Immogra en Perial bestendigen samenwerking op kantorencampus Park 7

Franse investeerder koopt tweede nieuwbouw op fossielvrije site van Gentse ontwikkelaar

Na de aankoop van een eerste gebouw in 2020, koopt de Franse investeerder Perial Asset Management een tweede kantoorgebouw van de Gentse projectontwikkelaar Immogra. Het Onyx gebouw omvat 16.000 m2 kantoren en maakt deel uit van het duurzame bedrijventerrein Park 7 in Diegem. Het gebouw, met karakteristieke afgeronde hoeken, onderscheidt zich niet alleen op architecturaal vlak. Park 7 wil vooral het verschil maken ook op het vlak van duurzaamheid en werknemerswelzijn, en uitgroeien tot één van de gezondste werkplekken van het land.

 

Wie zich goed in zijn vel voelt, levert beter werk, en beter werk zorgt voor betere business: dat is het uitgangspunt van Park 7 aan de Leopold III-laan in Diegem. Door alle kantoorgebouwen in te planten rond een centrale groenzone met waterpartij en door slimme architecturale keuzes, trekt ontwikkelaar Immogra volop de kaart van wellbeing. En dat slaat aan: het pas opgeleverde kantoorgebouw Onyx is volledig verhuurd, en de werken aan een derde gebouw zijn reeds gestart.

Wellbeing meets business

Park 7 is een baanbrekend project dat voorziet in verschillende milieuvriendelijke kantoorgebouwen, gelegen op de as tussen Brussels Airport en de NAVO. Park 7 zal op termijn meer dan 100.000 m² kantoren omvatten, rondom een centrale groene long waarin tal van faciliteiten worden aangeboden. Er wordt naar gestreefd een ware community uit te bouwen, waar werk, sport en ontspanning in elkaar overvloeien.

“We gaan er prat op dat dit één van de meest innovatieve en duurzame kantoorcampussen ​ van België wordt. Maar liefst een derde van het terrein is autovrije groenzone.” Dirk De Graeve, CEO Immogra

Tussen Brussels Airport en centrum van Brussel

Eén van de succesfactoren van Park 7 is de vlotte autobereikbaarheid, vlak bij de Brusselse Ring (R0). Er wordt ook volop ingezet op duurzame mobiliteit: ter hoogte van Park 7 is een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Leopold III-laan in uitvoering, die een schakel vormt tussen het toekomstige Ringfietspad en de fietssnelweg F201. Eind 2023 wordt ook gestart met de aanleg van de luchthaventram, met een halte in de onmiddellijke nabijheid van Park 7.

“Vlak bij Park 7, dat op wandelafstand van het NAVO-hoofdkwartier ligt, komt een nieuwe halte van de tram die het centrum van Brussel met de luchthaven zal verbinden. Dat is uiteraard ook voor onze huurders een belangrijke meerwaarde. Er wordt ook werk gemaakt van een nieuwe brug voor de fietssnelweg vlak bij Park 7. Om het fietsgebruik aan te moedigen, ​ stellen we uitgebreide beveiligde fietsenstallingen ter beschikking, met bijhorende faciliteiten.” Dirk De Graeve, CEO Immogra

Duurzame en vooruitstrevende architectuur

Ook op het vlak van energiezuinigheid en vormgeving, van de hand van architectenbureau Jaspers- Eyers, werd de lat hoog gelegd. Blikvangers zijn de afgeronde hoeken met gebogen glas en de indrukwekkende koepel in het atrium. Op het vlak van duurzaamheid voldoet het Onyx-gebouw aan de hoogste eisen, met een BREEAM Excellent- en WELL Gold-certificaat.

Derde gebouw beschikbaar in 2024

Om tegemoet te komen aan de grote vraag werd ondertussen gestart met een derde kantoorgebouw. Het Xenon-gebouw omvat 11.000 m² kantoren, verdeeld over negen verdiepingen, en is beschikbaar vanaf het derde kwartaal van 2024.

“De unieke kwaliteiten van Park 7 reflecteren zich in de topbedrijven die zich al vestigden op de site, zoals SECO, Capgemini, Rémy Cointreau, CBRE, The House of Marketing, SAP, Allphi en 3M. Voor het Xenon-gebouw zijn reeds gesprekken lopende met diverse kandidaat-huurders. Wij zijn dan ook overtuigd van een snelle verhuur.” Micheline D’hondt, CCO Immogra ​ 

 

Onyx in een notendop:

  • Ligging: Hermeslaan 9, 1831 Diegem
  • Kantoorgebouw van 6 bouwlagen, met een oppervlakte van 16.000 m²
  • BREEAM Excellent- en WELL Gold-certificaten
  • Oplevering: Q3 2022
  • Architect: Jaspers-Eyers Architects
  • Interior design: NCBham
  • Studiebureau: VK architects + engineers
  • Algemene aannemer: CIT Blaton
  • Makelaars: Savills en Cushman & Wakefield
  • Juridische bijstand: Allen & Overy

 

Contactpersonen:

Micheline D’hondt

Chief Commercial Officer, Immogra

Hannelore Schmid

Senior PR Consultant, Bepublic Group

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be