Na één week al drie bedrijfsruimtes op “Van Rullen” site verkocht

West-Vlaamse stad Wervik steeds populairder bij nieuwe bedrijven

De economie van het West-Vlaamse Wervik is in volle bloei. Sinds 2014 komen er elk jaar zo’n 40-tal nieuwe bedrijven bij - een stijging van telkens 3 procent. Het mag daarom ook niet verbazen dat na één week al drie bedrijfsruimtes op de “Van Rullen” site verkocht zijn. Dat meldt projectontwikkelaar Hexagon naar aanleiding van het begin van de sloopwerken. De twee gloednieuwe bedrijfsverzamelgebouwen op de bijna 75 are grote site bieden binnenkort plaats aan 20 nieuwe lokale ondernemers. Het reconversieproject - waarbij 3.565 m2 aan ruimtes worden ontwikkeld voor KMO’s uit verschillende sectoren - moet tegen 2020 uit de grond rijzen.

Het ondernemerschap zit in Wervik ingebakken. In de West-Vlaamse stad komen er de laatste jaren namelijk alleen maar meer ondernemingen bij. Cijfers van Steunpunt Werk en Economie tonen aan dat er de laatste vier jaar ruim 14 procent meer ondernemingen, oftewel 1,2 ondernemingen per 100 werknemers, zijn bijgekomen in Wervik. Statistiek Vlaanderen toont de jongste jaren zelfs een jaarlijkse stijging van zo’n drie procent aan, goed voor een 40-tal bedrijven. 

“Wervik is historisch gezien een bedrijvige stad en sinds de jaren 1960 ontwikkelde zich hier stilaan een eigen industrie. De cijfers van vandaag tonen dat onze economie de laatste jaren blijft groeien, met als gevolg een grote vraag naar geschikte bedrijfsruimtes. We zijn dan ook zeer tevreden met de komst van nieuwe bedrijfsgebouwen voor zelfstandigen en KMO’s.”

Bert Verhaeghe, Schepen van Ruimte & Omgeving en Ondernemen

Verschillende sectoren onder één dak

Projectontwikkelaar Hexagon - die binnenkort start met de eerste werken op de voormalige “Van Rullen”-site aan de Menensesteenweg in Wervik - ziet die trend duidelijk ook bij de verkoop van de bedrijfsruimtes. Op één week tijd zijn er namelijk al 3 van de 20 units verkocht. Concreet komen er twee bedrijfsverzamelgebouwen bij, op een site van 7.405 m2 groot. De meer dan tien jaar leegstaande gebouwen die jaren dienst deden om brandslangen te maken voor de brandweer, worden binnenkort afgebroken. Een deel van de bestaande gebouwen, zoals de schouw wordt bewaard als landmark en moet de identiteit van de plek weerspiegelen.

De bedrijfsverzamelgebouwen - goed voor 3.565 m2 - zullen dienst doen voor ateliers, productieruimtes en opslagplaatsen, al dan niet in combinatie met kantoren. Op die manier worden bedrijven uit verschillende sectoren onder één dak samengebracht.

“Met deze bedrijfsverzamelgebouwen mikken wij voornamelijk op KMO’s. Het voordeel van dit concept is dat het voor veel bedrijven uit diverse sectoren toegankelijk is. Het gaat om twintig verschillende units met allemaal hun eigenschappen. Waardoor elk bedrijf zijn meest geschikte unit kan vinden voor zowel stockage als productieplaats, al dan niet in combinatie met kantoren .”

Jelle Vandendriessche, CEO Hexagon
 

Het project komt er na een projectoproep van de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) waarbij Hexagon samen met architectenbureau Markland en landschapsarchitect Bureau Bossaert de plannen ontwierp voor de herbestemming van de leegstaande site.

De start van de werken staat gepland voor deze zomer en de oplevering van de eerste fase  is voorzien voor begin 2020, maar de site kan al op heel wat interesse rekenen.

Jelle Vandendriessche

CEO Hexagon

Koen Cypers

Business Manager, Bepublic - Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be