Hotelketen B&B wil tegen 2023 15 nieuwe hotels in België openen

Franse hotelgigant surft verder op het succes van het onlangs geopende hotel in Antwerpen

De Franse hotelreus B&B hotels - één van dé referenties voor betaalbare hotels in Europa - heeft grootse plannen voor ons land. Binnen dit en 5 jaar wil de groep 15 nieuwe hotels openen, waaronder in Antwerpen, in het centrum van Brussel en in het historische centrum van Gent. Dankzij het grote succes van het hotel op Nieuw Zuid ziet de Franse groep een positieve toekomst voor nieuwe hotels in ons land. B&B Hotels - die in Europa ruim 450 hotels bezitten - stellen steeds functionaliteit en betaalbaarheid voorop.

Amper twee maanden na de opening van het eerste B&B hotel in België, gevestigd in de hippe Antwerpse buurt Nieuw Zuid, draait het hotel op volle toeren. En dat hoeft niet te verbazen: het hotel is gevestigd op een strategische locatie en focust op correcte prijzen, zonder in de categorie van lage prijzen te belanden.

Op dat succes in ons land wil de Franse groep - vandaag één van de de grootste hotelketens van Europa - verder surfen. Zo komt er binnenkort een tweede hotel in het centrum van Antwerpen, op de hoek van de Meir en de Frankrijkstraat. Het nieuwe pand zal zich pal voor het prestigieuze operagebouw bevinden.

“Het bestaande gebouw wordt volledig gesloopt, en de historische gevel wordt identiek heropgebouwd. Op de eerste drie verdiepingen komen luxe retail winkels, terwijl B&B de rest van het gebouw in gebruik zal nemen, door er een lobby en rooftop bar op de 6e verdieping te bouwen.”

Louis Caroni, Managing Director B&B Hotels Benelux

Ook in Gent en Brussel plant de groep nieuwe hotels. Een derde hotel van 91 kamers opent in juni 2019 zijn deuren in het hart van de hoofdstad, tegenover het station Brussel Zuid. Daarnaast komt er eind 2020 een vierde hotel met 114 kamers in het historisch centrum van Gent, vlakbij de Kouter.

15 hotels in België

Naast de vier bevestigde hotels heeft B&B nog grotere ambities voor België en lopen er vergunningsaanvragen voor andere projecten. De groep wil in eerste instantie samenwerken met ontwikkelaars om nieuwe hotels te bouwen, maar sluit niet uit om bestaande gebouwen te kopen en te renoveren. Bovendien staat B&B hotels er ook voor open om bestaande hotels op te kopen, zoals de overname van de Sidorme hotelketen in Spanje in 2016. Het doel is om 15 vestigingen te hebben tegen 2023.

“In België is het potentieel voor het aankopen van hotels relatief beperkt. Veel hotels  positioneren zich in het luxe-segment en/of bieden te weinig kamers aan. Maar voor ons zijn alle steden met meer dan 100.000 inwoners interessant. Zo bekijken we momenteel projecten aan de luchthaven van Zaventem, in Luik, in Brugge, Namen, Leuven of nog een extra hotel in Antwerpen en twee of drie andere hotels in Brussel. Wat Nederland betreft, dat we ook van hieruit besturen, mikken we op middellange termijn op 30 hotels.”

Louis Caroni, Managing Director B&B Hotels Benelux

België als laboratorium

De reden dat Hotel B&B zo fors investeert in België is omdat de groep net zoals op andere nieuwe markten ook in ons land nieuwe concepten voor de indelingen van hotels wil testen. Een goed voorbeeld hiervan is de opstelling van het nieuwe hotel in Antwerpen met een rooftop bar en specifieke aandacht voor design.

“We willen van onze hotels leefruimtes maken waarbij de gasten tijd willen doorbrengen buiten hun hotelkamer, iets willen drinken in de bar of werken in de voorziene ruimtes. Wat de hotels in de Benelux betreft, doen wij beroep op een team van designers om nieuwe concepten te ontwerpen waarbij oog is voor functionaliteit. Daarnaast is het ook belangrijk dat alle vestigingen voorzien zijn van gratis wifi die in alle ruimtes werkt.”

Louis Caroni, Managing Director B&B Hotels Benelux

De Franse groep B&B hotels werd opgestart in 1990 en is sindsdien uitgegroeid tot één van de grootste hotelketens van Europa. Vandaag bezit de groep niet minder dan 450 hotels, voornamelijk in Europa. En er is sprake van een aanhoudende groei, want B&B hotels opent gemiddeld 50 hotels per jaar.

Louis Caroni

Managing Director B&B Hotels Benelux

Younes Al Bouchouari

PR Consultant, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be