Iconische Waterfront-torens bereiken met 45 meter hun finale hoogte

Parkhotel opent de deuren met Waregem Koerse, appartementen zijn instapklaar in 2023

De woontorens van het prestigieuze ‘Waterfront’-project in Waregem hebben hun finale hoogte bereikt. Om dat te vieren plaatsten de arbeiders zopas de traditionele meiboom op de 45 meter hoge en dertien bouwlagen tellende torens Ascot en Windsor. Daarmee is de ruwbouwfase voltooid. Bijna 95 procent van de 120 appartementen is al verkocht. Als alles volgens schema verloopt zal het Parkhotel al eind augustus de deuren openen, zodat het hotel de eerste gasten kan ontvangen voor de 173ste editie van Waregem Koerse. Dat maakten de projectontwikkelaars ION, Steenoven en Alheembouw vandaag bekend tijdens een rondleiding op de werf.

De bouw van de twee woontorens zit na de herstart na de eerste lockdown volledig op schema. En dat is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. De coronacrisis, en dan vooral de drastische eerste lockdown, zorgde voor een vertraging van de werken, maar die achterstand is ondertussen al voor een stuk goedgemaakt, onder meer doordat er vorig jaar tijdens de zomervakantie werd doorgewerkt. De aannemer hanteerde bij de bouw van de torens bovendien een bijzonder strak tempo: de woontorens kregen er elke 20 dagen een verdieping bij.

“Met dit project, een publiek-private samenwerking met de stad Waregem en de projectontwikkelaars ION, Steenoven en Alheembouw als partners, zetten we onze stad resoluut op de kaart. De unieke uitstraling van het project is een absolute meerwaarde voor Waregem. De twee woontorens zijn door hun hoogte en hun bijzondere en opvallende architectuur bovendien een echte landmark. Waterfront geeft onze stad een nieuwe skyline.”

Kurt Vanryckeghem, burgemeester Waregem

Totaalproject

‘Waterfront’ is een totaalproject waar wonen, werken, verblijven en recreatie samenkomen. De eerste fase bestaat uit een kantorencomplex op de hoek van de Zuiderlaan en de Meersstraat, dat ondertussen al volledig in gebruik genomen is. De twee woontorens Ascot en Windsor vormen samen met het hotel met 72 kamers de tweede fase van het project. In de torens komen 120 klassevolle appartementen, waaronder twee unieke penthouses met zwembad op de bovenste verdieping.

“Met een hoogte van 45 meter en dertien bouwlagen scharen Ascot en Windsor zich bij de hoogste gebouwen van Waregem. Het uitzicht van in de torens is werkelijk fenomenaal. Bij goed weer kan je zelfs de KBC-toren in Gent zien. De opvallende Y-vormige structuur van de torens, de unieke kartelvorm van de terrassen en de afwerking van de gevels in natuursteen vallen duidelijk in de smaak. 95 procent van de appartementen is vandaag verkocht. Wie nog droomt van een eigen stekje in Ascot of Windsor moet dus snel zijn.”

Davy Demuynck, CEO & co-founder ION

Nieuw stedelijk plein

Er wordt de komende maanden niet alleen naarstig verder gewerkt aan de afwerking van de woontorens, ook de openbare ruimte tussen de verschillende gebouwen van het ‘Waterfront’-project wordt grondig onder handen genomen.

“De stad Waregem staat in voor de heraanleg van de openbare ruimte tussen het kantorencomplex en het hotel. Dit moet een nieuw stedelijk plein met een eigen identiteit worden. Het plein vormt in de toekomst op wedstrijddagen de hoofdingang tot het stadion van Zulte-Waregem. Ook de fanshop en de ingang tot restaurant Bistro Berto palen aan dit nieuwe plein. Wij nemen als projectontwikkelaars de aanleg van de openbare ruimte tussen de woontorens voor onze rekening, die naadloos zal aansluiten op het nieuwe plein. Het is ook de stad die de naam van het nieuwe plein zal bepalen.”

Bart Vanderdonckt, CEO Steenoven

Timing

De eerste bewoners van de woontorens kunnen in 2023 hun intrek nemen in hun nieuwe woning. Wie een kamer wil boeken in het Parkhotel, zal dat al sneller kunnen. Bedoeling is dat het hotel de deuren opent vlak vóór de 173ste editie van Waregem Koerse op 31 augustus. 

Bart Vanderdonckt

CEO, Steenoven

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be