Kempenaren en Limburgers kopen massaal een ‘casa’ in Spanje

Azull, marktleider in Spaans vastgoed, gaat partnerschap aan met het vastgoedkantoor Sublimmo in Meerhout

De Spaanse vastgoeddroom is springlevend in de Kempen en Limburg. In totaal schaften meer dan 650 van hen in 2021 een “casa” onder de Spaanse zon aan. Dat blijkt uit cijfers van makelaar Azull, de Belgische marktleider in Spaans vastgoed. En wel daarom kondigt het bedrijf vandaag een samenwerking aan met Sublimmo Vastgoed in Meerhout – pal op de grens van Limburg en Antwerpen. “In plaats van zelf een nieuw kantoor te openen, kiezen we voor een partner die lokaal verankerd is. Zo staan we ook fysiek dichter bij een groot deel van onze klanten, waardoor we hen beter kunnen begeleiden”, klinkt het bij CEO Marleen De Vijt. 

De Belg is en blijft verzot op Spanje: in 2021 kochten ruim 3.400 Belgen een woning in Spanje, of goed 12 procent meer dan een jaar eerder. En die stevige groei lijkt zich ook dit jaar gewoon verder te zetten.  

'We zien 20 procent meer aanvragen voor vastgoed in Spanje dan voor de coronacrisis. De vraag wordt onder meer gestuwd door de lage rente. Die maakt dat spaargeld amper iets opbrengt en mensen op zoek gaan naar alternatieven. Het gros van onze klanten heeft het geld voor een Spaans buitenverblijf gewoon op de rekening staan.'

Marleen De Vijt, CEO van Azull 

En vooral in de Kempen en Limburg is die Spaanse vastgoeddroom springlevend. Momenteel zijn zij goed voor liefst 20% van het totaal aantal verkopen bij Azull. Om die steeds groter wordende doelgroep te bedienen, opent Azull in grensgemeente Meerhout een nieuwe vestiging. Het gaat om een partnership met de bekende makelaar Sublimmo Vastgoed. Vanaf vandaag is Azull terug te vinden in het kantoor van Sublimmo in Meerhout, Markt 37.

“We merken nog iedere dag het belang van fysiek en persoonlijk contact. In ons nieuw kantoor worden kandidaat-kopers grondig geïnformeerd over hoe het aankoopproces precies in zijn werk gaat. Zo zijn ze zeker dat ze geen kat in een Spaanse zak kopen en nog jaren plezier beleven aan hun aankoop. Klanten willen steeds vaker een makelaar die zowel in Spanje als op het thuisfront permanent fysiek aanwezig is, zodat ze te allen tijde uitgebreid advies kunnen vragen én krijgen.”

Marleen De Vijt, CEO van Azull

Kempisch vakmanschap 

Het kantoor in Meerhout zal geleid worden door Goele Sprengers. Goele kreeg (Spaans) vastgoed met de paplepel mee door haar vader Geert Sprengers. Hij stampte Sublimmo Vastgoed 18 jaar geleden uit de grond en bouwde het kantoor uit tot een referentie in de Kempische makelaardij. Zo had het op een bepaald moment drie kantoren in Meerhout, Sint-Truiden en Tienen. De laatste jaren lag de focus enkel en alleen op het kantoor in Meerhout. Hij gaf de fakkel door aan zijn dochter Goele, die meteen ook de samenwerking met Azull in goeie banen zal leiden. Ze focust hierbij vooral op Limburgers en Kempenaars.  

In 2011 doorkruiste ik samen met mijn dochter en sindsdien is Spanje als een tweede thuis. We hebben er een eigen stek en verblijven er zo vaak als mogelijk. Vanuit die ervaring wil ik nu regiogenoten begeleiden naar een tweede verblijf in Spanje. Met deze samenwerking kan ik mijn passie voor Spanje combineren met mijn kennis van vastgoed. Wie een tweede verblijf in Spanje wil, moet eerst ontdekken waarom hij een stek in Spanje wil kopen en waar hij zich thuis zou voelen. Samen zoeken we een perfecte match, waar de koper zich 100% goed bij voelt. Het mag nooit een impulsaankoop zijn, maar wel een weldoordachte beslissing waar je jaren kan van genieten.”

Geert Sprengers, CEO Sublimmo Vastgoed

Eerste infosessie 

Sublimmo Vastgoed en Azull willen volop inzetten op regelmatig en persoonlijk contact. Ze voeren meteen de daad bij woord en organiseren op 21 april een infosessie in De Vesten te Laakdal. Thema van de avond: “Is het nu het moment om te investeren in Spanje?”. Spreker die avond is Marleen De Vijt, CEO van Azull en schrijfster van het boek ‘Zo Koop Je een Huis in Spanje’.   

Goele Sprengers

Kantoordirecteur Meerhout, Sublimmo Vastgoed

Marleen De Vijt

CEO Azull

Jules Fremaut

PR Consultant, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be