Houthulst krijgt er nieuw kmo-park van 7.200 m² bij

Met start van ‘De Melane’ komt make-over industriezone in stroomversnelling

In de West-Vlaamse gemeente Houthulst is Global Estate Group zopas begonnen met de ontwikkeling van een kmo-park bestaande uit 18 units. Het project - De Melane genoemd - vormt de tweede fase in de realisatie van een bedrijventerrein, nadat de projectontwikkelaar uit Oostkamp vorig jaar al een tiental percelen industriegrond had ontwikkeld.

De Melane vormt het sluitstuk van een volledig nieuw bedrijventerrein, nadat Global Estate Group vorig jaar op dezelfde site van zo’n 6,5 ha in een eerste fase ook al een deelproject ontwikkelde, bestaande uit een tiental industriegronden. Het liet toen ook een weg aanleggen om de industriezone met het achterliggende recyclagepark te verbinden en legde een ruime groenzone en bufferbekkens aan.  

“Aan de werken ging zelfs een heuse bomdetectie en een archeologisch onderzoek vooraf omdat de omgeving in de Eerste Wereldoorlog zwaar onder vuur had gelegen. Maar gelukkig kunnen we de vele kleine West-Vlaamse zelfstandigen vandaag een geschikte plek bieden voor hun onderneming. Dat is bijzonder moeilijk en als ontwikkelaar willen we daarom zoveel mogelijk projecten bouwen op maat van die ondernemers.” 

Kathleen Dewulf, Managing Partner van Global Estate Group 

7.200 m² 

De industriegronden in Melanedreef waren destijds bijzonder snel uitverkocht. Intussen is ook de eerste bedrijvigheid al zichtbaar: twee ondernemers zijn al gestart met bouwen en een derde perceel werd in gebruik genomen als stapelterrein voor machines en bouwmaterialen.  

Het nieuwe kmo-park De Melane - in totaal zo’n 7.200 vierkante meter groot - komt op het westelijke deel van de site te liggen. De 18 units die er komen, zijn verdeeld over twee gebouwen. Met oppervlaktes tussen 175 en 400 m² zijn de loodsen uitermate geschikt voor kleine, lokale ondernemers. 

“Elke unit is voorzien van een deur, poort en lichtstraat en wordt casco opgeleverd zodat de koper ze naar eigen wens kan inrichten. Ook twee units samenvoegen tot één ruimte, behoort tot de mogelijkheden” 

Kathleen Dewulf, Managing Partner van Global Estate Group 

Na de infrastructuurwerken die net werden opgestart, volgt de aanleg van de funderingen en vervolgens de montage van de units. Om het geheel visueel aantrekkelijk te maken, werd voor de afwerking gekozen voor twee verschillende grijstinten. Die doen de gebouwen bovendien mooi opgaan in de omgeving. 

Extra ruimte nodig voor lokale ondernemers 

De Melane is al het derde kmo-park dat Global Estate Group dit jaar realiseert in West-Vlaanderen. De nood aan kwalitatieve ruimte voor kleine ondernemers is er volgens de ontwikkelaar dan ook bijzonder hoog. Niet alleen de plaatselijke kmo-wereld, maar ook de gemeente Houthulst weet die missie van de projectontwikkelaar naar waarde te schatten. 

“Dit project biedt een oplossing voor het plaatstekort in de regio en geeft lokale ondernemers de kans om zich hier in Houthulst verder te ontplooien. Het bedrijventerrein, nu in totaal 6.5 ha groot, zal ongetwijfeld een boost geven aan de economie in onze gemeente” 

Joris Hendrickx, burgemeester van Houthulst 

In de zomer van 2022 moet het nieuwe kmo-park in gebruik kunnen worden genomen.  

-------

Over Global Estate Group  

Global Estate Group is een projectontwikkelaar uit Oostkamp gespecialiseerd in de herontwikkeling van (verontreinigde) industriegronden tot hoogstaande industriële en residentiële nieuwbouwprojecten. Braakliggende industrieterreinen en leegstaande panden transformeren we tot aangename en duurzame woon- en werkruimtes. Onze projecten onderscheiden zich door hun strategische ligging, opvallende architectuur en kwalitatieve en duurzame afwerking. 

Maaike Spanhove

Communicatieverantwoordelijke, Global Estate Group

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be