Maak nieuwe wandeling door nieuw Roeselare en win 50 euro

Bewoners en handelaars spelen troeven van stadsvernieuwing uit

De wijk rond het station van Roeselare is in volle verandering en dat voelen de bewoners en de lokale handelaren als geen ander. Om alle nieuwe en opgefriste plekjes in de verf te zetten, heeft de lokale middenstand samen met buurtbewoners en projectontwikkelaars een nieuwe wandelroute uitgestippeld. Wie die aflegt, ontdekt niet alleen de (toekomstige) pareltjes van een buurt in volle metamorfose, maar maakt ook kans op een shop- en horecabon ter waarde van 50 euro.

Het startpunt van de nieuwe wandeling is café-restaurant De Overburen, rechtover de werf van de straks 46 meter hoge toren Lux van het nieuwe bouwproject Roelevard. Die woon- en kantoortoren van 12 verdiepingen hoog zal deel uitmaken van het grootste herontwikkelingsproject in jaren in Roeselare. Dat zorgt niet alleen voor veranderingen in  het straatbeeld, maar ook voor veranderingen achter de gevels, bij de handelaren en de bewoners. Om die te ontdekken, is er de nieuwe wandeling Route De Roelevard.

Nieuw stadspark

Wie al dat nieuwe leven en de gezellige plekjes wil leren kennen, kan met z’n smartphone in de aanslag op ontdekking. De wandelroute verbindt meer dan 30 bekende en minder bekende adresjes met een hart voor cultuur, natuur, horeca en sport. Door een sticker met QR-code te scannen, wordt op elke plek meer tekst en uitleg gegeven. Wie in één van de vele deelnemende handelszaken een spaarkaart meeneemt en die op drie plaatsen laat afstempelen, maakt bovendien kans op een bon van 50 euro. Elke maand zullen drie gelukkigen daarmee terechtkunnen in alle deelnemende restaurants, cafés en winkels.

De route is in totaal 6,5 kilometer lang en bestaat uit twee lussen. De eerste en kortste trekt richting Ronde Kom en toont vooral de groene en sportieve kant van Roeselare. Op één van de stops vertelt bewoonster Louise Delputte in een korte video die achter de QR-code zit waarom lopen en fietsen er door alle werken alleen maar groener en dus ook leuker op wordt. Een centrale rol is daarin ook voorzien voor de toekomstige Roelevardtunnel, die voetgangers en fietsers een hele omweg bespaart en onder de treinsporen recht naar het aanpalende skate- en sportpark leidt.

“Ook langs het nabijgelegen water van de Kleine Bassin en de Ronde Kom kan je naar hartenlust fietsen, wandelen en lopen. In het verlengde hiervan wordt ook de Moermanparking, een betonplaat waar tot nog toe 300 wagens stonden, opengebroken en omgevormd tot een nieuws stadspark. Het wordt dé nieuwe groene plek in Roeselare om van alle rust te genieten en te sporten.”

Buurtbewoonster Louise Delputte

Plek van ontmoeting

De tweede lus leidt recht naar het hart van de stad en de kleurrijke wijk Krottegem. Daarin passeren wandelaars bekende trekpleisters als De Bonte Os, het oudste hotel van de stad, en wordt met filmpjes historische info of een blik achter de gevels gegund. Maar aan de Onze-Lieve-Vrouwemarkt is gewoon de gevel zelf die de show steelt en de mensen dichter bij elkaar brengt.

“De Route de Roelevard passeert langs De Slapende Vrouw van kunstenaar David Walker. Het werk is ooit verkozen tot de strafste straatkunst van Vlaanderen en Brussel. Dat was op zich al fantastisch, maar met alle veranderingen in de stad is het nu ook echt een plek van ontmoeting geworden. Zo is er onder meer een petanquebaan aangelegd. Nu kan je dus met buren of vrienden samenkomen en petanquen met zicht op een fantastische muurschildering. Ze proberen hier wat er al is echt nog beter te maken, en dat voelen we.”

Nathalie Sintobin, onderneemster en inwoonster van Krottegem

Symbool van de hele metamorfose die de stad maakt en de haar ambitieuze toekomstplannen, is bouwproject Roelevard, een samenwerking van projectontwikkelaars ION en Steenoven. Op dit moment wordt volop aan de vierde van twaalf verdiepingen gebouwd.  Het innovatieve en duurzame project omvat 81 appartementen, 6.000 vierkante meter kantoren, 650 vierkante meter winkels, een ondergrondse parking voor 144 auto’s, 288 private fietsenstallingen en een publieke fietsenparking voor 60 fietsen.  De eerste kantoren en handelsruimtes worden al eind dit jaar opgeleverd, de appartementen volgen in 2023. 

RDR-plan-fold_DRUK_02.pdf

PDF - 4.7 Mb

Bram Van Hemelryck

PR Consultant, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be