Grootste woonproject van Antwerpen gaat na 10 jaar bouwen laatste rechte lijn in

  • Laatste bouwveld met 76 eengezinswoningen wordt voorbereid

  • Nieuwe appartementen door corona aangepast met thuiswerkplekken 

  • Ontwikkelaar Vooruitzicht start grootse zoektocht naar bakkers, beenhouwers, horeca-uitbaters, …

  • Duizendste woning net verkocht

De ontwikkeling van de Regattawijk, het grootste woonproject van Antwerpen, gaat de laatste rechte lijn in. Projectontwikkelaar Vooruitzicht is gestart met de voorbereiding van het laatste bouwveld dat huizen bevat wonen, goed voor in totaal 76 eengezinswoningen en 94 appartementen. Waar mogelijk worden de nieuwe woningen nog voorzien van thuiswerkplekken. Nu de wijk aan haar finale fase begint, komt ook de zoektocht naar handelsfuncties zoals bakkers, beenhouwers, kappers en horeca-uitbaters in een stroomversnelling. Intussen loopt de verkoop sneller dan verwacht en komt Regatta volop tot leven. “Linkeroever is aan een ongeziene remonte bezig. De vraag naar zowel betaalbare appartementen als luxe-appartementen is groot”, klinkt het. In totaal biedt de wijk straks plaats aan 4.600 bewoners.

De eerste steen voor de nieuwe Regattawijk werd inmiddels 10 jaar geleden gelegd. Vandaag gaat de ontwikkeling van deze nieuwe wijk tussen de Blancefloerlaan en het Antwerpse Galgenweel de laatste rechte lijn in. De ontwikkeling van de zevende en laatste woonwijk ‘Castor’ gaat namelijk van start: het gaat om 76 energiezuinige huizen van gemiddeld 150 vierkante meter, elk met een eigen tuin, en 94 appartementen van 65 tot 150 vierkante meter, verdeeld over zes gebouwen. Op termijn zal de Regattawijk liefst 2.100 woningen tellen. Het vormt hiermee de grootste woonwijk die momenteel in Antwerpen wordt gebouwd. 

“De ontwikkeling van het zevende bouwveld ‘Castor’ is een van de belangrijkste mijlpalen in de ontwikkeling van de Regattawijk. Ook hier zullen we er opnieuw voor zorgen dat het een aangename en levendige woonbuurt wordt met veel groen en voldoende speelruimte voor de jongsten. Mede door het Galgenweelpark van 12 hectare dat vlakbij ligt, willen hier almaar meer mensen komen wonen. De nieuwe fietsersbrug over de Schelde die de wijk tegen 2024 met Rechteroever verbindt, zal de populariteit van Regatta alleen maar een boost geven.”

Colin Sewalt, commercieel directeur Vooruitzicht

Binnenkort start ook de bouw van een reeks appartementen die de nieuwe wijk zal omgeven.

Nieuwe thuiswerkplekken

Omdat het er almaar meer naar uitziet dat thuiswerk een nieuwe gewoonte wordt, past projectontwikkelaar Vooruitzicht samen met AWG Architecten in volle coronacrisis zijn bouwplannen waar mogelijk nog aan. Met enkele simpele wijzigingen in de woonindeling zorgt het ervoor dat iedereen nu probleemloos van thuis uit kan werken. Via een nieuw ingebouwde nis of een kleine herindeling van de slaapkamers kunnen de inwoners van de Regattawijk binnenkort dus ook thuis aan het werk. 

Intussen is ook de zoektocht naar handelaars en winkeluitbaters volop aan de gang. Het is al zo goed als zeker dat er een koffiezaak komt in de populaire wijk, maar voor de andere panden liggen er nog een aantal aantrekkelijke mogelijkheden op tafel. Het gaat in totaal om 20 handelsfuncties die nog moeten ingevuld worden en de projectontwikkelaar ziet het breed: zowel bakkers, slagers als horeca-uitbaters of kappers komen in aanmerking. Vooruitzicht roept kandidaten alvast op om zich via verkoop@vooruitzicht.be te melden.

Binnenkort start Vooruitzicht met de eerste gesprekken. De eerste bewoners van ‘Castor’ zullen in 2023 hun intrek kunnen nemen. De verkoop van de woningen verloopt overigens vlotter dan aanvankelijk gedacht: zo werd recent de duizendste woning verkocht. Vooruitzicht had niet verwacht dat de verkoop zo’n vaart zou nemen. 

“We merken dat de vraag naar woningen heel groot is: zowel bij de zogenaamde ‘starters’ op de woningmarkt, als bij kopers die het luxesegment verkiezen. Het toont aan dat Linkeroever almaar populairder wordt en dat meer Antwerpse huizenjagers op zoek zijn naar een betaalbare woning met een tuin op wandel- en fietsafstand van het stadscentrum. Door de nieuwe Oosterweelverbinding zal de bereikbaarheid ook een pak verbeteren.”

Colin Sewalt, commercieel directeur van Vooruitzicht

 

Colin Sewalt

Commercieel directeur Vooruitzicht

Koen Cypers

Communicatie, Bereal

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be