Immovlan neemt Ozaam over

Populaire app krijgt nieuwe naam en lanceert gepersonaliseerde verkoopborden

Vastgoedplatform Immovlan neemt de activiteiten van mobiele applicatie Ozaam in België volledig over. Tussen beide bedrijven bestond sinds september 2017 al een eerste partnership. Volgens Immovlan heeft Ozaam in goed 1,5 jaar tijd voor een nog betere gebruikservaring bij huizenjagers en meer directe contacten voor makelaars gezorgd. Met de overname van de innovatieve start-up wil Immovlan haar positie op de Belgische markt verder versterken en dé digitale referentie worden op de immobiliënmarkt.

Vastgoed start-up Ozaam brengt sinds 2015 huizenjagers en verkopers samen via een innovatieve immobiliën app. Dat gebeurt via een unieke code die op verkoopborden wordt aangebracht. Wanneer je die code in de app ingeeft, krijg je binnen enkele seconden toegang tot alle informatie over het vastgoed dat te koop of te huur staat. Denk maar aan foto’s van alle kamers, EPC-waarden, oppervlakte, vraagprijs, enz. In één klik kan je ook meteen een bezoek plannen met de verkoper of makelaar of gelijkaardige woningen zoeken.

In september 2017 beslisten Immovlan en Ozaam om hun krachten te bundelen. Inmiddels is de app al meer dan 300.000 keer gedownload in ons land en gebruiken dagelijks gemiddeld 3.000 huizenjagers Ozaam. Ook meer dan 850 immokantoren die adverteren op Immovlan werken inmiddels met de app.

“Dankzij de samenwerking met Ozaam, krijgen onze klanten meer mogelijkheden om hun vastgoed vlot te verkopen of te verhuren. Daarnaast verbetert ook de gebruikservaring voor huizenjagers. Beide bedrijven vullen elkaar perfect aan. Deze overname is een natuurlijke en logische volgende stap om samen uit te groeien tot dé digitale referentie op de vastgoedmarkt.”

Eric Spitzer, CEO van Immovlan

Nieuwe naam, nieuwe dienst

Door de overname krijgt de huidige mobiele applicatie voortaan de nieuwe naam ‘Immovlan App’. Beide bedrijven zijn van oordeel dat het voor iedereen duidelijker is wanneer beide bedrijven voortaan ook onder één naam naar buiten treden.

“Onder de vleugels van Immovlan kunnen we echt het verschil maken in België. Samen kunnen we nog meer bezoekers en gebruikers bedienen en de gebruikservaring nog verder verbeteren. Dat zal zich uiteindelijk vertalen in meer leads voor de makelaars.”

Romain David, mede-oprichter van Ozaam

Immovlan en Ozaam benadrukken dat gebruikers de bestaande app verder kunnen gebruiken, na een kleine update. Wie een advertentie plaatst, krijgt overigens voortaan de mogelijkheid om meteen ook een gepersonaliseerd verkoopbord te bestellen, waarop de unieke code staat afgedrukt. Zo’n bord wordt binnen de drie dagen geleverd en zal 30 euro kosten, of bijna de helft goedkoper dan wanneer je zo’n bord via de klassieke kanalen bestelt.

Tot slot, geeft Immovlan nog mee dat alle werknemers van Ozaam aan boord blijven. Over de overnameprijs wenst het bedrijf niet te communiceren.
 

Immovlan is een van de grootste spelers op de immobiliënmarkt in België. Het platform is een dochteronderneming van Groupe Rossel en Roularta, gespecialiseerd in de publicatie van online zoekertjes voor immobiliën. Immovlan telt meer dan 2.500 professionele agentschappen als klant. De site telt ruim 135.000 bezoekers per dag.
Meer informatie: www.immovlan.be

Ozaam lanceerde deze app in juni 2015 als eerste 100% mobiele en gratis immobiliënplatform van een nieuwe generatie, een innovatie binnen de vastgoedsector. Ondertussen is de app, die is gebaseerd op de ‘swiping’-techniek’, de grootste mobiele immobiliën applicatie in België en de best beoordeelde op iOS en Android.
Meer info: https://oza.am/nl-be/

 

Eric Spitzer

CEO, Immovlan

Romain David

Co-founder, Ozaam

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be