MG Real Estate blijft groeien in de Nordics

Steeds grotere vraag naar logistieke totaaloplossingen

Logistieke speler Westerman Multimodal Logistics heeft haar intrek genomen in een uniek gebouw in de haven van Malmö, een spoorgebonden gebouw van 18.000 vierkante meter. Het is de enige in haar soort in Zuid-Zweden waar je met treinwagons naar binnen kan rijden. Projectontwikkelaar MG Real Estate stond in voor de ontwikkeling en zal binnenkort starten met de bouw van een soortgelijk pand.

Het Belgische MG Real Estate heeft de eerste van twee spoorgebonden gebouwen opgeleverd in het Zweedse Malmö. Daarmee heeft het een primeur beet want het gebouw is de enige in zijn soort in Zuid-Zweden. Binnenkort starten de werken aan een tweede soortgelijk pand voor Westerman Multimodal Logistics.

Rechtstreekse spoorweginfrastructuur

Het gebouw is aangesloten op de Zweedse spoorweginfrastructuur waardoor treinwagons het pand rechtstreeks kunnen binnenrijden om nadien via het spoornet de weg naar klanten te vervolledigen. Uniek is dat Westerman dankzij deze oplossing wagonafhandeling, opslag en crossdocking onder kan brengen in één gebouw. MG Real Estate merkt dat de vraag naar dit soort totaaloplossingen stijgt.

“In dit soort oplossingen zijn we specialisten en we merken een toenemende interesse om flexibel te bouwen voor verschillende vervoerswijzen. Ons plan is om verder te groeien en meer strategische locaties in Zweden te vinden. Malmö leent zich alvast voor dergelijke projecten dankzij voldoende ruimte voor uitbreiding.” - Anton van Vlerken, CCO Europe bij MG Real Estate

 

Optimaal gebruik verschillende modaliteiten

Er kunnen in totaal zes wagons tegelijk worden ondergebracht en een extra spoorbaan maakt het mogelijk om nog eens zes extra wagons buiten te laten wachten. De terminal zal worden gebruikt voor wagonafhandling, crossdocking en warehousing. Het betreft vooral import en export van alles van zwaarder staal tot voedsel- en papierproducten. Dankzij de ligging aan het water kunnen de goederen die niet per trein vervoerd worden, via schepen getransporteerd worden richting het Europese vasteland.

“Door gebruik te maken van verschillende transportmodaliteiten (weg, rail en water) is het ons doel om aan onze opdrachtgevers de meest optimale en milieuvriendelijke logistieke oplossing te bieden. In onze nieuwe state-of-the-art multimodale terminal in de haven van Malmö dragen wij zorg voor import en export volumes. Door de mogelijkheden in Malmö nemen wij belangrijke stappen om samen met onze klanten innovatieve logistiek concepten te ontwikkelen op een strategische locatie. Op deze manier bouwt Westerman sustainable aan de toekomst.” - Lambert van Dieren, CEO Westerman Multimodal Logistics

Extra terminal

Binnenkort bouwt MG Real Estate een tweede terminal voor Westerman naast de eerste. Ook deze zal aangesloten worden op het spoornet. Het tweede gebouw zal ook 18.000 vierkante meter groot zijn en zal in 2024 klaar zijn.

 

Anton van Vlerken

COO Europe MG Real Estate, MG Real Estate

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be