“Logisch dat er einde komt aan het gratis parkeren op bezoekersplaatsen"

Ontwikkelaar Regattawijk reageert op gewijzigd parkeerbeleid

De Stad Antwerpen plant om de - momenteel gratis - parkeerplaatsen in de nieuwe Regattawijk betalend te maken. De huidige bewonerskaarten zouden dan niet meer geldig zijn en parkeren op straat wordt, zowel voor bewoners als voor bezoekers, betalend. Projectontwikkelaar Vooruitzicht, die de Regattawijk ontwikkelt tot een moderne, autoluwe wijk, reageert op de reacties van buurtbewoners over het gewijzigde parkeerbeleid.

“We kunnen ons volledig vinden in hetgeen de Stad nu tot uitvoering brengt. Het is niets anders dan de implementatie van de parkeeroplossingen die vanaf het begin voor Regatta zijn bedacht, t.w. de bewoners parkeren ondergronds, de beperkte plaatsen op het openbaar domein zijn bedoeld voor bezoekers.”

“Om de bewoners van het eerste uur tegemoet te komen heeft de stad Antwerpen gedoogd dat zij tijdelijk op de bezoekersplaatsen op straat hebben mogen parkeren. Het is bijzonder chique van de stad dat zij dit beleid nog voor 4 jaar verlengen. Daarna komt door de verhoging van de parkeerdruk logischerwijs een einde aan dit gedoogbeleid.”

"Het feit dat de ondertekenaars van de petitie structureel bezoekersplaatsen willen opvorderen voor eigen gebruik, bestempelen wij als weinig collegiaal omdat men de grote meerderheid van de bewoners die wel een parking hebben aangekocht hiermee het recht ontnemen om bezoekers te kunnen ontvangen.”

 

Colin Sewalt, commercieel directeur Vooruitzicht

Contacteer ons
Colin Sewalt Commercieel Directeur, Vooruitzicht
Marthe Saelens PR Consultant, Bereal
Colin Sewalt Commercieel Directeur, Vooruitzicht
Marthe Saelens PR Consultant, Bereal
Over Bereal

Credible real estate communication