Grootste nieuwbouwproject van Antwerpse binnenstad is klaar

Absolute eyecatcher is omvangrijke binnentuin zo groot als de halve Groenplaats

  • Het grootste wooncomplex dat de voorbije jaren in de historische binnenstad van Antwerpen gebouwd werd, is klaar. Nadat de Antwerpse projectontwikkelaar Immpact er twee jaar aan een stuk in een strak tempo bouwde, wordt Residentie Leopold vandaag opgeleverd.

  • In totaal gaat het om 89 nieuwe appartementen én woningen. Een project op deze schaal is in het historisch centrum van ‘t Stad al jarenlang niet meer gezien.

  • De verkoop van het project loopt als een trein. Zo goed als 80 procent is verkocht.

  • De absolute eyecatcher van het project is een omvangrijke binnentuin van 2.900 vierkante meter, qua oppervlakte quasi even groot als de helft van de Groenplaats.

Veel kan er in de historische binnenstad van Antwerpen niet meer worden bijgebouwd, en juist dat maakt Residentie Leopold zo speciaal. Bovendien is het ook nog eens gelegen op een absolute toplocatie: in de Henri Van Heurckstraat tussen de Bourlaschouwburg, het Theaterplein en De Botaniek. In totaal gaat het om negen begijnhofwoningen en 80 luxe-appartementen, gelegen op een terrein van 6.000 vierkante meter, ofwel de grootte van één voetbalveld.

En opvallend: ruim 80 procent is intussen al verkocht, zo blijkt uit de eerste cijfers van projectontwikkelaar Immpact. Bovendien gaat het om een erg gevarieerd aanbod, met appartementen vanaf 300.000 euro tot penthouses met een prijskaartje van meer dan een miljoen euro.  

“Het complex is gelegen op een toplocatie, waar nog maar zelden nieuwbouw kan gebouwd worden. En zeker nieuwbouwwoningen zijn op deze locatie eerder zeldzaam. Dat we dit hier kunnen aanbieden, is dan ook vrij uniek. Zeker als je ziet dat het niet alleen om vastgoed uit het hoogste segment gaat, maar ook over woningen of appartementen die financieel bereikbaar zijn voor alle soorten kopers.”

Philippe Janssens, CEO Immpact

Gigantische binnentuin

Dat het woonproject zo gegeerd is, hoeft niet te verbazen. Eén van de grote troeven van het nieuwe complex is namelijk de omvangrijke binnentuin, zeker uitzonderlijk te noemen op die locatie. De binnentuin - opgebouwd in twee delen - is in totaal maar liefst 2.900 vierkante meter groot, vergelijkbaar met de helft van de oppervlakte van de Groenplaats.

“De binnentuin is zeker één van de grote motoren van dit project. De kans dat er de komende jaren een vergelijkbaar wooncomplex op deze toplocatie komt, met zoveel groen, is behoorlijk klein. Al was het maar omdat de ruimte op deze ligging gewoon beperkt is. Wie hier straks woont, vertoeft midden in de stad, krijgt er meteen ook alle faciliteiten van de stad bij, en kan tegelijkertijd optimaal genieten van de rust, het groen en voldoende privacy. Dat is wat de stadsbewoner anno 2018 wil, maar wat toch niet zo makkelijk te vinden is.”

Philippe Janssens, CEO Immpact

 

Beeldmateriaal van Residentie Leopold vindt u hieronder.

Philippe Janssens

CEO, Immpact

Stefan Willaert

Immpact

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Bereal

Bereal is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group en heeft een specifieke expertise in vastgoedcommunicatie en buurtcommunicatie. Door middel van onze journalistieke aanpak en doorgedreven kennis over de vastgoedmarkt profileert Bereal organisaties als dé expert in hun vakgebied.  

Bereal maakt samen met Bepublic, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be