Limburgs familiebedrijf Democo Group uitgeroepen tot een van de beste werkgevers van België

Het Limburgse familiebedrijf Democo Group mag zich een jaar lang één van de beste werkgevers van ons land noemen. De bouworganisatie is uitgeroepen tot ‘Great Place to Work’, een titel die jaarlijks wordt uitgereikt door het Great Place to Work Institute, in samenwerking met Vlerick Business School. Zij volgden het bedrijf van nabij en peilden meermaals naar de tevredenheid van de 800 medewerkers. Democo Group scoort vooral dankzij een grote jobtevredenheid, een familiale werksfeer, open communicatie en ambitieuze toekomstplannen.

In tijden van corona, waarin heel wat Belgen zich zorgen maken over hun job en een mogelijke recessie, is de titel van goede werkgever een stevige opsteker. En hij is zeker niet gestolen: de voorbije twee jaar is er bij Democo Group hard aan gewerkt. Zo voerde de groep o.a. een nieuwe huisstijl en nieuwe manier van werken door in alle acht dochterondernemingen, onder de titel ‘Samen Sterker’. Dat was voor de medewerkers van het Hasseltse bouwbedrijf even wennen, maar ze wisten zich bijzonder snel aan te passen. 

“Hoewel we inmiddels al ruim 800 medewerkers tellen, is Democo Group nog steeds een hecht familiebedrijf. Dat is opnieuw een sterkte gebleken. Dankzij onze open geest, eerlijke communicatie en een familiale werksfeer zijn we erin geslaagd op een vlotte manier verder te moderniseren.” 

Thomas Bijnens, Marketing Directeur van Democo Group

Dat de medewerkers die werkomgeving appreciëren, blijkt ook uit de audits die het Great Place to Work Institute, in samenwerking met Vlerick Business School, lieten uitvoeren. Tijdens de eerste meting bracht een doorlichting van het bedrijf nog enkele werkpunten aan het licht. Daarop gaven medewerkers via workshops en brainstormsessies aan hoe de aandachtspunten konden weggewerkt worden en vervolgens werd een actieplan uitgewerkt, waar de werknemers ook zoveel mogelijk bij betrokken werden. Dat resulteerde de voorbije twee jaar in tal van initiatieven en uiteindelijk ook in de titel ‘Great Place to Work’.

“We zijn erg trots op deze erkenning. Al sinds de opstart van Democo in 1977, zijn de medewerkers het fundament van ons bedrijf. De voorbije jaren zijn er sterke veranderingen doorgevoerd, die noodzakelijk waren voor de verdere groei van het bedrijf. Dankzij de steun, het vertrouwen en de wil om vooruit te gaan bij al onze 800 medewerkers, is dat een succes gebleken.” 

Philip Demot, Gedelegeerd Bestuurder van Democo Group 

Jobtevredenheid

Democo Group scoort bij z’n medewerkers zeker ook op het vlak van jobtevredenheid. Dat liefst 150 medewerkers al meer dan 25 jaar voor het bedrijf werken, is daar het beste bewijs van. En dat is toch ook opvallend te noemen in de bouwsector, waar al jaren een felle oorlog om talent woedt. 

“Het is vandaag niet evident om talent voor lange tijd aan je onderneming te binden. Binnen de bouwsector zijn er heel wat knelpuntberoepen, zoals ingenieurs, techniekers en calculators. Door steeds inhoudelijk en toekomstgericht te denken en tegelijk een aangename werksfeer te creëren, slagen we daar toch in. Dat we nu de titel ‘Great Place to Work’ mogen voeren, is een bekroning voor al onze medewerkers en sterkt ons om van ons bedrijf een steeds betere en hechtere werkplek te maken.” 

Ilse Claes, HR Directeur van Democo Group

Democo Group heeft de ambitie om de beste werkgever in de bouw te worden. Het Great Place to Work-label vormt daarin alvast een mooie mijlpaal. 

 

Over Democo Group

Democo Group verzamelt de expertise van 8 gespecialiseerde bedrijven en meer dan 800 medewerkers om toegevoegde waarde te leveren in Aanneming, Ontwikkeling, Technieken en Afwerking. De groep brengt ideeën, materialen en mensen samen om bij elk bouwproject de verwachtingen van klanten en partners te overtreffen. 

Thomas Bijnens

Marketing Directeur, Democo Group

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be