Group Hugo Ceusters-SCMS koopt vastgoedbeheerder Devimo Consult

AG Real Estate zal voortaan instaan ​ voor het beheer van haar eigen shoppingcenters

Group Hugo Ceusters-SCMS koopt de dochteronderneming Devimo Consult van AG Real Estate. Zowel Devimo Consult als Group Hugo Ceusters-SCMS blijven autonoom functioneren. AG Real Estate zal de uitbating van de eigen retailportefeuille in handen nemen. De overname wordt afgerond in de loop van mei 2017.

                                                                         ***

AG Real Estate  en Group Hugo Ceusters-SCMS informeerden de medewerkers van Devimo Consult over de voorgenomen overname.  Group Hugo Ceusters-SCMS wil met de overname haar expertise uitbreiden en zowel in Franstalig België als internationaal groeien.

Verdere stappen in regionale groei en diversificatie bij Group Hugo Ceusters-SCMS

Tot nu toe had Group Hugo Ceusters-SCMS 12 shoppingcenters en 17 retailparken in beheer, waaronder Wijnegem Shopping Center, Les Grands Prés in Bergen en K in Kortrijk. Met de aankoop van Devimo Consult komen er 6 shoppingcenters, 16 retailparken en een tweehonderdtal winkelpanden bij. Het gaat onder meer om Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas, Galerie Toison d’Or in Brussel, het zopas geopende Rive Gauche in Charleroi en Belval Plaza in het Groot-Hertogdom-Luxemburg.

De leiding van Devimo Consult wordt vanaf de closing van de overname in handen gelegd van mevrouw Micheline De Munck, vertrouwd met het beleid van vastgoedbeheer, onder andere bij Sogesmaint-CBRE. Op die manier wordt de continuïteit van de dienstverlening  van Devimo Consult gegarandeerd. Ook de maatschappelijke zetel blijft in Brussel (Evere), net zoals de medewerkers verbonden blijven aan de opdrachten.

Dit is een belangrijke stap in het groeiproces van zowel beide bedrijven als van de markt in het algemeen. Dat we dit tot stand kunnen brengen, hebben we in de eerste plaats te danken aan het vertrouwen van onze opdrachtgevers en aan de expertise van onze mensen. In het belang van beiden willen we nu dan ook alle opgebouwde kennis delen, en tegelijkertijd de nodige stabiliteit garanderen.”

Ingrid Ceusters, CEO Group Hugo Ceusters-SCMS

Voortzetting sterke koers en integratie beheersactiviteiten bij AG Real Estate

AG Real Estate, die in deze de verkopende partij is, is zelf eigenaar van zeven shoppingcenters. Daarbij gaat het onder meer om City 2, Westland, The Mint, Gent Zuid en Galeries Saint Lambert. Met deze transactie kiest AG Real Estate alvast uitdrukkelijk voor de volledig integratie van het beheer van haar retailportefeuille.

“We zijn verheugd dat onze bestaande retailexpertise en beheersactiviteiten verder naar elkaar toegroeien. Door deze expertise structureel te delen, creëren we toegevoegde waarde voor alle stakeholders rond onze shoppings. Onder het motto “one asset, one team” zullen we dichter bij de retailers én de bezoekers van onze shoppings staan en kunnen we sneller inspelen op de wijzigingen in het retaillandschap.”

Serge Fautré, Chief Executive Officer en Nadia Vrancken, Head of Retail, AG Real Estate

AG Real Estate stelt bovendien tevreden te zijn dat het beheer van de assets die niet tot de AG-portefeuille behoorden voortaan wordt uitgevoerd door een gevestigde waarde in het beheer van retailvastgoed. Tot slot wenst AG Real Estate CEO Pierre-Yves Bolus, die het bedrijf op 31 maart verlaat, te bedanken voor zijn bijdrage tot de ontwikkeling van Devimo Consult. "We wensen hem veel succes voor de toekomst", aldus Serge Fautré. 

 

OVER AG REAL ESTATE

AG Real Estate, een 100% dochteronderneming van AG Insurance, is actief in verschillende domeinen binnen de vastgoedsector: Asset & Property Management, Development & Construction Management, PPP & Real Estate Finance en ook, via haar dochter Interparking, Car Park Management. AG Real Estate beheert, voor eigen rekening en voor rekening van derden, een portefeuille van om en bij de 6,5 miljard euro.

AG Real Estate telt meer dan 200 medewerkers met uiteenlopende profielen en competenties.
Bijna 2300 personen zijn tewerkgesteld in het beheer van parkings in 9 Europese landen.

www.agrealestate.eu 

Hans Van Laer

Head of Marketing & Research – CMD, Group Hugo Ceusters-SCMS

Véronique Mathonet

Chief Human Resources & Communication Officer, AG Real Estate

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be