Hillewaere Limburg trekt naar nieuw kantoor en werft aan

Vastgoedgroep zet zich schrap voor groei van regionale vastgoedmarkt

Een gloednieuw kantoor op een toplocatie in Hasselt moet Hillewaere Vastgoed – expert in luxevastgoed – nog meer slagkracht geven in de provincie Limburg. Op de Thonissenlaan 82 aan de binnenring opende zopas het nieuwe kantoor haar deuren. “Het art-nouveau pand heeft de nodige uitstraling, is ideaal gelegen aan de kleine ring en heeft meer dan voldoende ruimte om het potentieel van de Limburgse markt ten volle te benutten”, klinkt het bij kantoordirecteur Alexander Willems.

Hillewaere Vastgoed - één van de belangrijkste vastgoedmakelaars van Vlaanderen - verhuist naar de Thonissenlaan. Tot voor kort was de vastgoedspeler terug te vinden aan het Kolonel Dusartplein. Maar met de verhuis naar een volledig gerenoveerde en indrukwekkende herenwoning – hun eerste eigen kantoor in de provincie - komt daar nu verandering in.

“We hebben destijds bewust gekozen voor een kantoor in een co-working space. Het was de ideale plek om onze eerste stappen in Limburg te zetten. Intussen hebben wij vol ingezet op professionalisering en digitalisering om Hillewaere Vastgoed ook in Limburg op de kaart te zetten. Na iets meer dan twee jaar op die locatie onze vastgoedactiviteiten uit te oefenen en een mooie groei op te tekenen, wordt het dus tijd om uit te breiden. Ons team is in omvang verdubbeld en onze klantendatabase groeit aan een snel tempo. Daar hoort dus uiteraard de verhuis naar een ruimer pand bij.”

Bart Van Delm, Algemeen Directeur Hillewaere Vastgoed

Bloeiende markt

Op ruim twee jaar tijd heeft de vastgoedspecialist met Kempense roots zich kunnen profileren op de Limburgse markt. Ook in Limburg kent de vastgoedmarkt succes. Net zoals in andere Vlaamse centrumsteden tekent er zich in groot-Hasselt een noemenswaardige prijsstijging op. En dat hoeft niet te verbazen als je weet dat er bijna elke dag een bovengemiddeld pand van eigenaar verandert.

De prijs voor een alleenstaande woning bedroeg in Limburg eind 2021 gemiddeld 289.000 euro, een stijging van maar liefst 8,2 procent ten opzichte van diezelfde periode in 2020. Voor een appartement tel je er gemiddeld 215.000 euro neer, wat dan weer neerkomt op een stijging van 13,2 procent.

Ook Hillewaere heeft de voelsprieten op deze bloeiende markt gericht en wil er zelf ook blijven groeien. Hierbij wil de vastgoedexpert het Limburgse team uitbreiden, de verkoop van nog meer panden begeleiden en daarbij de volledige provincie coveren.

“We hebben bij Hillewaere Vastgoed in Limburg momenteel zo'n 150 panden in portefeuille maar we willen dit nog verder uitbreiden. Als je kijkt naar hoe de vastgoedmarkt positief evolueert, is dat zeker realistisch te noemen. Onze dienstverlening en expertise kent de hoogste meerwaarde in het luxesegment en dat segment doet het erg goed. Om een uitgebreide en persoonlijke service te kunnen bieden, heb je natuurlijk een goede uitvalsbasis én een sterk en professioneel team nodig.”

Alexander Willems, Kantoordirecteur Hillewaere Hasselt

Uitstekende locatie

Voor die groei is er een strategische uitvalsbasis nodig. De grote kracht van het nieuwe kantoor is de allure die het uitstraalt én de visibiliteit, pal naast de kleine ring van Hasselt. Het nieuwe pand heeft ook zicht op onder meer Quartier Bleu – dé hotspot van Hasselt - en de Molenpoort, waar dan weer iets meer geschiedenis heerst. Bovendien is er ook een eigen eventruimte aanwezig in het pand én is er meer dan voldoende parking in de onmiddellijke nabijheid.

Bij een nieuw kantoor horen tot slot ook nieuwe medewerkers. Hillewaere Vastgoed is voor het Hasseltse kantoor op zoek naar vastgoedmakelaars met het juiste DNA waarbij langetermijnvisie, persoonlijke service en kennis van de markt voorop staan. Zo zijn ze momenteel al op zoek naar minstens twee collega’s.

Het team is sinds begin deze maand reeds aan de slag in het nieuwe kantoor maar de officiële opening is – omwille van de huidige coronamaatregelen - voorzien voor het voorjaar 2022. “Wij kijken er alvast naar uit om iedereen op onze nieuwe locatie te mogen verwelkomen”, aldus Alexander Willems.

Contacteer ons
Alexander Willems Kantoordirecteur, Hillewaere Hasselt
Alexander Willems Kantoordirecteur, Hillewaere Hasselt
Over Bereal

Credible real estate communication