuken en badkamer, wifi en zelfs een sauna, is het toch net dat beetje meer.

Om de treelofts 3,5 meter hoog te krijgen - en te houden - wordt alvast niets aan het toeval overgehouden. Onder meer twaalf steunpalen worden acht meter diep de grond ingeboord. Wil je een eerste indruk krijgen van deze luxueuze boomhut, bekijk dan hier het filmpje.

“De Vlamingen die onze eerste treeloft al gezien hebben, reageren bijzonder enthousiast”, vertelt James Mennekens. “Dit is hetgeen de Vlaming anno 2016 wil: genieten van de wijds uitgestrekte natuur, maar niet zonder de nodige luxe.” En luxe, daar blinken de Belgische treelofts in uit. “De lofts die we voor de Vlamingen bouwen, vind je nauwelijks in Europa. Ze zijn voorzien van elektriciteit, stromend water, maar eveneens zijn ze helemaal energieneutraal, is er wifi voorzien, kan je in alle rust genieten van een sauna, enz.”

De treelofts zullen vanaf volgend jaar gehuurd kunnen worden voor zo’n 150 euro per nacht. En voor de liefhebbers: kopen kan ook. De kostprijs bedraagt 190.000 euro. En origineel zijn ze alleszins, want voorlopig worden er slechts 36 gebouwd. Wie zelf wil “ervaren” hoe wonen in een luxueuze boomhut aanvoelt, kan van 24 tot 26 juni de eerste treeloft van ons land uitproberen in Your Nature, in het Henegouwse Antoing.  

James Mennekens

Your Nature

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be