Logistieke sector trekt voluit de kaart van innovatie

Vice-premier Alexander De Croo en andere topsprekers zetten mee hun schouders onder Inspiration Day 2017

E-commerce zorgt ervoor dat de logistieke sector in ons land verder blijft groeien. Willen we echter vooraan in het peloton lopen, dan moeten we volop blijven innoveren. Precies om die reden komen eind deze maand honderden spelers uit de logistieke (vastgoed)sector samen om na te denken over de trends die logistiek en transport in de nabije toekomst zullen beïnvloeden. Dat zal gebeuren tijdens de Inspiration Day op 23 oktober, hét logistiek event dat om de twee jaar georganiseerd wordt door Montea. Onder meer vice-premier Alexander De Croo zet mee zijn schouders onder het hele gebeuren.

Op de tweede editie van de Inspiration Day, eind deze maand, worden al vlug enkele honderden vastgoedprofessionals, bedrijfsleiders, politici en overheidsadministraties verwacht. Meer dan ooit zullen ze kunnen rekenen op een sterk inhoudelijk debat. Gastheer van dienst is Jo De Wolf, CEO van de logistieke vastgoedreus Montea. Samen met een aantal topsprekers zal hij het maatschappelijk debat openen over de toekomst van logistiek en transport.

Zullen eveneens hun eigen kijk geven op de uitdagingen voor de sector: Koen De Leus, Chief Economist bij BNP Paribas Fortis, communicatiespecialist en founding partner Dado Van Peteghem van Duval Union Consulting, Managing Director van DHL Koen Gouweloose, en Biren Van Herck, co-founder en data specialist bij Pro Alliance.

Winnaarseconomie

Opzet van het hele gebeuren is de logistieke bedrijfswereld klaar te stomen voor de evoluties die op ons afkomen. Zo krijgt de sector almaar meer te maken met een “winnaarseconomie”, iets waarop het bedrijfsleven maar beter vroeg dan laat kan anticiperen.

“We zien almaar vaker dat het schijnbaar onbekende start-ups en kleine, vernieuwende bedrijven zijn die de grote marktleiders in hun sector het vuur aan de schenen leggen. Grote spelers uit de logistieke sector die op hun lauweren rusten, riskeren dan ook sneller dan ooit ingehaald te worden. Innovatief blijven is dus de boodschap, want the winner takes it all.”

Jo De Wolf, CEO Montea

Van sharing logistics tot inmanned aireal vehicles

Logistiek wordt meer dan ooit de ruggengraat van de digitale economie, stelt Jo De Wolf. Het is dan ook de hoogste tijd om na te denken hoe we als land een voortrekkersrol kunnen spelen als het gaat over digitale disruptie en innovatie.  

“Van robotisering in de logistieke sector over sharing logistics tot “unmanned aireal vehicles”, de hele maatschappij is in volle verandering. Als we internationaal nog het verschil willen maken, moeten we met de hele sector hierop durven inspelen. Dat is het belangrijkste doel van onze Inspiration Day.”

Jo De Wolf, CEO Montea

Vicepremier De Croo

Welke rol kan de overheid in al die innovatie spelen? Vice-premier Alexander De Croo zal mee debatteren en mee inspireren over de manier waarop de Belgische logistieke sector hierin een voortrekkersrol kan spelen.

“Vanuit economisch standpunt is onze logistieke sector van groot belang voor ons land. Het is één van de slagaders van onze economie, en precies daarom is het zo belangrijk dat we samen werk maken van innovatie. De digitale revolutie biedt heel wat kansen om te groeien.”

Alexander De Croo, Vice-premier en minister van Digitale Agenda

Inspiration Day 2017 vindt plaats op maandag 23 oktober in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen.

 

Jo De Wolf

CEO Montea, Montea

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be