‘Kot van de toekomst’ in CampUSpark nu al bijna helemaal verhuurd

Studenten gaan almaar vroeger op zoek naar dat ene perfecte kot

De laatste studententoren Kaperkot Z in het CampUSpark in Hasselt is zo goed in trek bij de studenten dat bijna alle kamers er allemaal verhuurd zijn. Geïnteresseerde studenten moeten zich haasten, want er zijn nog 22 van de 258 koten over in de drie Kaperkottorens. Hoe dat komt? Studenten gaan almaar vroeger op zoek naar dat ene perfecte kot én ze zoeken meer dan alleen een plek om te slapen en te koken. Deze ‘next generation’ koten bieden meer comfort, meer veiligheid én een echt community gevoel.

Kaperkot Z in het CampUSpark in Hasselt verwelkomt vanaf 1 september 87 nieuwkomers. De nieuwste van de drie studententorens is net zoals de andere gebouwen in het CampUSpark bijzonder in trek bij studenten. Sinds het derde gebouw Kaperkot Z in maart 2019 officieel in verhuur ging, zijn er nog slechts acht van de 87 kamers beschikbaar. Bijna alle kamers op de nieuwe studentencampus hebben sneller dan verwacht een nieuwe eigenaar gevonden. De teller van het aantal studenten die straks op de studentencampus wonen, staat zo op 258 studenten. Concreet zijn er nog maar een 20-tal studentenkamers (8%) vrij op de hele site. Dat blijkt uit de eerste officiële cijfers van CampUSpark, de afdeling van projectontwikkelaar Kolmont, gespecialiseerd in studentenhuisvesting.

“Studenten zijn er sneller bij dan ooit. Vroeger zetten de meeste studenten de zoektocht naar hun kot pas in wanneer ze hun examens in juni achter de rug hadden. Vandaag worden de meeste contracten in maart al vastgelegd. De allereerste aanvraag kregen we zelfs al in september. Het valt ook op dat studenten steeds veeleisender zijn en daarom ook vroeger op zoek gaan naar het perfecte kot. Comfort, duurzaamheid en community zijn tegenwoordig doorslaggevende factoren. De grote interesse heeft ook te maken met de unieke locatie van CampUSpark”

Jeroen Van Neck, projectontwikkelaar CampUSpark

Naast de traditionele stijging van nieuwe studenten in Hasselt, maken tegen 2021 nog eens bijna 2.000 studenten de verhuisbeweging van Diepenbeek naar Hasselt. Rector Luc De Schepper van de UHasselt liet zich bovendien al eerder ontvallen dat er binnenkort nog eens 12 opleidingen bijkomen die voor 4.000 extra studenten moeten zorgen. De vraag naar nog meer studentenhuisvesting in Hasselt blijft dus groot.

Kotmadam anno 2019

Volgens experten is één van de grootste angsten van studenten wanneer ze ‘Hotel mama’ verlaten, dat ze er plots alleen voor staan. Daarom heeft CampUSpark met Joris Vos een Kot Executive Officer - lees een kotmadam 2.0 - voorzien. Zijn taak bestaat er uit om de studenten zich te laten thuisvoelen in de CampUSpark-community, zorgen voor permanentie en zo de studenten leren om samen te leven.

“Ik wil vooral inzetten op het community aspect. De studenten moeten elkaar aanvaarden, tolereren en gezellig leren samenleven. Ik noem dit het ‘op kot gaan van de toekomst’. De eerste weken probeer ik veel activiteiten te organiseren, maar zodra de sfeer goed zit, pakken de studenten dit meestal van me over. Verder probeer ik me wat op de achtergrond te houden zodat de studenten niet het gevoel hebben dat er altijd iemand over hun schouder zit te kijken. Maar ik blijf wel altijd beschikbaar indien ze mij nodig hebben.”

Joris Vos, Kot Executive Officer CampUSpark

Student is koning

De drie gebouwen zijn bovendien tot in de puntjes aangepast aan de studenten zelf. Elk kot heeft een eigen koelkast, maar geen fornuis. Dit speciaal om de jongeren te stimuleren samen te koken en mensen te leren kennen. Om het community gevoel te versterken, staan er altijd een reeks activiteiten op de planning. Denk maar aan movie nights, kookworkshops en beachparties tot wijndegustaties en kroegentochten. Bovendien springt de KEO graag in als Bob als er een goed feestje in de buurt is. Zo brengt hij op 25 juni de studenten van CampUSpark naar het event ‘Prom Night’ in Hasselt én haalt hij ze nadien terug op in een Tesla. Op die manier raken de studenten veilig thuis.

CampUSpark organiseerde al enkele malen een ‘Open Kot Day’ die zijn vruchten heeft afgeworpen. De volgende opendeurdagen staan gepland op 28 juni tussen 13u00 en 18u00 tot en met 2 juli van 14u00 tot 21u00 (PXL infodag). Geïnteresseerde studenten krijgen die dag samen met hun ouders een rondleiding op CampUSpark waar ze diezelfde dag een eigen kamer kunnen kiezen en, indien gewenst, meteen een contract in orde kunnen brengen.

Jeroen Van Neck

Projectontwikkelaar, Kolmont

Joris Vos

Kot Executive Officer, CampUSpark

Tom Breuls

Communicatie, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be