Luxevastgoed in Antwerpen piekt: Hillewaere Vastgoed opent 11e kantoor in Wilrijk

Vastgoedgroep slaat handen in elkaar met Quest Real Estate en breidt zo uit naar de zuidrand

De Antwerpse specialist in luxevastgoed Hillewaere breidt uit naar de zuidrand van Antwerpen en opent er een 11e vastgoedshop, in Wilrijk. Hiervoor slaat het de handen in elkaar met Pascal Maldague, oprichter van Quest Real Estate en meer dan 20 jaar ervaring in de vastgoedsector. De markt van het luxevastgoed in Antwerpen tekent de voorbije jaren overigens recordcijfers op. “Ook in de zuidrand is de vraag groot. Die regio was voor ons echter nog een blinde vlek, maar daar komt nu met de nieuwe vastgoedshop verandering in”, luidt het. “Dankzij hun jarenlange ervaring in luxevastgoed past Quest Real Estate perfect in onze familie.”

Het bestaande kantoor van Quest Real Estate, centraal gelegen aan de Ringlaan 110, krijgt een complete make-over. Onder de nieuwe naam ‘Hillewaere Antwerpen Zuid’ wordt het pand omgevormd tot een moderne vastgoedshop.

“Het wordt voor lokale vastgoedmakelaars steeds moeilijker om mee te evolueren met nieuwe technologieën en diensten die de zoektocht voor de kandidaat-koper naar de ideale woning vergemakkelijken. Iets wat ook steeds meer huizenjagers van een vastgoedmakelaar verwachten. Daarom hebben we besloten om de handen in elkaar te slaan met Hillewaere Vastgoed. We delen hetzelfde DNA: luxevastgoed en dicht bij de klanten staan. Hillewaere biedt aan hun vastgoedshops grote ondersteuning, zowel op het vlak van technologie als van administratie. Wij brengen onze lokale marktkennis en ervaring aan boord. Het is een win-win voor beide partijen.”

Pascal Maldague, kantoordirecteur Hillewaere Antwerpen Zuid

Luxevastgoed piekt  

De vastgoedmakelaars van Hillewaere Antwerpen Zuid zijn vooral actief in de omgeving van Antwerpen Zuid, Nieuw Zuid en in het centrum. Maar evenzeer in Berchem, Edegem, Hove, Kontich en Boechout. Een regio waar luxevastgoed het bijzonder goed doet. Zo behoort Hove bijvoorbeeld tot de twintig duurste gemeenten van Vlaanderen, waar een woning gemiddeld 420.067 euro kost.

“De zuidrand van Antwerpen was tot voor kort nog een ontbrekende schakel in ons netwerk, en biedt heel wat groeimogelijkheden. Het is een regio met panden die perfect in onze portefeuille passen. . Zo vind je er bijvoorbeeld de villawijk Park den Brandt met gronden met een prijskaartje van één miljoen euro en meer, de kindvriendelijke Elsdonk wijk met talrijke familiale villa’s en de Harmoniewijk die vooral gekend is voor de herenhuizen. Maar ook in de gemeenten net ten zuiden van de metropool zien we dat luxevastgoed het bijzonder goed doet. Dat komt door de rustigere en groenere regio met vlotte verbindingen die vooral bij jonge gezinnen gegeerd is."

Bart Van Delm, Algemeen Directeur Hillewaere Vastgoed

Ook in de rest van de provincie Antwerpen doet luxevastgoed het erg goed. De voorbije jaren sneuvelde al het ene verkooprecord na het andere. Volgens de meest recente cijfers van Statbel zijn er in de eerste helft van 2021 evenveel luxevilla’s boven de 500.000 euro verkocht als in heel 2018, 1.173 om precies te zijn. Oftewel gemiddeld zeven per dag (zie tabel in bijlage). En ook de voorbije maanden zag Hillewaere Vastgoed de interesse toenemen. 

Groeimogelijkheden

Van ambitie is zeker sprake bij de - van oorsprong Kempense - vastgoedmakelaar. Het gaat inmiddels om de 11e vastgoedshop van Hillewaere Vastgoed die zijn deuren opent. Vandaag is de groep reeds actief in Turnhout, Brasschaat, Schilde, Weelde, Malle, Hoogstraten, Mol, Heist-op-den-Berg, Gent en Hasselt.

De nieuwe vastgoedshop in Antwerpen Zuid ligt op de grens met andere populaire steden en gemeenten zoals Berchem, Morstel en Edegem. Strategisch gezien dus een goede uitvalsbasis. 

Voor de nieuwe shop is Hillewaere Vastgoed overigens nog op zoek naar twee nieuwe medewerkers: een office manager en een vastgoedmakelaar. De vastgoedgroep geeft ook aan dat ze nog verder uitkijkt naar mogelijke samenwerkingen, zowel binnen als buiten de provincie. De bedoeling is om de komende vijf jaar minstens 20 vastgoedshops te openen in grote Vlaamse steden.

Bart Van Delm

Algemeen Directeur, Hillewaere Vastgoed

Hannelore Schmid

Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be