Kantorencomplex Europese Commissie krijgt tweede leven door reconversie

Projectontwikkelaar Revive voorziet 75-tal duurzame vernieuwbouwappartementen vlakbij het Jubelpark

Projectontwikkelaar Revive blaast het kantorencomplex van de Europese Commissie aan het Brusselse Jubelpark nieuw leven in. De duurzame ontwikkelaar heeft zopas het gebouw gelegen aan de Nerviërslaan 105 in Etterbeek gekocht en voorziet tegen 2029 zo’n 75 vernieuwbouwappartementen en enkele commerciële ruimtes. “Zoals bij al onze projecten proberen we zo energieneutraal mogelijk te verbouwen en hergebruiken we maximaal de reeds aanwezige materialen”, zegt Stefano Cincinnato, Senior Project Developer bij Revive.

Cofinimmo Offices, een belangrijke speler binnen de kantorenmarkt, heeft gisteren het gebouw aan de Nerviërslaan verkocht aan de Gentse projectontwikkelaar Revive. Jarenlang was de Europese Commissie er als vruchtgebruiker gehuisvest. Dat blijft nog zo tot eind 2026. Dan loopt de huurovereenkomst af en kan Revive starten met de reconversie van het oude kantoorgebouw, op voorwaarde dat de vergunningsaanvraag voor het herbestemmingsproject is toegekend.

In het gebouw is de Europese Commissie gehuisvest.
In het gebouw is de Europese Commissie gehuisvest.

Sociale cohesie

Het negen verdiepingen hoge gebouw vlak naast het Jubelpark krijgt dankzij Revive een nieuwe toekomst. De duurzame ontwikkelaar plant op de gelijkvloerse verdieping commerciële ruimte(s), die als kantoren, retail of een andere buurtondersteunende functie kunnen ingevuld worden. De rest van het gebouw krijgt een residentiële en diepgroene toets. Revive wil op de bovenliggende verdiepingen een 75-tal appartementen en studio’s, die geschikt zijn voor zowel gezinnen als alleenstaanden, realiseren. Om de sociale cohesie te bevorderen en de toekomstige bewoners met elkaar te verbinden, onderzoekt de ontwikkelaar de mogelijkheid van een rooftoptuin en gemeenschappelijke tuin in de binnenplaats.

“Zoals bij al z’n projecten zet Revive ook hier sterk in op duurzaamheid. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden en proberen zo energieneutraal mogelijk te verbouwen. Dat is onder andere mogelijk door zo veel mogelijk materialen uit het huidige gebouw te recycleren en een tweede leven te geven. De appartementen zelf worden ook zo goed als energieneutraal.” – Stefano Cincinnato, Senior Project Developer bij Revive.

Werken afgerond in 2029

Het gebouw langs de Nerviërslaan is het achtste project in Brussel dat via Revive een nieuwe toekomst krijgt. Als alles volgens plan verloopt, zouden de werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2027 beginnen en begin 2029 afgerond moeten zijn. In de tweede helft van 2026 start de verkoop. De eerste bewoners zouden dan in de loop van 2029 hun intrek kunnen nemen.

“We zijn erg tevreden dat we dit gebouw met zijn unieke ligging nabij het Jubelpark konden aankopen. De toekomstige bewoners komen terecht in een van de groenste en mooiste omgevingen van onze hoofdstad. Ook op vlak van mobiliteit scoort deze locatie heel goed. Op 5 minuten tijd rijd je met je wagen de autosnelweg op. Wie zich binnen de stad wil verplaatsen, heeft keuze te over met de metro- , bus - en tramhaltes die letterlijk om de hoek liggen.” – Max Tans, Business Developer bij Revive

Over Revive:

Revive is een buitenbeentje onder de projectontwikkelaars. Elke dag werkt ons team van meer dan 80 medewerkers aan een totaal nieuwe visie op stedelijke (her)-ontwikkeling in België, Polen, Portugal, ... Bij Revive ontwikkelen we buurten die een kwalitatief en duurzaam alternatief bieden in een stedelijke context. Wonen, werken, genieten, ... in de stad, met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. We leggen hierbij een grote focus op het collectief en openbaar domein om op deze manier de leefbaarheid en sociale cohesie te verbeteren.

Alle Revive buurten zijn klimaatneutraal in gebruik en ook tijdens het bouwproces wordt de klimaatimpact geminimaliseerd. Daarnaast zetten we in op lokale energievoorziening en optimaal waterbeheer. Bovendien investeert Revive in het verhogen van de biodiversiteit en in infrastructuur om het fysieke en mentale welbevinden van de bewoners te verbeteren. Op deze manier trachten wij levendige buurten te creëren waar het aangenaam wonen is.

Als erkenning voor onze duurzame en transparante aanpak; werden we in 2012 als eerste Belgische bedrijf bekroond met het B-Corp-label: het meest objectieve bewijs dat een bedrijf zijn sociale en ecologische doelstellingen minstens even belangrijk vindt als winst maken.

Ontdek meer op: www.revive.be

Perscontact:

Jürgen Eeckhout

PR Consultant, Bereal

Max Tans

Business Developer, Revive

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be