“Logisch dat er einde komt aan het gratis parkeren op bezoekersplaatsen"

Ontwikkelaar Regattawijk reageert op gewijzigd parkeerbeleid

De Stad Antwerpen plant om de - momenteel gratis - parkeerplaatsen in de nieuwe Regattawijk betalend te maken. De huidige bewonerskaarten zouden dan niet meer geldig zijn en parkeren op straat wordt, zowel voor bewoners als voor bezoekers, betalend. Projectontwikkelaar Vooruitzicht, die de Regattawijk ontwikkelt tot een moderne, autoluwe wijk, reageert op de reacties van buurtbewoners over het gewijzigde parkeerbeleid.

“We kunnen ons volledig vinden in hetgeen de Stad nu tot uitvoering brengt. Het is niets anders dan de implementatie van de parkeeroplossingen die vanaf het begin voor Regatta zijn bedacht, t.w. de bewoners parkeren ondergronds, de beperkte plaatsen op het openbaar domein zijn bedoeld voor bezoekers.”

“Om de bewoners van het eerste uur tegemoet te komen heeft de stad Antwerpen gedoogd dat zij tijdelijk op de bezoekersplaatsen op straat hebben mogen parkeren. Het is bijzonder chique van de stad dat zij dit beleid nog voor 4 jaar verlengen. Daarna komt door de verhoging van de parkeerdruk logischerwijs een einde aan dit gedoogbeleid.”

"Het feit dat de ondertekenaars van de petitie structureel bezoekersplaatsen willen opvorderen voor eigen gebruik, bestempelen wij als weinig collegiaal omdat men de grote meerderheid van de bewoners die wel een parking hebben aangekocht hiermee het recht ontnemen om bezoekers te kunnen ontvangen.”

 

Colin Sewalt, commercieel directeur Vooruitzicht

Colin Sewalt

Commercieel Directeur, Vooruitzicht

Marthe Saelens

PR Consultant, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be