Kolmont realiseert duurzame kantoren voor de Europese Commissie

Kolmont gaat de kantoren die het ontwikkeld heeft in het duurzame Montgomery Parc-gebouw in Brussel verhuren aan de Europese Commissie. De kantoorruimtes beantwoorden aan de meest stringente normen qua energie en duurzaamheid. Bovendien heeft Kolmont rekening gehouden met de eisen op vlak van circulariteit. Volgens de ontwikkelaar bewijst dit project de waarde van een duurzame kantoorontwikkeling aan de toegangspoort van de Europese wijk.

‘De groenste kantoren van Brussel’, zo omschrijft projectontwikkelaar Kolmont zelf Montgomery Parc, het kantorencomplex dat het ontwikkeld heeft en dat momenteel gebouwd wordt aan de Tervurenlaan in onze hoofdstad. Het is een innovatief en duurzaam project. Bij het ontwerp werd niet alleen veel belang gehecht aan duurzaamheid, maar ook aan gezondheid en welzijn. Het project omvat bijna 24.000 m² kantoorruimte, een coworkingruimte en sportfaciliteiten. In het midden van het project komt een privépark van 5.000 m². Door de grote omvang brengt dit verkoeling in de buurt. Het ontwerp legt de focus op een gezonde werkomgeving, inclusief buitenwerkplekken, inpandige terrassen op de kantoorverdiepingen, ontmoetingsruimtes, sportfaciliteiten en fietsenstallingen op de gelijkvloerse verdieping. Zo wordt maximaal ingezet op het welzijn van de werknemers.

Het project omvat daarnaast ook verschillende commerciële ruimtes, een ruimte voor gemeenschappelijke voorzieningen, 263 fietsparkeerplaatsen en 237 autoparkeerplaatsen. De gebouwen zijn CO2-neutraal en gebouwd met materialen met een lage milieu-impact. Bovendien is het gebouw zeer circulair: regenwater en bouwmaterialen worden zoveel mogelijk behouden en hergebruikt. Montgomery Parc behaalde daarenboven naast een EPB A-certificaat de allerhoogste scores op verschillende internationaal erkende duurzaamheidscertificaten: BREEAM (Outstanding), WELL (Platinum) en DGNB (Platinum). Montgomery Parc is hiermee het eerste kantoorproject in België dat de hoogste scores op alle drie de certificaten behaalt.

Samenwerking voor de lange termijn

Dat Kolmont straks de Europese Commissie mag huisvesten in dit prestigieuze kantoorproject, stemt de ontwikkelaar uiteraard tot grote tevredenheid.

"We zijn natuurlijk erg trots dat de Europese Commissie haar duurzaamheidsambities realiseert in een project van Kolmont in de hoofdstad van Europa. We zijn verheugd dat we de Europese Commissie kunnen helpen om haar positie in Brussel te verankeren door middel van een langetermijnovereenkomst in Montgomery Parc. Het is mooi om te zien hoe deze instelling duurzaamheid en het welzijn van de werknemers vooropstelt in haar zoektocht naar nieuwe kantoren voor haar medewerkers”. Tom Deckers van Kolmont

Over Kolmont ​ ​
Kolmont is een projectontwikkelaar met een kantoor in Brussel en in Hasselt. Ze creëren charmante woningen, gezellige nieuwe buurten en straf bedrijfsvastgoed op toplocaties. Duurzaamheid en comfort staan daarbij steeds centraal. Een kwalitatief (werk)leven stimuleren, dat is steevast het doel.

Video Montgomery Parc.mp4

MP4 - 210 Mb

Victor Tans

Projectontwikkelaar, Kolmont

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be