Na recordgroei van 40% opent Altro Vastgoedgroep nieuw vastgoedkantoor in Kortrijk

Makelaar verkocht vorig jaar 150 miljoen euro aan vastgoed

‘Vastgoedonderneming van het Jaar’ Altro Vastgoedgroep verkocht in 2023 maar liefst 150 miljoen euro aan vastgoed en zag zo zijn omzet met liefst 40 procent stijgen, ondanks de klappen die de markt vorig jaar moest incasseren. Om die groeicurve de komende jaren aan te houden, haalde Altro Kortrijkzaan Valentin Vanryckeghem binnen als nieuwe COO én partner binnen Altro Vastgoedgroep. Tegelijk opent Altro langs de Doorniksesteenweg een Kortrijkse vestiging. “We creëren hier een expertenhub om onze klanten in Zuid-West-Vlaanderen voor elke vastgoedvraag op maat te helpen”, zegt CEO Dave Bracke. Altro Kortrijk wordt het negende, eigen kantoor van de vastgoedgroep en brengt meteen onder andere het nieuwe, unieke woonproject ‘Loof’ op de markt.

Van links naar rechts: Shana Lerclercq (BIV-vastgoedmakelaar), Marnix Rifo (Sales Manager), Elise Van Lerberghe (BIV-vastgoedmakelaar), Valentin Vanryckeghem (COO & partner) en Hélène Dobbels (BIV-vastgoedmakelaar)
Van links naar rechts: Shana Lerclercq (BIV-vastgoedmakelaar), Marnix Rifo (Sales Manager), Elise Van Lerberghe (BIV-vastgoedmakelaar), Valentin Vanryckeghem (COO & partner) en Hélène Dobbels (BIV-vastgoedmakelaar)

De vastgoedsector had het in het algemeen vorig jaar niet onder de markt. Terwijl er in 2023 liefst 15 procent minder woningen en appartementen zijn verkocht, ging het Altro Vastgoedgroep evenwel voor de wind door hun gespecialiseerde benadering van de vastgoedmarkt. De ‘Vastgoedonderneming van het Jaar’ verkocht vorig jaar maar liefst 150 miljoen euro aan woningen en appartementen. Hierdoor zag Altro, dat met zijn negen kantoren inzet op de reguliere verkoop – en verhuurmarkt, nieuwbouw en (residentiële) diensten voor vastgoedinvesteerders zijn omzet op een jaar tijd met 40% groeien, waarmee Altro zich overal in Vlaanderen en Brussel stilaan opwerpt als een challenger van de grote gevestigde waarden in het landschap van residentiële vastgoedmakelaars.

Negende kantoor openen

Altro Vastgoedgroep is sinds de oprichting in 2017 gestaag gegroeid en is ook voor 2024 ambitieus. Door te investeren in datamanagement om zo nog beter aan de noden van de klanten tegemoet te komen en door een nieuw kantoor te openen in Kortrijk, onderstreept Altro die ambities nog eens. Met Altro Brugge was Altro al in het noorden van West-Vlaanderen actief, met het Kortrijkse kantoor krijgt het nu voet aan grond in Zuid-West-Vlaanderen. 

Het nieuwe kantoor bevindt zich langs de Doorniksesteenweg 61, waar ook Deutsche Bank, Capital@work en Ergon Recruitment gevestigd zijn. Het team bestaat vandaag uit een viertal ervaren makelaars uit de streek, met Kortrijkzaan Valentin Vanryckeghem aan het hoofd (34). Hij heeft ook jarenlange ervaring bij een aantal toonaangevende spelers in de vastgoed - en financiële sector. Tevens was hij één van de bezielers en medeoprichter als gastdocent van de succesvolle opleiding Real Estate Advisor aan de Howest Hogeschool. Bij Altro zal hij aan de slag gaan als Chief Operations Officer (COO) voor alle vestigingen.

Het nieuwe kantoor ligt langs de Doorniksesteenweg in Kortrijk.
Het nieuwe kantoor ligt langs de Doorniksesteenweg in Kortrijk.

Altro Vastgoedgroep zal de komende jaren zijn groeiambities blijven doorzetten met als doel aanwezig te zijn in de belangrijkste steden in Vlaanderen en Brussel. Daarvoor plannen ze volgens het olievlekprincipe een verdubbeling van hun kantoren in 7 jaar. Altro blijft op zoek gaan naar ambitieuze makelaars die op zoek zijn naar een samenwerking en kijkt ook naar overnames om zijn groei te versnellen.

“We geloven hard in de Zuid-West-Vlaamse vastgoedmarkt, die sterk aan het boomen is. De bevolking neemt er sterk toe en de nood aan kwalitatieve woningen is er groot. Ook de ruimere regio biedt heel veel potentieel. In ons groeiverhaal, waarbij we ons steeds meer focussen op centrumsteden, was een uitbreiding naar Kortrijk een logische volgende stap. De ligging is uitstekend, met voldoende parkeergelegenheid en net buiten het centrum van Kortrijk, maar wel vlakbij alle belangrijke invalswegen. Het is een atypisch kantoor zonder de kenmerkende panden die via een vitrine te bekijken zijn. We kozen bewust voor een high-end locatie en vestigden ons in een penthouse op de bovenste verdieping van het gebouw. Daar zullen we onze klanten heel comfortabel en discreet kunnen ontvangen en willen we hen persoonlijk en op maat bijstaan om hen te begeleiden bij al hun ambities in vastgoed.” – CEO Dave Bracke

Levenslange relatie

Het nieuwe kantoor wordt een expertenhub, met makelaars die elk gespecialiseerd zijn in een aparte tak binnen het vastgoed, opgedeeld in de 4 business units: Altro Vastgoed (bestaand woonvastgoed), Altro Projects (nieuwbouw), Altro Invest (totaalbegeleiding en diensten met betrekking tot investeren in vastgoed) en Altro Home (interieur). Een bewuste strategie die ook doorgetrokken wordt naar de andere centrumsteden waar het kantorennetwerk actief is.

“De vastgoedmarkt is heel complex geworden, waardoor je bijna niet anders kunt dan werken met specialisten. We merken ook bij de huizenjagers, investeerders en promotoren dat die nood aan specifieke expertise elke dag groter wordt. Zeker in een markt als die van Kortrijk, met heel wat ondernemers die ontzorgd willen worden en mensen die op zoek zijn naar een kwalitatieve woning om te kopen of te (ver)huren, was het heel belangrijk om die expertise samen te brengen. Hierdoor kan je met je klanten een langetermijnrelatie aangaan, waarbij ze op verschillende momenten in hun leven met andere plannen en doelen kunnen aankloppen.” – COO & Partner Valentin Vanryckeghem 

Verkoop stadsvernieuwingsproject Loof

Het team van Altro Kortrijk zal zich in de nabije toekomst ook richten op de verkoop van nieuwbouwprojecten in de regio. Vanaf de start zullen ze mee de commercialisatie van ‘Loof’, het grootste stadsvernieuwingsproject van de voorbije jaren in Kortrijk, in goede banen leiden. De verkoop van de eerste fase - 78 duurzame en kwalitatieve nieuwbouwappartementen - begon op 4 maart officieel, maar nog voor de startdatum bleek al snel dat de interesse in het project erg groot was.

Van links naar rechts: Kris Dyselinck (CFO), Dave Bracke (CEO) en Valentin Vanryckeghem (COO)

 

 

Perscontact:

Valentin Vanryckeghem

COO & Partner, Altro Vastgoedgroep

Jürgen Eeckhout

PR Consultant, Bereal

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be