Kruim Belgische vastgoedwereld verzamelt volgend jaar in Knokke-Heist

Tiende editie van vastgoedevent REALTY gaat dit jaar traditiegetrouw door in Brusselse Tour & Taxis: ​ 7.000 bezoekers verwacht

REALTY, het grootste vastgoedevent voor professionelen in ons land, viert dit jaar haar jubileum-editie, traditiegetrouw in het Brusselse Tour & Taxis. Volgend jaar zal het kruim van de Belgische vastgoedwereld afzakken naar Knokke-Heist. 

REALTY is hét vastgoedevent van het jaar voor professionals in België en Luxemburg. Bovendien is de vakbeurs de voorbije jaren meer dan ooit uitgegroeid tot dé ontmoetingsplaats voor vastgoedondernemers en beleidsmakers. Al tien jaar lang gaat het event steevast in onze hoofdstad door, in Tour & Taxis. Maar vanaf 2019 krijgt het event een compleet nieuw elan en kiest REALTY heel bewust afwisselend voor een nog exclusiever kader.
 

“Knokke-Heist lijkt misschien een clichématige keuze, maar de echte reden is vrij simpel: de badstad heeft gewoon een ideaal kader te bieden. De conferenties en meetings zullen doorgaan in het Casino van Knokke-Heist. Maar tussendoor zullen de bezoekers ook richting expositietent op het strand kunnen trekken. Ook daar zullen ze bij verschillende standen kunnen langslopen, kunnen netwerken, en innovaties ontdekken.”

Mathieu Van Marcke, algemeen directeur REALTY


Graaf Lippens

Burgemeester Graaf Leopold Lippens en het stadsbestuur van Knokke-Heist, dat de ambitie heeft om een échte congresstad uit te bouwen, zijn alvast verheugd om vanaf volgend jaar dé referentie qua vastgoedevent in hun stad te mogen verwelkomen.
 

“In het noorden van Europa vind je vooralsnog geen kwalitatieve badstad van enig formaat. Knokke-Heist doet serieuze inspanningen om dat wél te worden. Op termijn willen wij ‘Congres City’ zijn, waar kapitaalkrachtige klanten niet alleen kunnen netwerken, maar ook kunnen genieten. Met het aantrekken van REALTY zetten we een grote stap in die richting.”

Graaf Leopold Lippens, burgemeester Knokke-Heist

Ook de Beroepsvereniging van de Vastgoedsector (UPSI-BVS) schaart zich sterk achter de grootste vastgoedbeurs voor professionelen. 

"Realty zet in op vernieuwing, en dat is altijd positief. Wat vooral belangrijk is, is dat Realty meer en meer een uitstalraam kan zijn voor steden en gemeenten. Een ontmoetingsplaats waar men van elkaar kan leren en waar nieuwe, positieve ideeën tot stand kunnen komen."

Olivier Carrette, afgevaardigd bestuurder UPSI-BVS

Japanse toparchitect

De editie van dit jaar belooft alvast boeiend te worden. In plaats van drie dagen zal het event vanaf dit jaar over twee dagen worden gespreid, maar de hoogmis voor architecten, projectontwikkelaars, advocaten, beleidsmakers, investeerders en bankiers verwacht ook nu weer zo’n 7.000 bezoekers.

Met Sou Fujimoto haalt REALTY, in samenwerking met Art & Build, alvast de absolute wereldtop op het vlak van architectuur naar ons land. De Japanner is eregast én keynote speaker op het grootste event voor vastgoedprofessionals. Zijn presentatie belooft in vastgoedmiddens alvast één van de boeiendste en meest inspirerende van het jaar te worden. De Japanner oogstte de voorbije jaren grote lof voor zijn ontwerpen waarbij hij alles “stapelt en omkeert”. Sprekende voorbeelden van zijn uitzonderlijke talent zijn onder meer het gekende ‘Mille Arbres’ in hartje Parijs en het ‘Arbre blanc’-project in Montpellier.
 

Debat gemeenteraadsverkiezingen

De Japanse topper is overigens niet de enige grote naam die REALTY dit jaar mag ontvangen. Onder meer Thomas Buberl, CEO van AXA, en Eddie Woods, global CTO van Bouygues Immobilier komen spreken. Net zoals o.a. Brussels burgemeester Philippe Close, Brussels minister Céline Frémault, minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon, en de burgemeester van Namen, Maxime Prévot.

Op de openingsdag zullen enkele prominente politici uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel rechtstreeks met elkaar in debat gaan naar aanleiding van de komende gemeenteraadsverkiezingen.
 

“Het imago van de vastgoedsector heeft de voorbije maanden een flinke knauw gekregen, maar met dit politieke debat maken we een duidelijk statement. Meer dan ooit is ons event dé plaats waar politiek en vastgoed elkaar in alle transparantie ontmoeten. De vastgoedsector heeft niets te verbergen, het is vooral de bedoeling om heel open met elkaar van gedachten te wisselen, elkaar te inspireren, en bij te kunnen leren.”

Mathieu Van Marcke, algemeen directeur REALTY

 

PRAKTISCH

REALTY vindt plaats op 16 en 17 mei in “Tour & Taxis” in Brussel.
Meer info: www.realty-brussels.com

Mathieu Van Marcke

Algemeen directeur, Realty

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be