KFC opent 40 restaurants in Vlaanderen

Eerste vestigingen van beroemde kip-restaurantketen gaan nog dit jaar van start

’s Werelds bekendste kip-restaurantketen Kentucky Fried Chicken (KFC) opent in de komende vijf jaar 40 restaurants in enkele grote Vlaamse steden en in grootstedelijk Brussel. Dat kondigt Benelux Food Group aan, de licentienemer die KFC in Vlaanderen gaat uitrollen. De komst van de wereldberoemde keten is niet alleen goed nieuws voor alle liefhebbers van lekkere kipgerechten, maar ook voor de tewerkstelling in ons land. 

Eind vorig jaar kondigde het wereldberoemde KFC haar komst naar België aan. Al snel werd duidelijk dat het eerste restaurant haar deuren in Brussel opent en dat er wordt gekozen voor volle expansie. Inmiddels is KFC klaar om ook alle Vlaamse kipliefhebbers op hun wenken te bedienen. Dat is mogelijk dankzij een samenwerking met Benelux Food Group uit de Kempen.  

“Veel Vlamingen kijken al jaren uit naar de komst van  KFC. Nog dit jaar openen we de eerste restaurants in de provincies Antwerpen, Limburg en Oost-Vlaanderen. Onze ambitie is om tot 2025, verspreid over heel Vlaanderen en Brussel, zo’n 40 KFC-restaurants te openen. Dat doen we zowel in de grote stadscentra als in de voorsteden met drive-locaties waar mensen ter plaatse van hun maaltijd kunnen genieten of ze kunnen meenemen naar huis. De consument verandert, eetpatronen evolueren... Het heeft allemaal invloed op de locatiekeuze en snelheid van openen.” 

Mathé Heeren en Jan Peeters, Benelux Food Group

Economische boost

De komst van KFC naar Vlaanderen -  onder de Benelux Food Group - is niet alleen goed nieuws voor de echte kipliefhebbers maar zal ook een positieve bijdrage leveren aan de werkgelegenheid in de lokale omgeving, geeft ook ontwikkelingskansen aan nieuwe medewerkers en betrekt lokale zakenpartners bij de ontwikkeling van nieuwe locaties. 

“We zijn erg enthousiast dat de Belgische consument eindelijk kennis kan maken met onze unieke kipproducten. Dagelijks bedienen we al 12 miljoen klanten in meer dan 125 landen. België was een van de laatste Europese landen waar KFC nog niet aanwezig was.” 

Ben Lauritz, General Manager KFC Northern Europe 

Geheim recept

Het eerste officiële KFC-restaurant werd in 1952 geopend in de VS door Colonel Harland Sanders, die nog steeds het uithangbord van de keten is. Zijn kipgerechten werden wereldberoemd dankzij het inmiddels befaamde ‘Secret Recipe’, een geheim recept van 11 kruiden en specerijen.  Dagelijks wordt verse kip met de hand gepaneerd en bereid door gekwalificeerde koks. Intussen heeft het restaurant nog veel meer specialiteiten zoals Boneless crispy strips, Hot Wings en Popcorn chicken.

Benelux Food Group


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be