Jongeren kunnen voortaan studeren in hypermoderne kantoorgebouwen van O-Forty

Global Estate Group en de Oostkampse jeugdraad laten studenten blokken in leegstaande vergaderzalen

Het innovatieve O-Forty Meeting Center in Oostkamp zal vanaf 3 mei niet alleen plaats bieden aan bedrijven die er willen vergaderen, maar ook aan studenten die een studieplek zoeken. Projectontwikkelaar Global Estate Group en de Oostkampse jeugdraad slaan de handen in elkaar en stellen negen vergaderzalen open zodat blokkende jongeren zich in alle rust kunnen voorbereiden op hun examens. In totaal komen er een dertigtal studeerplekken in het gloednieuwe kantorencomplex dat in februari de deuren opende.

Dat het huidige academiejaar voor veel studenten niet altijd even vlot looptis een understatement. De meeste lessen gaan door via afstandsonderwijs, jongeren moesten hun examens in januari soms zelfs thuis afleggen en van sociaal contact was al helemaal geen sprake. Met de nieuwe blokperiode in aantocht slaan de jeugdraad van Oostkamp en projectontwikkelaar Global Estate Group alvast de handen in elkaar om de studenten uit de regio een hart onder de riem te steken. 

In het gloednieuwe Meeting Center van O-Forty - één van de meest innovatieve kantoorgebouwen van Vlaanderen - creëren ze een dertigtal studieplekken waar studenten zich in alle rust kunnen voorbereiden op de examens. In negen geluidsarme vergaderruimtes met gratis internet kunnen de studenten dagelijks, zelfs op zondag, in hun boeken en cursussen duiken van 8u30 tot 19u30. De studenten kunnen elke middag een gezonde en gevarieerde lunch afhalen in de O-Food bar.

“De blok is nooit een prettige periode en het ziet ernaar uit dat heel wat jongeren het de komende examenperiode mentaal extra zwaar zullen hebben. We willen de Oostkampse studenten een duwtje in de rug geven door de deuren van ons Meeting Center open te zetten. In de goed geventileerde vergaderzalen kunnen ze zich optimaal klaarstomen voor de examenperiode. Er is een gratis WiFi-verbinding en ook van de parking kunnen de studenten gebruikmaken. Allemaal volledig coronaproof natuurlijk.”

Luc Beke, CEO Global Estate Group

Hypermoderne werk- en studieplek

Het Meeting Center bevindt zich centraal op de O-Forty-site en opende pas in februari de deuren. Met twaalf vergaderzalen en meerdere flexwerkplekken biedt het pand allerlei faciliteiten voor bedrijven die van de site hun thuisbasis maakten, maar ook voor andere bedrijven en organisaties. Gezien het huidige coronaklimaat draait het Meeting Center nog niet op volle toeren. Vandaar dat studenten nu kunnen studeren in de leegstaande vergaderzalen. 

“Jeugdraad Oostkamp voorziet elke examenperiode verschillende studeerlocaties voor studenten die thuis minder goed kunnen studeren of die eens behoefte hebben aan een andere omgeving in aanloop naar de examens. We doen dat onder de noemer ‘BLOKKOT’. Na een volledig jaar aan een computerscherm vastgekluisterd te zitten, hebben studenten vaak nood hebben aan een andere studieomgeving. De blok is altijd een stresserende periode. Deze met andere studenten trotseren, maakt voor sommigen echt het verschil. We zijn dan ook heel tevreden met deze samenwerking.”

Sim Deeren, voorzitter jeugdraad

Een plaatsje reserveren kan via het online platform dat terug te vinden is in de Facebookgroep ‘BLOKKOT Oostkamp en Ruddervoorde’. Via deze groep blijven studenten ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de coronamaatregelen die gelden in de nieuwe studieruimtes. Zo moeten studenten in O-Forty bijvoorbeeld ten allen tijde een mondmasker dragen. Het kantorencomplex bezit over een van de meest recente luchtventilatiesystemen en er wordt ook materiaal voorzien zodat de studenten zelf hun werktafel kunnen ontsmetten.  

O-Forty, dat vlak naast de afrit van de E40 in Oostkamp ligt, is de meest innovatie bedrijvencampus van de streek. Het telt (over 22.000 m²) acht gebouwen met hypermoderne en duurzame kantoorruimtes. Op termijn zal er plaats zijn voor meer dan 800 werknemers. De eerste drie gebouwen zijn intussen volledig af en bedrijven als Deloitte en Logflow zijn er nu aan het werk. De oplevering van de tweede fase is voorzien voor september.

Maaike Spanhove

Global Estate Group

Sim Deeren

Jeugdraad Oostkamp

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be