Kolmont finaliseert unieke studententoren Demerkot aan Kapermolenpark

Op dinsdag 22 augustus finaliseerde Kolmont het project Demerkot, samen met nieuwe eigenaar en uitbater Upgrade Estate. Hiermee wordt de vierde en laatste studententoren aan het Kapermolenpark in Hasselt opgeleverd. Het project bestaat uit 87 studentenkamers, gemeenschappelijke ruimtes en een dakterras.

De bouw van de vierde studententoren ging van start in februari 2022. Voor de realisatie werkte Kolmont samen met Building & Partners en POLO Architects. Met de oplevering afgelopen dinsdag is het gebouw helemaal klaar voor de start van het nieuwe academiejaar.

Demerkot voegt niet alleen 87 studentenkamers toe aan de site, maar ook 9 leefkeukens, studeerruimtes, een overdekte fietsenstalling en een dakterras. Duurzaamheid stond tijdens het ontwerp- en ontwikkelingsproces centraal.

Met dit project wordt de laatste fase afgerond van de publiek-private ontwikkeling in het Kapermolenpark. Het gebouw is gelegen in een ruime studentensite, vlakbij centrum Hasselt en verschillende campussen. Het bevindt zich in de groene omgeving van het Kapermolenpark en er zijn verschillende sportfaciliteiten aanwezig.

Matthias Gios, Projectontwikkelaar bij Kolmont: “Voor het ontwerp van het gebouw werd een betonnen sokkel gecombineerd met groene geprofileerde platen. Er werd gekozen voor verschillende profileringen, oppervlaktestructuren en gevelelementen. Het resultaat: een duurzaam gebouw met hedendaagse uitstraling en in harmonie met zijn omgeving. Bovendien wordt Demerkot omringd door groen. De omliggende bomen en vegetatie werden maximaal behouden om het beeld van een paviljoen in het park te creëren.”

Met de oplevering van Demerkot komt het volledige bouwproject in het Kapermolenpark aan zijn einde. Eerder stelde Kolmont er op die locatie ook haar woonproject Kapertoren voor, bestaande uit verschillende appartementen, kantoorproject Lanterneau en studententorens X, Y en Z.

Over Kolmont

Kolmont is een projectontwikkelaar, gevestigd in Hasselt. Zij staan voor de creatie van unieke woonprojecten op de juiste locaties waar mensen met plezier leven en zich volop kunnen ontspannen. Ook in de doordachte mix van duurzame woningen en fraaie buurtomgevingen herken je de typische Kolmont-stempel.

Perscontact

Matthias Gios

Projectontwikkelaar, Kolmont

Anna Lauwaerts

PR Consultant, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be