Johan Krijgsman is nieuwe CEO van ERA

Nieuwe ERA topman wil residentiële makelaarsgroep komende jaren verder doen groeien

ERA, de grootste residentiële vastgoedmakelaar van Vlaanderen, heeft een nieuwe CEO: Johan Krijgsman. De nieuwe topman is 33 en ging na zijn schoolcarrière meteen bij ERA aan de slag. De overname gebeurde begin dit jaar in alle stilte, wat Krijgsman de mogelijkheid gaf nog eens een persoonlijk bezoek te brengen aan alle 110 kantoren. De ambities van de jonge CEO liggen hoog: tegen 2025 wil hij naar 150 kantoren gaan in heel België.

De voorbije 25 jaar was ERA Belgium in handen van Iain Cook en Pol Vanacker, een bekend duo in het Belgische vastgoedlandschap. Maar begin dit jaar is er geschoven in de aandelenstructuur, waarbij Krijgsman de meerderheid van de vennootschap in handen kreeg. Hij is nog maar 33, maar kent de werking en de structuur van ERA als geen ander. In 2006 startte Krijgsman zijn carrière namelijk meteen in een ERA kantoor in Sint-Niklaas. De 19-jarige snaak ontpopte zich daar al snel tot een gepassioneerd ondernemer die constant op zoek is naar nieuwe uitdagingen.

De voorbije jaren ging zijn carrière pijlsnel vooruit: als eigenaar van ERA Wonen staat hij aan het hoofd van maar liefst zes ERA kantoren in het Waasland, daarmee het grootste vastgoedkantoor van het netwerk. En vandaag wordt hij als meerderheidsaandeelhouder van ERA Belgium één van bepalende figuren binnen de residentiële vastgoedmakelaardij in ons land.

“De overname is een stap waarvoor ik uit mijn comfort-zone moest komen. Maar dat zijn meestal de beste beslissingen. Ik ben enorm gemotiveerd om het sterke merk dat ERA is naar een nòg hoger niveau te tillen - en vooral: om het netwerk te doen groeien.”

Johan Krijgsman, CEO ERA

Ronde van België

Als nieuwe CEO bouwt Johan Krijgsman vandaag, samen met Iain Cook, aan ERA 2.0, zeg maar de toekomstvisie van de groep voor de komende 25 jaar. Om zijn plan vorm te geven, reed de nieuwe topman zijn eigen ‘Ronde van België’. Zo bezocht hij de afgelopen maanden alle 110 kantoren en 61 ERA zaakvoerders. Een rit van zo’n 4.252 kilometer. Krijgsman is alvast tevreden met de respons en gaat er nu mee aan de slag.

“Het was een tijdrovende opdracht, dat spreekt voor zich, maar het heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik kende bijna alle kantoren al van de voorbije 13 jaar, maar ik wilde vooral weten wat er nu bij hen leeft. Ik wilde weten wat de werkpunten zijn, maar ook wat we al goed doen, om het plan voor mijn periode als CEO uit te tekenen.” Johan Krijgsman, CEO ERA

Marktleiderschap

Om de makelaarsgroep verder te doen groeien, wil Krijgsman focussen op drie pijlers: marktleiderschap, imago en cohesie.

“Wij zijn marktleider in Vlaanderen, maar we stralen dit veel te weinig uit. We moeten het luidop durven zeggen - en er ook meer naar handelen. Daarnaast hebben we een betrouwbaar en professioneel imago bij de klanten, iets dat we de voorbije 25 jaar hebben opgebouwd met het harde werk van al onze makelaars. Maar we moeten daarnaast nog meer inzetten op innovatie. ERA is een sterk merk, en dat moeten we laten zien, tot in de kleinste details.”

Johan Krijgsman, CEO ERA

De groei-ambities liggen hoog: als het van Krijgsman afhangt, gaat de groep tegen 2025 van 110 naar 150 kantoren in heel België. De blind spots - de belangrijkste regio’s waar ERA nog geen kantoor heeft - werden intussen al in kaart gebracht. Groeien in Vlaanderen ziet de nieuwe topman als een evidentie, maar ook in Wallonië wil hij snel meer voet aan wal krijgen.  

“De Belgische vastgoedmarkt heeft nog veel potentieel. In elk van die ‘blind spots’ kan nog een nieuw kantoor geopend worden. Daarvoor starten we de komende maanden onze zoektocht naar gemotiveerde ondernemers. Dat kunnen makelaars zijn die voor het eerst in het vak stappen, maar evenzeer makelaars die na een aantal jaren ervaring een eigen kantoor willen openen. Of zelfs bestaande makelaarskantoren die een samenwerking met ERA willen aangaan, om zo in te stappen in een sterke structuur die hen groeikansen biedt.”

Johan Krijgsman, CEO ERA

ERA verkocht de eerste vijf maanden van dit jaar al 1.961 huizen en appartementen, in 2018 waren dit er in totaal 5.159. Wat verhuur betreft, zijn er vorig jaar 3.500 overeenkomsten getekend via een ERA makelaar.

De overnameprijs van de aandelen wordt niet bekend gemaakt.

Johan Krijgsman

CEO, ERA Belgium

Joachim Deman

Communicatie, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be