Ingrid Ceusters krijgt internationale prijs voor vrouwelijk ondernemerschap

Ingrid Ceusters, CEO van vastgoedbedrijf Group Hugo Ceusters-SCMS, mocht zopas samen met twee andere Belgische bedrijfsleiders een IWEC-award in ontvangst nemen, zeg maar dé internationale prijs voor vrouwelijk ondernemerschap. Het is de eerste keer dat IWEC, de internationale organisatie voor ondernemende vrouwen, hiervoor drie Belgische ondernemers selecteert.

In België is slechts één op drie ondernemers een vrouw, in Brussel is dat amper 27,6 procent. De Brusselse kamer van Koophandel (BECI) sloot zich om die reden aan bij International Women’s Entrepeneurial Challenge (IWEC). Die organiseert al sinds 2007 één van de grootste conferenties met als doel om een globaal netwerk voor succesvolle vrouwelijke ondernemers te ontwikkelen. Zo wil ze vrouwelijke bedrijfsleiders helpen om de internationale markten aan te boren, hun businessmodel uit te dragen en hun netwerk te verbreden. Het was dit jaar de eerste keer dat de organisatie in ons land neerstreek, gesteund door de Brusselse Kamer van Koophandel en Women On Board.

Het was Ingrid Ceusters, CEO van Group Hugo Ceusters-SCMS, die gisteren samen met Annemie Baeyaert (Resigrass) en Corinne Dumont (Sequoia) de IWEC-award overhandigd kreeg voor haar vrouwelijk ondernemerschap en toekomstvisie.

“Ik ben IWEC ontzettend dankbaar voor deze award. Hier worden nieuwe opportuniteiten gecreëerd voor ondernemende vrouwen. En dat is belangrijk. Het verlenen van toegang, middelen en steun om vrouwelijke ondernemers te helpen slagen, blijft noodzakelijk om het glazen plafond te doorbreken.”

Ingrid Ceusters, CEO Group Hugo Ceusters-SCMS

Emotionele intelligentie

Ceusters begon haar carrière in de medische sector, maar maakte al snel een carrièreswitch richting de vastgoedsector. In 1996 werd ze lid van de directieraad van Immobiliën Hugo Ceusters, het vastgoedkantoor van haar echtgenoot wijlen Hugo Ceusters. Als erkend BIV-makelaar nam ze uiteindelijk in 2007 het bedrijf als CEO in handen en leidde het naar de top van de Belgische vastgoedwereld. Na de fusie met Shopping Center Management Services (SCMS) werd Group Hugo Ceusters-SCMS onder haar leiding een vastgoedspeler met expertise in kantoren-, retail-, logistiek- en investeringsvastgoed.

“Elk bedrijf heeft vrouwelijke input nodig. Natuurlijk moet je je cijfers en balansen kennen, maar emotionele intelligentie is essentieel om een bedrijf te runnen waar je resultaten kan boeken en je werknemers zich goed voelen”

Ingrid Ceusters, CEO Group Hugo Ceusters-SCMS

In totaal mochten de voorbije dagen 42 vrouwen uit 21 landen van over de hele wereld een IWEC-award in ontvangst nemen. De zakenvrouwen werden niet alleen geselecteerd op basis van de bedrijfsomzet en de grootte van de onderneming, maar vooral ook omwille van hun functie als rolmodel binnen de organisatie en hun toekomstvisie.

Ingrid Ceusters

CEO, Group Hugo Ceusters-SCMS

Koen Cypers

communicatie-adviseur, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be