Hillewaere Groep breidt fors uit en neemt 7 verzekeringskantoren over in Vlaanderen en Brussel

  • Kempense makelaarsgroep verdubbelt in omvang naar 200 medewerkers en 24 miljoen euro omzet en behoort zo tot de top van de Belgische verzekeringsmakelaardij
  • Bestuurders van overgenomen kantoren blijven aan boord en worden vennoot binnen de groep
  • Gesteund door Londense zakenbank Rothschild & Co wordt markt komende maanden nog verder geconsolideerd

De makelaarsgroep Hillewaere Groep heeft zijn eerste overnameplannen succesvol afgerond en neemt in totaal zeven verzekeringskantoren in Vlaanderen en Brussel over. Het gaat om De Clercq-Verstichel uit Gent, Lesseliers & Co uit Antwerpen, Nelissen Verzekeringen uit Hasselt, Fav&Co uit Brussel, Groep NBA Verzekeringsmakelaars uit Kortrijk en T&T Quirynen Insurance uit Kapellen. Duwel & Partners uit Genk is sinds oktober vorig jaar effectief geïntegreerd binnen Hillewaere Groep. Dankzij deze forse uitbreiding verdubbelt Hillewaere Groep meteen in omvang, tot 200 medewerkers en een omzet van 24 miljoen euro. “Het is onze ambitie om nog sterk te groeien. Gesprekken over nieuwe overnames lopen volop”, zegt Roel Druyts, CEO van Hillewaere Groep.

Hillewaere Groep, die ook actief is in vastgoed en hypotheken, koestert al enige tijd plannen om actief te worden in het hele land. Met de komst van het kapitaalkrachtige Five Arrows Principal Investments, een investeringspoot van Rothschild & Co, als partner, is dat proces in een stroomversnelling gekomen en is de eerste consolidatieronde nu een feit. Dat net deze verzekeringsmakelaars in de groep stappen, is alvast geen toeval. Niet alleen genieten ze elk van een trouw en stevig klantenbestand, bovendien werken vijf van hen vandaag al verregaand samen binnen het B.BA Insurance Broker Network, wat een snelle integratie vergemakkelijkt.

“Onder het motto ‘Think Global, Act Local’ zijn wij er al jaren van overtuigd dat schaalgrootte onze klanten optimale verzekeringsoplossingen biedt. Dankzij de partnerstructuur die de Hillewaere Groep ons biedt, kan er volop geïnvesteerd worden in digitale innovatie, productontwikkeling en bijkomende efficiëntiewinst. Met deze troeven kunnen we future-proof blijven ondernemen.”

Nicolas De Clercq van De Clercq-Verstichel

De medewerkers en bestuurders van de zes kantoren blijven aan boord. Deze laatste herinvesteren in de holding en worden vennoot binnen de Hillewaere Groep. Het kantoor uit Genk werd eind 2021 geïntegreerd binnen Hillewaere Groep.

“De bestuurders zijn actieve ondernemers die dichtbij hun klanten en team staan. Dit zullen we alleen maar versterken. Bedoeling is dat ze elk in hun regio Hillewaere verder uitbouwen. Vanuit de hoofdzetel bieden we gedeelde services aan op het vlak van producten, IT, HR, finance en marketing maar zij blijven elk hun team aansturen en zijn het gezicht van het bedrijf naar de klanten toe. Geen enkel van de betrokken kantoren was overigens op zoek naar een overnemer. We hebben hen actief benaderd met ons project en we hebben hen overtuigd dat we als één groep veel sterker zijn dan elk apart.”

Roel Druyts, CEO van Hillewaere Groep

Ideale match

Geografisch gezien, sluiten de zeven nieuwe vestigingen perfect aan bij de regio’s waar Hillewaere Groep vandaag al aanwezig is. Door de uitbreiding wordt Hillewaere meteen actief in heel Vlaanderen en Brussel. Het aantal vestigingen stijgt in totaal van 11 naar 18.

“Eén van onze speerpunten is om dicht bij de klanten te staan en hen advies op maat te bieden. Alles draait om vertrouwen en daarom is het ook cruciaal om zeer bereikbaar en toegankelijk te zijn. De vestigingen blijven daarom op de locatie waar ze soms al twee generaties zijn gelegen. Alle klanten behouden ook dezelfde contactpersonen.”

Roel Druyts, CEO van Hillewaere Groep

Ook wat het productaanbod betreft, is er sprake van een ideale match. Dankzij de overnames verbreedt Hillewaere Groep haar aanbod met extra specialisaties: nog meer focus op bedrijfsverzekeringen, medische beroepen, andere vrije beroepen, non-profit, leven en beleggingen. De nieuwe kantoren krijgen op hun beurt toegang tot een brede waaier aan op maat gemaakte producten voor bedrijfsklanten en vermogende particulieren. Zo heeft Hillewaere Groep als Volmachthouder/Underwriter eigen ontwikkelde verzekeringsoplossingen voor exclusieve wagens, luxe onroerend goed, kunstcollecties en yachten.

De komende maanden wordt het volledige aanbod overigens nog verder uitgebreid met unieke verzekeringsoplossingen in de Belgische markt. En dit dankzij de expertise en ervaring die Hillewaere overbrengt van bij haar Five Arrow-partner Alpina Group, de derde grootste verzekeringsmakelaar van Nederland.

“Hillewaere is een innovatieve speler in een doorgaans erg conservatieve verzekeringssector. De uitdagingen – onder meer op vlak van digitalisatie - die op ons afkomen zijn ongezien. Om een onafhankelijke adviesrol te kunnen blijven garanderen, moeten de makelaars hun positie versterken en een groter deel van de ketting in handen nemen.”

Roel Druyts, CEO van Hillewaere Groep

Geen eindpunt, wel een begin

Deze uitbreiding is een eerste belangrijke stap in de ambitieuze plannen van Hillewaere Groep. De doelstelling is om het versnipperde landschap van verzekerings- en vastgoedmakelaardij verder te consolideren en te digitaliseren. De nieuwe locaties worden regionale hubs van waaruit verdere overnames worden gerealiseerd. Meerdere gesprekken zijn momenteel lopende en gelijkaardige deals zullen in de komende periode worden afgerond.

“We hebben een ambitieus plan uitgetekend om te blijven groeien. Hierbij willen we onze omzet verdubbelen. Uit de gesprekken die ik de laatste 8 maanden samen met mijn collega Leen Verheyen, die ook deel uitmaakt van het Merger&Acquisition team, gevoerd heb, is duidelijk geworden dat er veel interesse is in ons model. De voordelen die we kunnen bieden zijn dan ook groot: meer focus op de business en de klant, minder afleiding door operationele processen zoals boekhouding en HR, bijkomende efficiëntiewinsten voor het team via een IT-ecosysteem en verder uitdiepen van de klantenrelaties door unieke verzekeringsoplossingen. Daarnaast nemen de overgenomen partijen een actieve rol binnen de groep en worden ze vennoot in de topholding. Dit maakt dat ze mee kunnen genieten van de belangrijke groei die we de volgende jaren zullen realiseren.”

Roel Druyts, CEO Hillewaere Groep

Roel Druyts

CEO, Hillewaere Groep

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be