Huizenjagers vinden sneller favoriete woning dankzij virtuele bezoeken

Nieuwe ‘vastgoedshop’ opent deuren en lanceert absolute primeur in Gent

Huizenjagers die in Gent en omgeving naar een favoriete woning zoeken, kunnen dat voortaan volledig virtueel. En dat is een absolute primeur voor de Arteveldestad. Met een Virtual Reality-bril op hun neus kunnen kandidaat-kopers gemakkelijk zeven à acht panden per uur tot in de kleinste details bezichtigen en zo de zoektocht naar hun ideale woonst aanzienlijk versnellen. De eerste virtuele bezoeken zijn mogelijk vanaf dit weekend, in de VR-corner die Hillewaere Vastgoed heeft geplaatst in haar nieuwe ‘vastgoedshop’ die vrijdag in hartje Gent de deuren heeft geopend.

Huizenjagers bezoeken gemiddeld twaalf panden vooraleer ze hun droomwoning vinden. Dat zijn er ontzettend veel. Uiteindelijk duurt het gemakkelijk een half jaar vooraleer een kandidaat-koper zijn keuze heeft gemaakt. Voor elk bezoek moet hij dan ook zijn agenda afstemmen met die van een makelaar of een verkoper. Vele huizenjagers durven ook niet meteen te zeggen dat ze een huis maar niets vinden en zitten het bezoekuurtje dan maar beleefd uit. Allemaal onnodig tijdverlies waar vastgoedmakelaar Hillewaere Vastgoed via Virtual Reality een oplossing voor wil bieden.

“Dankzij virtuele bezoeken kan je veel sneller je keuze maken. Als het pand niet goed aanvoelt, bekijk je gewoon in alle rust het volgende. In een uurtje tijd kan je zo gemakkelijk zeven à acht interessante panden grondig bezoeken. Alleen woningen die je daarna nog de moeite waard vindt, kan je daarna ‘live’ gaan bezoeken. Zo win je misschien wel weken tijd.”

Nikolaas Maene, Hillewaere Vastgoed Gent

Kelder tot zolder

Een pand virtueel bezoeken, kan dus nu voor het eerst ook in Gent, in de VR-corner die Hillewaere heeft geïnstalleerd in haar gloednieuwe kantoor in de Vlaanderenstraat, dat vrijdag officieel de deuren heeft geopend. Concreet zetten huizenjagers een VR-bril op hun neus en lopen ze doorheen verschillende panden. Omdat de VR-corner met plexiglas is afgebakend, kunnen ze zich ongestoord voortbewegen binnen het beeld, stoppen, zaken bekijken en van het ene verdiep naar het andere gaan.

“Je zal álles in detail kunnen bekijken. Van kelder tot zolder. Dat is te danken aan technologie die we in de States hebben gezocht en gevonden. Met behulp van onder meer twee 360°-camera’s ‘scant’ onze huisfotograaf alle woningen die we in verkoop nemen. Zo kunnen we van elke woning een virtueel ‘poppenhuis’ maken, waar je kan doorheen wandelen.

Nikolaas Maene, Hillewaere Vastgoed Gent

VR-revolutie

Bij Hillewaere zijn ze er vast van overtuigd dat de vastgoedsector voor een heuse VR-revolutie staat. In de komende maanden krijgen dan ook andere kantoren van de groep in Vlaanderen een Virtual Reality-corner.

“Wij geloven sterk dat de manier waarop de Belgen op zoek gaan naar een woning volop aan het veranderen is. Daarom openen wij al lang geen klassieke immokantoren meer, maar echte ‘vastgoedshops’. Daar ontvangen we kandidaat-kopers op een heel informele manier en bieden we hen de mogelijkheid om op grote schermen woningen virtueel te bezoeken. In de nieuwe VR-corners kan je nu ook echt ín de huizen staan, waardoor je nog beter kan aanvoelen of een woning je bevalt of niet.”

Roel Druyts, CEO Hillewaere Groep

Bij Hillewaere benadrukken ze dat ook verkopers voordeel halen uit virtuele bezoeken. Ook zij verliezen onnodig veel tijd door kandidaat-kopers rond te leiden die na enkele minuten toch al geen interesse meer tonen.

 

Nikolaas Maene

Hillewaere Vastgoed Gent

Roel Druyts

Gedelegeerd bestuurder, Hillewaere Groep

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be