Makelaars regelen voortaan ook je verhuis en een goedkoper energiecontract

Nieuwe digitale service Smooved biedt verhuizende Vlamingen gratis hulp bij overschakelen basisvoorzieningen

Wie een huis koopt via een makelaar kan voortaan ook gratis hulp krijgen bij de zoektocht naar een verhuisfirma én het vinden van een gunstiger contract voor alle soorten basis- en nutsvoorzieningen zoals gas, elektriciteit, water, internet, televisie, telefonie en verzekeringen. Dat is mogelijk dankzij de nieuwe digitale service ‘Smooved’, het geesteskind van drie jonge Antwerpse ondernemers. Enkele grote makelaarsgroepen zoals Dewaele Vastgoedgroep, Hillewaere en Heylen Vastgoed bieden voortaan de digitale service aan, alsook een aantal projectontwikkelaars, zoals Upliving. “Steeds meer Vlamingen willen af van alle rompslomp die bij een verhuis komt kijken”, luidt het. “Met deze dienst kan je voortaan alles in één keer regelen."

Het is dezer dagen een van de eerste vragen die een makelaar krijgt, nadat kopers hun handtekening hebben gezet: ‘Kunnen jullie ook onze verhuis regelen?’ En dat is niet eens zo’n gekke vraag. De gemiddelde werkende Belg heeft tegenwoordig al 7 uur per week minder tijd dan 25 jaar geleden, leeft vaak met heel wat stress en wil dan ook ontzorgd worden voor van alles en nog wat. Bij de aankoop van een huis is dat niet anders. 

“Vandaar dat we deze service in het leven hebben geroepen. In enkele minuten tijd helpen we om alle contracten voor gas, elektriciteit, water, internet, televisie, telefonie en verzekeringen in één keer te regelen - en vooral: daarbij meteen de goedkoopste leverancier en formule te selecteren. Daarnaast kan je ook een fysieke verhuisservice regelen en je post laten doorsturen naar je nieuwe adres. Kortom: minder paperassen, geen opzoekingswerk en meteen het goedkoopste contract voor onder andere elektriciteit, gas en telecom.” Nathan Coox, mede-oprichter Smooved

Sinds enkele maanden kon je als particulier al rechtstreeks terecht bij Smooved, maar intussen wordt de gratis service dus ook uitgerold bij vastgoedmakelaars over het hele land. Zo heeft het Antwerpse bedrijf al meer dan 100 partnerships met makelaarsgroepen afgesloten, waaronder enkele van de grootste spelers van Vlaanderen zoals Dewaele Vastgoedgroep, Hillewaere en Heylen Vastgoeden. Daarnaast doen ook een aantal projectontwikkelaars, zoals Upliving, beroep op de service. Inmiddels begeleidt Smooved al meer dan honderd Vlaamse huishoudens per week bij hun verhuis, wat neerkomt op ongeveer 1 op de 50 verhuizen in Vlaanderen.

Het verdienmodel voor Smooved zit in de commissie die het van de energie-, telecom- en verzekeringsbedrijven krijgt, telkens wanneer een klant bij één van die leveranciers een nieuw contract tekent - of gewoon zijn huidige contract verhuist. Maar, belangrijk: er is een heel brede waaier aan leveranciers bij de start-up aangesloten. Voor energie is dat bijvoorbeeld zowel Eneco als Lampiris, Luminus, Essent, Octa+, Bolt en Mega. De klanten worden dus niet naar één of twee specifieke spelers geleid. En dat geeft de doorslag bij makelaars, die kopers op een zo breed mogelijke manier willen bedienen.

Half miljoen euro opgehaald

De start-up uit Lier is het geesteskind van drie Antwerpse twintigers: Nathan Coox, Ignace Buelens en Laurens Vanpoucke. Slechts een jaar geleden startten ze het bedrijf op met een financiering van goed 100.000 euro en inmiddels gaat het hard. Sinds het einde van de lockdown groeit het bedrijf gemiddeld maar liefst 52% per maand. Zo hebben ze de laatste twee maanden zelfs evenveel verhuizen begeleid als de 10 voorgaande maanden samen.

“We zijn eind februari op zoek gegaan naar bijkomend kapitaal. Drie weken later gingen we in lockdown en vreesden we even dat de zoektocht wel eens een calvarietocht kon worden. Maar die vrees bleek volledig onterecht. In amper acht weken tijd wisten we ruim een half miljoen euro vers geld op te halen. Drie keer sneller dan doorgaans het geval is bij zo’n kapitaalronde en dat in volle coronacrisis. We zitten duidelijk in een sector die maar weinig invloed ondervindt van economische recessies: mensen zullen altijd blijven verhuizen en zullen daarbij altijd op zoek gaan naar de meest gunstige contracten voor basis- en nutsvoorzieningen.” Nathan Coox, mede-oprichter Smooved

Tussen de zes investeerders dat het drietal wist te overtuigen, staan alvast twee klinkende namen: Lorenz Bogaert (oprichter Realo en voormalige CEO Netlog) en Anthony Brenninkmeijer (C&A). En ook de drie grootste bedrijfsacceleratoren van ons land zien inmiddels heil in het businessmodel van de Lierse start-up. Zo zit Smooved in de selectie van Start It (KBC), Birdhouse (Belfius) én Istart (Imec). Het doel van zo’n bedrijfsacceleratoren  is om ondernemers met een innovatief idee en schaalbaar businessmodel te ondersteunen en te promoten.

Nathan Coox

Mede-oprichter, Smooved

Joachim Deman

Communicatie, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be