Nieuw depot en toegangsweg vormen sluitstuk MG Park De Hulst: het grootste bedrijvenpark van Vlaanderen

Willebroek krijgt eerste hoogtechnologische sorteercentrum van PostNL in België

Na 9 jaar intensief ontwikkelen komt de bouw van MG Park De Hulst in Willebroek in de laatste rechte lijn. Met haar 500.000 vierkante meter gaat het om het grootste bedrijvenpark van Vlaanderen. Een groot sorteer- en distributiecentrum voor PostNL en de aanleg van de nieuwe toegangsweg naar het bedrijvenpark vormen het sluitstuk: die bouwwerken gaan nu van start. Met het nieuwe depot bouwt projectontwikkelaar MG Real Estate bovendien het eerste hoogtechnologische sorteercentrum van PostNL in België. Daar zal het pakjesbedrijf enkele tienduizenden pakjes per dag kunnen verwerken.

Het bedrijvenpark MG Park De Hulst, aan het Kanaal in Willebroek, krijgt er de komende maanden een groot depot en een nieuwe toegangsweg bij, die zal aansluiten op de Koning Boudewijnlaan. Daarmee zit het hele bouwproject nu in de laatste rechte lijn: nog voor het einde van het jaar zal de volledige werf afgerond zijn. De bouw is 9 jaar geleden van start gegaan en omvat in totaal bijna 280.000 vierkante meter aan kantoren en magazijnen, goed voor zo’n 1.500 jobs verdeeld over 12 bedrijven.

Projectontwikkelaar MG Real Estate zet daarbij bovendien sterk in op duurzaamheid. Zo vind je er niet alleen het allereerste CO2-neutrale logistieke centrum van ons land - waar transportbedrijf Eutraco gevestigd is - maar ook 95.000 vierkante meter zonnepanelen.

“Willebroek heeft dus binnenkort zowel het grootste bedrijvenpark van Vlaanderen als één van de duurzaamste. Zo wordt ook het verbruik van fossiele brandstoffen voor de verwarming op de site tot een minimum beperkt, dankzij het gebruik van warmtepompen in de nieuwste gebouwen. En we zetten tevens in op een zuinig energiebeheer, onder andere met slimme LED verlichting.” Ignace Tytgat, CEO MG Real Estate

Daarnaast is er ook aan watermanagement gedacht, met zo’n 22.000 vierkante meter onverharde grond en waterbuffers met een volume van bijna 18.000 kubieke meter. Op die manier wordt het regenwater maximaal opgevangen om opnieuw in de bodem te infiltreren. Zo blijft het grondwater beter op peil én wordt eventuele wateroverlast bij hevige regenbuien vermeden.

Eerste hoogtechnologische sorteercentrum van PostNL

Het laatste nieuwe depot dat er bijkomt, bouwt de Oost-Vlaamse projectontwikkelaar in opdracht van PostNL. En opvallend: het 8.400 vierkante meter grote gebouw is het eerste hoogtechnologische sorteercentrum van het pakjesbedrijf in ons land. Zowat het hele sorteer- en distributieproces zal namelijk automatisch gebeuren, van de aankomst van een pakketje op de site tot het inladen in de camionette. Daarmee zal het depot in Willebroek enkele tienduizenden pakjes per dag kunnen verwerken.

In eerste instantie zullen er zo’n 150 medewerkers werken in het nieuwe depot. Later zullen er nog meer mensen tewerkgesteld worden. Daarom realiseert MG Real Estate ook zo’n 1.000 vierkante meter kantoorruimte in opdracht van PostNL. 

“De bouw van dit sorteer- en distributiecentrum brengt zowel kansen voor onze huidige medewerkers, als voor nieuwe collega’s. Het nieuwe depot is vooral bedoeld om te voldoen aan de stijgende vraag vanuit de e-commerce markt. We investeren lokaal om mee te groeien met onze klanten.” Rudy Van Rillaer, Managing Director PostNL België

Het ontwerp van het gebouw is gebaseerd op soortgelijke depots die PostNL al in Nederland in gebruik heeft. Het heeft een U-vorm, met 67 poorten voor camionettes en 22 docks voor vrachtwagens langs de zijkanten.

MG Park De Hulst in cijfers:

  • totale oppervlakte van 500.360 vierkante meter

  • 16.395 vierkante meter kantoren

  • 263.478 vierkante meter magazijnen

  • 9 jaren aan gebouwd

  • 95.000 vierkante meter zonnepanelen

  • 17.900 kubieke meter waterbuffering

  • 12 bedrijven

  • 1.470 jobs

Ignace Tytgat

CEO, MG Real Estate

Joachim Deman

Communicatie, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be