Nieuw evenement helpt jonge ondernemers versneld op weg in het vastgoed

Projectontwikkelaar Revive wil vastgoedsector vernieuwen

Op 6 & 7 mei 2022 organiseert projectontwikkelaar Revive het eerste Ghent Proptech Start-UP! Weekend in Watt The Firms. Tijdens dit event zoeken deelnemers onder begeleiding van gerenommeerde coaches uit de real estate sector naar innovatieve oplossingen voor de huidige maatschappelijke uitdagingen in het vastgoed.

Tijdens dit gratis evenement werkt Revive rond verschillende proptech uitdagingen zoals decarbonisatie, de toekomst van werk, slimme mobiliteit, sociale inclusie, betaalbaar wonen, gezond wonen, afvalbeheer en veel meer. Het doel? Nadenken hoe de vastgoedsector meer kan inzetten op innovatieve projecten die ervoor moeten zorgen dat de sector mee evolueert met de tijdsgeest. Want daar wringt het schoentje volgens Revive nog te veel.

“We merken dat het voor ondernemers moeilijk is om met innovatieve ideeën in de vastgoedwereld aan de slag te gaan. De sector is vaak nogal conservatief en het is dan ook moeilijk om een plek te vinden om te experimenteren. Met dit nieuwe evenement willen we innovatieve ideeën aanmoedigen en implementeren in de sector.”

Jeroen Coupé, Innovation Manager bij Revive

Grote vastgoedspelers

Dat probleem willen we met Ghent Proptech Start-UP! Weekend aanpakken, samen met een aantal grote vastgoed-spelers (ProptechLab, Realo, C-Innovation, Vicinity) proberen we de beste ideeën te capteren en een plek te geven aan ondernemers waar ze hun idee kunnen verwezenlijken.

Iedereen die een innovatief idee heeft en van ver of dichtbij verweven is met de vastgoedsector is welkom om zijn of haar idee voor te stellen. Op die manier wil Revive met dit evenement ruim denken en alle ideeën een kans geven.

“Als Revive zetten we al geruime tijd in op innovatie en proberen we tijdens de volledige lifecycle van een start-up een meerwaarde te zijn. Zo is Revive ook mede-oprichter van Recap, het eerste “Resilient Cities”- accelerator programma, voor startups met proven product-market-fit.”

Jeroen Coupé, Innovation Manager bij Revive

Samen met experten

Revive ziet dat de laagdrempelige manier van innoveren werkt. In het verleden werden er al succesvolle ideeën uitgewerkt met Werfbuur en Homate, maar dankzij dit event wilt het het proces nog uitbreiden en versnellen. Het evenement start vrijdagavond met een verwelkoming en een kennismaking waarbij iedereen zijn of haar idee kan voorstellen. Via een stemming worden de beste ideeën geselecteerd waarop gewerkt zal worden in teams. Zaterdag zullen deze teams gecoachd worden door experten uit de vastgoedwereld. Nadien wordt de ideeën nog eens voorgesteld en wordt er een winnaar gekozen. De winnaar krijgt toegang tot een follow-up programma en een pitch opportuniteit met StarApps & Pitchdrive. Het beste idee zal op een Revive projectontwikkeling getest worden.

"Verschillende coaches zullen de deelnemers bijstaan, alsook Nicolas Bearelle, Oprichter van Revive “Het is tijd dat we een versnelling hoger schakelen om de grote maatschappelijke problemen aan te pakken. Door samen aan de slag te gaan kunnen we gigantisch veel tijd besparen en ervoor zorgen dat nieuwe oplossingen sneller een positieve invloed kunnen hebben op onze leefomgeving.”

Nicolas Bearelle, Oprichter Revive

Bouw eigen start-up

Iedereen kan deelnemen aan het event, of je nu graag sleutelt aan techniek, een computergenie bent, een uitgesproken visie hebt op hoe een stad zou moeten werken of gewoon interesse hebt in vastgoed, iedereen kan bijdragen en een onvergetelijke ervaring beleven. Iedereen eindigt het weekend met een professioneel start-up pitch-deck, klaar om te pitchen voor early-stage funding.

Het is de eerste editie van Ghent Proptech Start-Up! Weekend.

Schrijf je gratis in voor het Ghent Proptech Start-UP! Weekend via www.gpsw.be/events. Het event is gratis, maar inschrijven is verplicht en volzet = volzet.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be