Internationale topspeler DHL Express trekt naar Roeselare op gloednieuw industrieterrein

Startschot gegeven voor bouw van “Service Center” van bijna twee voetbalvelden groot

Met de start van de eerste werken op een terrein van bijna 13.000 vierkante meter, bijna twee voetbalvelden groot, is de ontwikkeling van een nieuw distributiecentrum in Roeselare een feit. Met de komst van het splinternieuwe magazijn wordt meteen een internationale topspeler aangetrokken: de koeriersdienst DHL Express. Daarmee komt de logistieke speler opnieuw naar West-Vlaanderen en zal zo voor minstens 75 jobs in de regio zorgen. En al even opvallend: bijna 1.000 vierkante meter van de nieuwe site wordt nieuw groen. In het distributiecentrum zal bijna elke seconde van de dag een pakje behandeld worden - oftewel zo’n 3.000 per uur.

Projectontwikkelaar Global Estate Group kreeg de site in 2014 in handen. Zij starten vandaag met de eerste funderingen en grondwerken van het allernieuwste Service Center uit West-Vlaanderen, zeg maar een magazijn waar de inkomende goederen niet worden opgeslagen, maar meteen worden ingeladen bij de uitgaande goederen. Het gaat om een gigantische site van maar liefst 12.952 vierkante meter - oftewel de grootte van bijna twee voetbalvelden.

De 75 werknemers van DHL Express krijgen een gloednieuw magazijn van ongeveer 2.800 vierkante meter waar maar liefst zes vrachtwagens op hetzelfde moment kunnen aanrijden én met een aangebouwd kantoor. In totaal komen er op de nieuwe bedrijfssite 3 inritten, 60 laad- en loskades voor lichte vrachtwagens en bestelwagens, een afzonderlijke parking voor werknemers, klanten en bezoekers en fietsenstallingen. Op het dak komen er ook zonnepanelen.

“Roeselare is een ondernemende stad. Onze economie doet het de laatste jaren zeer goed, met als gevolg dat bloeiende, internationale spelers zoals DHL ook hun weg vinden naar onze streek. We zijn dan ook zeer tevreden dat de site een nieuwe invulling krijgt. Het zal voor bijkomende jobs zorgen en een boost geven aan onze lokale economie.”

Griet Coppé, schepen van Mobiliteit Roeselare

3.000 pakjes per uur

Met de bouw van het nieuwe distributiecentrum trekt de stad Roeselare bovendien een internationale topspeler. Het bedrijf dat er de komende 15 jaar zal huren, is niet zomaar de eerste de beste. Het gaat om DHL Express, de dochteronderneming van Deutsche Post die in totaal zo’n 550.000 mensen in meer dan 220 landen en regio’s tewerkstelt.

In de nieuwe gebouwen zullen er op termijn maar liefst 3.000 pakjes per uur behandeld worden - oftewel bijna één pakje per seconde. Naast het Service Center neemt DHL Express ook een kantoorgebouw van zo’n 400 vierkante meter in voor het personeel.

“Dat een grote internationale speler zoals DHL Express er voor kiest om te blijven investeren in ons land en nu ook naar Roeselare afzakt, toont aan dat de locatie een perfecte uitvalsbasis is.”

Luc Beke, CEO Global Estate Group

Duurzaam

Al even opmerkelijk is dat het nieuwe Service Center van DHL Express bovendien een duurzaam gebouw wordt. Het krijgt daarvoor een BREEAM- certificaat - zeg maar een internationaal duurzaamheidskeurmerk dat wijst op een minimale milieu-impact.

"Dit nieuwe Service Center zal voorzien worden van de meest milieuvriendelijke oplossingen en technologieën. Dit om ervoor te zorgen dat we weer een stapje dichter komen bij de missie van Deutsche Post DHL om tegen 2050 nul procent uitstoot te genereren."

Danny Van Himste, CEO DHL Express

Als alles volgens plan verloopt, zou het bedrijf er tegen januari 2020 operationeel moeten zijn.

Kathleen Dewulf

Global Estate Group

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be