Marleen De Vijt verkozen tot nieuwe voorzitter CIB Antwerpen

CIB Antwerpen zet komende twee jaar in op digitalisering, vorming en de consument

De kogel is door de kerk: Marleen De Vijt is vanaf vandaag officieel de nieuwe voorzitter van CIB Antwerpen (Confederatie van Immobiliënberoepen), kortweg de beroepsvereniging van de vastgoedsector. Daarmee volgt ze Daniel Buschman op, die voortaan voorzitter van CIB Vlaanderen is. De Vijt zetelt al drie jaar in het bestuur, maar staat daarnaast vooral bekend als oprichter en zaakvoerder van Azull, de Belgische marktleider in Spaans vastgoed. In haar tweejarige termijn wil de kersverse voorzitter inzetten op drie pijlers: digitalisering, vorming en de connectie met de consument.

De beroepsvereniging van de vastgoedsector CIB heeft een nieuwe voorzitter voor de Antwerpse afdeling: Marleen De Vijt. De Antwerpse onderneemster werd door het bestuur unaniem verkozen tot opvolger van Daniel Buschman - die op zijn beurt aan de slag ging als voorzitter van CIB Vlaanderen.

“Daniel opvolgen is een hele eer, hij heeft de voorbije zes jaar sterk werk geleverd. Het verbaast me dus geenszins dat hij nu aan het hoofd van de overkoepelende organisatie komt te staan. Grote schoenen om te vullen dus, maar ik ben enorm gemotiveerd om me volledig te smijten en mijn stempel te drukken op onze sector.” Marleen De Vijt, voorzitter CIB Antwerpen

De Vijt zetelt sinds 2017 in het bestuur van CIB Antwerpen en heeft al een indrukwekkend palmares opgebouwd in de vastgoedwereld. Zo kan ze onder meer al 10 jaar ervaring in industrieel en logistiek vastgoed voorleggen, als voormalig Business Development Manager bij Group Bernaerts.

Spaans vastgoed

Daarnaast staat de Antwerpse vooral bekend als oprichter en zaakvoerder van Azull, de Belgische marktleider in Spaans vastgoed, die Belgen helpt in hun zoektocht naar een tweede verblijf aan de costa’s.

“De ene vastgoedmarkt is de andere niet, dus vergelijkingen maken is altijd moeilijk. Maar ik geloof wel dat we in Vlaanderen veel kunnen leren van de Spaanse vastgoedmarkt. Enerzijds uit de ‘best practices’ die daar goed gewerkt hebben, maar net zo goed - of zelfs meer - uit zaken die daar minder goed zijn uitgedraaid. Het zou enorm gevaarlijk zijn om in Vlaanderen met oogkleppen op te handelen. Je kan altijd bijleren, zeker van andere culturen.” Marleen De Vijt, voorzitter CIB Antwerpen

Meer aandacht voor consument

In haar tweejarige termijn als voorzitter, wil De Vijt op drie zaken focussen: digitalisering van de sector, extra vorming van de vastgoedprofessionals en nog meer consumentgericht denken. Vooral dat laatste moet het speerpunt vormen.

“In elke beroepsvereniging schuilt een gevaar: dat je te veel focust op je eigen leden, in dit geval de vastgoedprofessionals. Net daarom moeten we als CIB nog meer inzetten op de consument. Hij is en blijft de belangrijkste schakel en het is onze taak om hem te begeleiden bij de grootste aankoop van zijn leven - met technische, administratieve én juridische hulp. De energiewetgeving, bouwvoorschriften, isolatieverplichtingen en andere regelgevingen zijn er de laatste jaren immers niet minder complex op geworden.” Marleen De Vijt, voorzitter CIB Antwerpen

Marleen De Vijt

Voorzitter, CIB Antwerpen

Joachim Deman

Communicatie, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be