Herontwikkeling Keerdok officieel gestart

Voormalige Inter-Beton fabriek maakt plaats voor residenties en gloednieuw stadspark

Deze week starten de eerste sloopwerken op de Inter-Beton fabriek aan het Keerdok in Mechelen. Een van de loodsen van de site wordt afgebroken om plaats te maken voor de nieuwe brug over de Afleidingsdijle. De afbraak is de eerste stap in het herontwikkelingsproces van het Keerdok. Op termijn zal de volledige Inter-Beton fabriek verdwijnen en transformeert het stadsdeel in een autoluwe site met duurzame appartementsgebouwen én een gloednieuw stadspark van ongeveer een hectare groot. 

Deze week start de eerste fase van de afbraakwerken op de site van de Inter-Beton fabriek in Mechelen. De West-Vlaamse projectontwikkelaar Global Estate Group breekt een van de loodsen af om plaats te maken voor de nieuwe brug die later dit jaar de Afleidingsdijle zal overspannen. Deze afbraak betekent het officiële startschot van de herontwikkeling van het Keerdok.

In een later stadium wordt de Inter-Beton fabriek volledig afgebroken en zal de industriële activiteit er helemaal verdwijnen. In de plaats komen duurzame appartementen van gemiddeld 100m² waarvan de bouw normaal gezien zal starten in het najaar van 2022. 

“We zitten de komende weken intensief samen met de stad Mechelen en zijn  ervan overtuigd dat deze constructieve samenwerking tot een vlot vergunningsproces zal leiden. Het is ons eerste vastgoedproject in Mechelen en we zijn vastbesloten om het Keerdok de heropwaardering te geven die het verdient. We creëren bewust veel groen rondom de appartementen en geven de zwakke weggebruiker voorrang. Op termijn zal dit stadsdeel mede daardoor een nieuwe ontmoetingsplek worden voor jong en oud.”

Kathleen Dewulf, Managing Partner Global Estate Group 

Vast staat dat het een autoluwe site zal worden. De toekomstige bewoners zullen kunnen parkeren in een ondergrondse parking, maar bezoekers worden doorverwezen naar het nieuwe parking 'Keerdok' op de Eandistip aan de N16.

Nieuw stadspark

Ook opmerkelijk: Mechelen krijgt er een nieuwe, groene long bij. Naast de twee appartementsgebouwen komt er namelijk een stadspark van ongeveer één hectare groot. De stad Mechelen maakt dit jaar samen met ontwerper Okra werk van het ontwerp voor dit park. Het stadsbestuur van Mechelen is alvast opgetogen met de nieuwe plannen van de projectontwikkelaar voor het Keerdok. 

We evolueren steeds meer van planfase naar uitvoering. Het hotel Van der Valk Mechelen opende recent de deuren en de omgeving staat nog voor grote veranderingen met o.a. een vernieuwd Rode Kruisplein, vernieuwde kades, een stadspark en Parking Keerdok. Deze site heeft het potentieel om te transformeren tot een volwaardig kwalitatief stadsdeel en door de verbinding met de binnenstad breiden we ons stadshart uit. De afbraak van de loodsen is een nieuwe stap vooruit voor de ontwikkeling van de Keerdoksite tot een nieuw bruisende locatie in Mechelen.

Greet Geypen, schepen van Stadsontwikkeling (Open Vld)

 

Kathleen Dewulf

Managing partner, Global Estate Group

Marthe Saelens

PR Consultant Bereal

Koen Cypers

Business Manager Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be