Herontwikkeling van oude Bekaert-site in Zwevegem schiet uit de startblokken

Negentien lokale ondernemingen krijgen bedrijfsruimte op nieuw kmo-park ‘Moenkouter’

In Moen, een deelgemeente van Zwevegem, krijgt de oude Bekaert-site binnenkort een stevige facelift. Op het leegstaande bedrijventerrein start projectontwikkelaar Global Estate Group na de paasvakantie met de bouw van een nieuw kmo-park. Daar nemen vanaf het voorjaar van 2023 negentien lokale ondernemingen hun intrek.

De site aan de Moenkouterstraat in Moen ligt er sinds drie jaar leeg en onderbenut bij. Maar binnenkort wordt de site van 8 hectare nieuw leven ingeblazen met de komst van een nieuw kmo-park.

Het bedrijvenpark krijgt de naam ‘Moenkouter’ en zal 19 nieuwbouwunits van ca. 190 tot 320 m² groot tellen. De bedrijfsgebouwen worden vanaf april in een u-vorm rond een rondpunt gebouwd.

"Dit type kmo-unit is de perfecte uitvalsbasis voor lokale of startende bedrijven en kleinschalige kmo's. Ze bestaan uit duurzame en kwalitatieve materialen en voldoen aan de strengste isolatienormen. In tijden van dure energie is dat geen overbodige luxe. Bovendien leveren we de units casco op, zodat de nieuwe eigenaar ze nog volledig kan inrichten naar eigen behoefte."  Kathleen Dewulf, CEO Global Estate Group

In de gebouwen waar Bekaert vroeger gehuisvest was, zal transportbedrijf Transport Vanneste zich binnenkort vestigen. Ook worden er nog enkele percelen industriegrond verkocht op de site.

Snelle herbestemming

De voorbereidende werken voor het nieuwe kmo-park gaan na de paasvakantie van start zodat de bouw van de units tegen de zomer kan beginnen. Daar kunnen vanaf het voorjaar van 2023 de eerste kmo’s hun intrek nemen.

In Zwevegem is er vraag naar bedrijfsruimte. De herbestemming van deze bestaande site biedt daar dan ook een antwoord op. De nieuwe bedrijvenzone zorgt ook voor werkgelegenheid.

“We zijn bijzonder tevreden met de snelle en kwalitatieve herbestemming van de site. Deze biedt opnieuw ruimte voor ondernemen in Zwevegem, wat broodnodig is in onze aantrekkelijke gemeente.”  – Marc Doutreluingne, burgemeester Zwevegem

"Ruimte om te ondernemen is schaars en duur geworden. Bij de herontwikkeling van sites zoals deze is het onze ambitie om op alle vlakken meerwaarde te creëren: maatschappelijk, ruimtelijk én economisch. Het masterplan combineert verschillende functies, maar legt een sterke focus op lokale, kleinschalige bedrijven."
- Kathleen Dewulf, CEO Global Estate Group

Deze site is niet de eerste onderbenutte site die Global Estate Group onder handen neemt. De Oostkampse projectontwikkelaar bouwde al tal van leegstaande bedrijfszones om tot functionele en duurzame bedrijventerreinen. Zo lanceerde het vorig jaar kmo-parken in onder andere Ichtegem, Houthulst, Jabbeke en Lendelede. Bovendien is het project in Zwevegem al de tweede Bekaert-site die Global Estate Group een nieuwe bestemming geeft, na de site in Aalter.

Meer info vind je op de website.

Maaike Spanhove

Communicatieverantwoordelijke, Global Estate Group

Anna Lauwaerts

PR Consultant, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be