Limburgs familiebedrijf behoort tot beste werkgevers van België

Democo Group bekroond met 'Best Workplace'-award om inspanningen op vlak van communicatie, opleiding en ontspanning

Het Limburgse bouwbedrijf Democo Group, bekend van o.a. het Stadskantoor in Hasselt, het Antwerpse Provinciehuis en het casino van Middelkerke, is zonet uitgeroepen tot één van de ‘Best workplaces 2021’ in de categorie large. Dat gebeurde tijdens de ‘Best Workplaces in Belgium’-awardshow van het Great Place to Work Institute, in samenwerking met Vlerick Business School. “Meer nog dan met deze onderscheiding, zijn we vooral blij dat onze medewerkers zélf aangeven dat ze elke dag met plezier komen werken. Zij zijn en blijven immers het fundament van ons bedrijf”, aldus Philip Demot, gedelegeerd bestuurder van Democo Group. 

Het familiebedrijf met hoofdzetel in Hasselt ontving vorig jaar voor het eerst het Great Place To Work-label, een initiatief om werkgevers te belonen die inzetten op hoge werktevredenheid. Dat het bouwbedrijf - opgericht in 1977 en intussen ruim 800 werknemers sterk - een jaar later meteen ook bekroond wordt als ‘Best Workplace in Belgium 2021’ (grote bedrijven), is een welgekomen opsteker.  

“Een goede werkgever zijn, gaat over veel meer dan alleen arbeidsomstandigheden of -voorzieningen. De werksfeer, de collegialiteit, vertrouwen, eerlijkheid, en hoe trots werknemers zijn om te werken binnen een bedrijf zijn minstens even belangrijk. Daartoe heeft iedereen binnen Democo Group de afgelopen jaren sterke inspanningen geleverd, die nu duidelijk hun vruchten afwerpen. Dat maakt ons bijzonder trots.”

Philip Demot, Gedelegeerd Bestuurder van Democo Group 

Samen leven, sporten en groeien

De top-5 plaats heeft Democo Group vooral te danken aan tal van initiatieven op het vlak van open communicatie, doorgedreven opleiding en samen ontspannen. 

Zo ontwikkelde het bedrijf onder andere het ‘Democollege’, een vormingscentrum waar werknemers een brede waaier aan opleidingen kunnen volgen en waar ze zich verder kunnen ontwikkelen. Naast de werkgerelateerde zaken, wil het bouwbedrijf haar werknemers ook de mogelijkheid bieden om samen te ontspannen. Zo richtte het ook DemoGo! op, een platform waar alle medewerkers die zich sportief willen uitleven elkaar kunnen vinden. 

“Daarnaast zetten we ook heel hard in op open communicatie. We delen voortdurend (werk)ervaringen met elkaar, zetten regelmatig werknemers in the picture en leggen steeds goed uit waarom we iets doen en wat we trachten te bereiken. Dat draagt allemaal bij tot een grote betrokkenheid en een gevoel van trots. Uiteindelijk leidt dit ook tot mooie bedrijfsresultaten en het realiseren van topprojecten. Het is dan ook vanzelfsprekend dat we blijvend zullen inzetten op nog betere communicatie.”

Rudy Houben, Bestuurder van Democo Group

Grote jobtevredenheid

Dat Democo Group een familiale werksfeer hoog in het vaandel draagt en hoog scoort qua jobtevredenheid is ook heel zichtbaar. Liefst 150 medewerkers werken al meer dan 25 jaar voor het Limburgse familiebedrijf. In de bouwsector, waar een heuse war for talent woedt, is dit hoogst uitzonderlijk. 

“Dat medewerkers zich zolang aan ons binden, is het beste bewijs dat het hier aangenaam werken is. Het is vandaag niet evident om talent voor lange tijd aan je onderneming te binden, en al zeker niet in de bouwsector. Deze onderscheiding als één van de beste werkgevers kan een steuntje in de rug zijn voor ons wervingsbeleid.”

Ilse Claes, HR Directeur van Democo Group 


 

Over Democo Group

Democo Group verzamelt de expertise van 8 gespecialiseerde bedrijven en meer dan 800 medewerkers om toegevoegde waarde te leveren in Aanneming, Ontwikkeling, Technieken en Afwerking. De groep brengt ideeën, materialen en mensen samen om bij elk bouwproject de verwachtingen van klanten en partners te overtreffen. 

Thomas Bijnens

Marketing Directeur, Democo Group

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be